Şimdi Ara

Psikolojik Danışmanım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
2.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her takıntıda ilaç kullanılır diye bir şey yok bir uzmanla görüşün tedavinin nasıl olacağına o karar versin. Devlet hastanesindeki pskiyatristler en ufak sorunlarda bile ilaç tavsiye ediyor imkanınız varsa özele gitmenizi tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pdfyildirim -- 27 Kasım 2017; 10:19:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psikolog ile psikolojik danışman arasında fark ne? Psikolog da büro açabiliyor, danışman da açabiliyor. Ee ikisi de psikologluk yapmış olmuyor mu, bana fark yok gibi görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pdfyildirim

Her takıntıda ilaç kullanılır diye bir şey yok bir uzmanla görüşün tedavinin nasıl olacağına o karar versin. Devlet hastanesindeki pskiyatristler en ufak sorunlarda bile ilaç tavsiye ediyor imkanınız varsa özele gitmenizi tavsiye ederim

özelde de aynı
    ne iyi bir psikolog bulabildim ne de iyi bir psikiyatri
  • quote:

Orijinalden alıntı: kırmızı çekiç

Ben bipolarım hocam. Psikiyatristlerle iyi anlaşırım ama psikologlarla o kadar iyi değil. Psikologlar tavsiye vermez.

“Neden böyle davranmış olabilirsin?”

“Neden böyle düşündün?”

Gibi sorular sorarlar.

Bu biraz gittiğin psikologun anlayışı ve eğitimiyle alakalı. Psikolojik danışmanların anlayışı her birey kendini iyileştirebilecek güce sahiptir. O yüzden bireyin sorunlarını kendisi çözmesi beklenir

• quote:

Orijinalden alıntı: Save The Day

Psikolog ile psikolojik danışman arasında fark ne? Psikolog da büro açabiliyor, danışman da açabiliyor. Ee ikisi de psikologluk yapmış olmuyor mu, bana fark yok gibi görünüyor.

Psikoloji bilim dalıdır çok geniştir. Psikoloji mezunları psikoloji bilgisi olan kişi anlamındaki psikolog ünvanını alırlar ama psikolojinin herhangi bir alanında uzmanlıkları yoktur, teorik eğitim alırlar.Yüksek lisans yapmaları durumunda psikolojinin farklı alanlarında uzmanlasirlar. PDR mezunları psikolojinin danışmanlık üzerine olan eğitimini alır ayrıca okullarda çalışmaya dönük eğitimlerde alırlar. Yüksek lisans yapmaları durumunda uzman psikolojik danışman olurlar.

• quote:

quote:

Psikolog ile psikolojik danışman arasında fark ne? Psikolog da büro açabiliyor, danışman da açabiliyor. Ee ikisi de psikologluk yapmış olmuyor mu, bana fark yok gibi görünüyor.

Psikoloji bilim dalıdır çok geniştir. Psikoloji mezunları psikoloji bilgisi olan kişi anlamındaki psikolog ünvanını alırlar ama psikolojinin herhangi bir alanında uzmanlıkları yoktur, teorik eğitim alırlar.Yüksek lisans yapmaları durumunda psikolojinin farklı alanlarında uzmanlasirlar. PDR mezunları psikolojinin danışmanlık üzerine olan eğitimini alır ayrıca okullarda çalışmaya dönük eğitimlerde alırlar. Yüksek lisans yapmaları durumunda uzman psikolojik danışman olurlar.

Bu ayrımlar çok yapay geliyor bana hocam, işin piyasası için bu 2 ayrı alan açılmış gibi, tek alan da yürütebilirdi. Psikolog dediğimiz kişi zaten danışmandır, bir de ayrıca psikolojik danışmana gerek var mı, tek meslek işi yürütebilirdi. Ha psikolojik danışman belki çocuklara yönelik rehber öğretmenlik de yapabilir ama onun dışında aynılar diye düşünüyorum. Danışmanlar da psikolojide yüksek yapabiliyorlar, psikologlar da formasyon alıp rehber öğretmen olabiliyor, çok yapay ayrımlar hocam.

• mehmedfurkan9 M kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla duyurusu yapılıyor ve kendi aralarında bir sıralama ile alınıyor. Bu konuda eksiğim araştırmam gerekiyor. Bilgi bulursan benimle paylaş :)

• Evet katılıyorum. Yurt dışında daha farklı ama ülkemizde daha kolay yoldan okullara PDR'ci koymak istemiş. üstelik bu iki kardeş alanın birbirine sahip çıkmaması da üzücü. PDR'nin pratik eğitimi vardır en büyük farklılık bu aslında biri daha teorik biri daha pratik.

