Şimdi Ara

PS5 için 120 Hz 1 ms TV Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta belirttiğim gibi PS5 için TV aramaktayım.

120 Hz ve üstü 1 ms TV tavsiyeleri için açtım.

PS5 sistemi için alacağım.

Tavsiyeleriniz benim için çok önemli fiyat olarak 10.000-15.000 kadar bütçem var.

İyi forumlar.

• LG CX OLED ya da Samsung Q95T modelinden birini tercih edin derim
  • neden? :)

teşekkürler.

@Since1903

• alabiliyorsan kesinlikle lg oled

• quote:

Orijinalden alıntı: salihcamci

neden? :)

teşekkürler.

@Since1903

Dostum PS5 alacağım diyorsun. HDMI 2.1 destekli bir tv olsa PS5’in sınırlarını zorlarsın :) CX’de ayrıca VRR , ALLM desteği var. CX düşünürsen de @brknil06 Burak bey’den bir fiyat al derim. +3 yıl garantiyi de mutlaka yaptır bence.

• şurda oyun için oled önerenlere kahkaha atasım geliyor adam alsında 1 yıl sonra elinemi alsın tv yi artı gündüz karanlık tv yemi baksın oyun oynarken..hocam film dizi harici oledden uzak durun derim..

• hocam şimdi sana gelip oledde yanma işi bitti otomatik şunu yapıyor bunu yapıyor diye anlatacaklar..ama oyun odaklı kullanım için oled alacaksan hayatının hatasını yaparsın..

• quote:

Orijinalden alıntı: RNNN

şurda oyun için oled önerenlere kahkaha atasım geliyor adam alsında 1 yıl sonra elinemi alsın tv yi artı gündüz karanlık tv yemi baksın oyun oynarken..hocam film dizi harici oledden uzak durun derim..

Valla dostum bunun canlı yapılmış testi var. Ben sağda solda yazılanları okuyarak kafamı karıştırmaktansa gerçek verilere bakarım. Rtings’e girer bakarsın , kendi gözlerinle görürsün. Adamlar Call of Duty ve Fifa’yı günde toplam 20 saat aktif (5 saat çalıştırıp 1 saat ara vererek toplamda 4 defa ) aktif şekilde ekranda tutmuşlar ve 48. Haftada yanık oluşmuş. Haa siz de bu şekilde günde 20 saat oyun oynayacaksanız OLED almayın zaten :) Ama ben günde 2-3 saat oyun oynarım arada Netflix izlerim vs diyorsanız zaten OLED’ten alacağınız hazzı size hiç bir panel vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Since1903 -- 23 Aralık 2020; 0:20:11 >

• Since1903 kullanıcısına yanıt

hocam oledin oyunda pekte bi keyfi yok görüntü olarak..film dizi deseniz doğru derim o tablo gibi görüntüyü alabildiğiniz tek tv ama oyun üst model ledlerde çok daha keyifli parlaklıktan dolayı..artı yanık olayını kendiniz söylüyorsunuz 1 yıl 20 saat oynandığında yanıyorsa genel kullanımda max 2 yıl gidecek oda şanslıysanız dikkat ederseniz(uydu kullanımı)..yine artı olarak bu uzatma garantilere falan çok güveniyor kullanıcılar ama lg müşteri hizmetlerini aradığınızda bırakın ek garantiyi kendi 2 yıllık garantisinde bile kullanıcı kaynaklı yanık garanti dışı diyor müşteri hizmetleri..nasıl kullanıcı kaynaklı diyorum bu tv yi ben istediğim gibi kullanamazmıyım ona servis karar verir diyor..şimdi daha erken mutlusunuz tv ile anlıyorum inşallah hepte öyle olur ama bu yanık garanti durumları sandığınız gibi değil..forumdaki lg satıcısı insanları çok güzel manipüle ediyor..

• quote:

hocam oledin oyunda pekte bi keyfi yok görüntü olarak..film dizi deseniz doğru derim o tablo gibi görüntüyü alabildiğiniz tek tv ama oyun üst model ledlerde çok daha keyifli parlaklıktan dolayı..artı yanık olayını kendiniz söylüyorsunuz 1 yıl 20 saat oynandığında yanıyorsa genel kullanımda max 2 yıl gidecek oda şanslıysanız dikkat ederseniz(uydu kullanımı)..yine artı olarak bu uzatma garantilere falan çok güveniyor kullanıcılar ama lg müşteri hizmetlerini aradığınızda bırakın ek garantiyi kendi 2 yıllık garantisinde bile kullanıcı kaynaklı yanık garanti dışı diyor müşteri hizmetleri..nasıl kullanıcı kaynaklı diyorum bu tv yi ben istediğim gibi kullanamazmıyım ona servis karar verir diyor..şimdi daha erken mutlusunuz tv ile anlıyorum inşallah hepte öyle olur ama bu yanık garanti durumları sandığınız gibi değil..forumdaki lg satıcısı insanları çok güzel manipüle ediyor..

Risk var zaten bunu ben de biliyorum fakat ben araştırmalarım neticesinde bu Burn-in olayının biraz gereğinden fazla göz korkuttuğuna inandım. Servisler , teknik sorumlular , yetkili bir kaç kişiyle bu konuyu konuştum ve bilinçli kullanılırsa o kadar da basit olmadığını anladım. Bakalım biraz da yaşayarak deneyimleyeceğiz :) İşin teknik kısmına gelecek olursak CX’in ( hele de yeni nesil konsollarla kullanılacaksa ) tek alternatifi Q95T’dir ama bir OLED’ten pahalı olan bir LCD teknoljisine o paraları vermek benim aklıma hiç yatmadı açıkçası. Daha ucuza OLED varken aynı parayı ya da fazlasını verip LCD kullanmak... Sizce ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Since1903

Risk var zaten bunu ben de biliyorum fakat ben araştırmalarım neticesinde bu Burn-in olayının biraz gereğinden fazla göz korkuttuğuna inandım. Servisler , teknik sorumlular , yetkili bir kaç kişiyle bu konuyu konuştum ve bilinçli kullanılırsa o kadar da basit olmadığını anladım. Bakalım biraz da yaşayarak deneyimleyeceğiz :) İşin teknik kısmına gelecek olursak CX’in ( hele de yeni nesil konsollarla kullanılacaksa ) tek alternatifi Q95T’dir ama bir OLED’ten pahalı olan bir LCD teknoljisine o paraları vermek benim aklıma hiç yatmadı açıkçası. Daha ucuza OLED varken aynı parayı ya da fazlasını verip LCD kullanmak... Sizce ?

Alıntıları Göster

hocam şimdiki aklımla üst seviye lede o parayı vereceğime bir tane orta seviye günlük kullanım tv si bir tanede oled alırdım..şuan günlük kullanım için mu9000 var oledlerin parlaklıklarının biraz artmasını bekliyorum film kullanımı için bir tane alacağım :) ama tek tv cesaret edip alırmıydınız deseydiniz muhtemelen almazdım ben kafası rahat adamım sürekli bişey oldumu olacakmı diye düşünmek yorar beni verdiğim miktar beni üzmeyecek olsa dediğiniz gibi yapabilirdim :)

• quote:

hocam şimdiki aklımla üst seviye lede o parayı vereceğime bir tane orta seviye günlük kullanım tv si bir tanede oled alırdım..şuan günlük kullanım için mu9000 var oledlerin parlaklıklarının biraz artmasını bekliyorum film kullanımı için bir tane alacağım :) ama tek tv cesaret edip alırmıydınız deseydiniz muhtemelen almazdım ben kafası rahat adamım sürekli bişey oldumu olacakmı diye düşünmek yorar beni verdiğim miktar beni üzmeyecek olsa dediğiniz gibi yapabilirdim :)

Alıntıları Göster

İşte bir noktada birleştik hocam :)) Aklın yolu bir   Şu anda LCD TV fiyatların bakıyorsun mesela 55Q95T ortalama 12 bin seviyesindeyken CX OLED’i 10.700’e kadar alabiliyorsun :) OLED bu fiyatlardayken LCD’ye o paraları vermek “bana” mantıklı gelmiyor.

Parlaklık konusunda bir şey diyemem evet özellikle HDR parlaklığı bir tık daha yüksek olursa çok daha iyi olur. Bu arada sizin dediğiniz günlük kullanım TV olayını ben yapıyorum şahsen :) Salonda D-Smart’ı 1080p TV ile kullanıyoruz ki gelen yayın da zaten 1080p. OLED’i ise günde 3-4 saat ya oyun ya da film için kullanıyoruz. Sanırım bu noktada mantık aynı işliyor sizinle :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Since1903 -- 24 Aralık 2020; 20:12:16 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.