• pdfyildirim P kullanıcısına yanıt
    Hocam psikanaliz akım ile dinamik akımın farkı nedir?

• kırmızı çekiç kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla psikodinamik akımların bir tanesi psikanalitik kuram. Diğerleri bireysel terapi, analitik terapi.

• Online psikolojik danışma diye bir şey olmaz .

• quote:

Evet katılıyorum. Yurt dışında daha farklı ama ülkemizde daha kolay yoldan okullara PDR'ci koymak istemiş. üstelik bu iki kardeş alanın birbirine sahip çıkmaması da üzücü. PDR'nin pratik eğitimi vardır en büyük farklılık bu aslında biri daha teorik biri daha pratik.

Hocam benim rehber öğretmen olma gibi bir düşüncem var idi. Pdr'yi bitirdikten sonra kpss'ye giriyorlar di mi? Ama özel okulsa sanırım sınav gerekmiyor. Psikoloji bitirince ise büro falan açılabiliyor veya bazı kurumlarda çalışılabiliyor. Açıkçası bana rehber öğretmenlik daha kolay geliyor, odasında öylece oturuyor ve rahat görünüyor. Ama psikolojinin çalışma alanları daha fazla ve kapsamlı diyorlar hocam doğru mu? Meslek açısından psikoloji mi yoksa pdr mi dersiniz? Pdr'cilere mezun olunca psikolog ünvanı verilmiyor da danışman ünvanı veriliyor, psikoloji bitirene ise psikolog ünvanı veriliyor, bu ünvan bile meslek açısından fark eder mi hocam? Ayrıca psikoloji geniş bir bilim dalı, bunun da meslek olanaklarına etkisi var mı, veya kendini geliştirip yükselme imkanı mı var psikolojinin? Ayrıca hocam hangisinin maaşı daha iyidir, rehber öğretmen olan daha iyi kazanır di mi? Hocam siz de psikoloji ve pdr ikileminden geçmişsinizdir, kısaca bunları kıyaslar mısınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: magic2

Online psikolojik danışma diye bir şey olmaz .

Evet bu görüşü savunan var aynı zamanda online psikolojik danışmanın bazı durumlarda geleneksel psikolojik danışma dan üstün olduğunu savunanlarda. Günümüzde robotların danışma yaptığı düşünüldüğünde gelişen bilgi ortamına uyum sağlamak gerekiyor.

• Meeş kaç ?

• quote:

quote:

Evet katılıyorum. Yurt dışında daha farklı ama ülkemizde daha kolay yoldan okullara PDR'ci koymak istemiş. üstelik bu iki kardeş alanın birbirine sahip çıkmaması da üzücü. PDR'nin pratik eğitimi vardır en büyük farklılık bu aslında biri daha teorik biri daha pratik.

Hocam benim rehber öğretmen olma gibi bir düşüncem var idi. Pdr'yi bitirdikten sonra kpss'ye giriyorlar di mi? Ama özel okulsa sanırım sınav gerekmiyor. Psikoloji bitirince ise büro falan açılabiliyor veya bazı kurumlarda çalışılabiliyor. Açıkçası bana rehber öğretmenlik daha kolay geliyor, odasında öylece oturuyor ve rahat görünüyor. Ama psikolojinin çalışma alanları daha fazla ve kapsamlı diyorlar hocam doğru mu? Meslek açısından psikoloji mi yoksa pdr mi dersiniz? Pdr'cilere mezun olunca psikolog ünvanı verilmiyor da danışman ünvanı veriliyor, psikoloji bitirene ise psikolog ünvanı veriliyor, bu ünvan bile meslek açısından fark eder mi hocam? Ayrıca psikoloji geniş bir bilim dalı, bunun da meslek olanaklarına etkisi var mı, veya kendini geliştirip yükselme imkanı mı var psikolojinin? Ayrıca hocam hangisinin maaşı daha iyidir, rehber öğretmen olan daha iyi kazanır di mi? Hocam siz de psikoloji ve pdr ikileminden geçmişsinizdir, kısaca bunları kıyaslar mısınız?

İlk önce unvana bakalım psikolog, psikolojik danışman. Artık psikologlar bile psikolojik danışman kullanmak istiyor daha cazip geliyor ama toplumumuzda psikolog daha çok biliniyor. Ofis açma ikisinde de yapabilirsin ama eğitimli olman gerekiyor yüksek lisans ve özel eğitimler şart. İş olarak Pdr mezunları daha şanslı çünkü MEB bizden alım yapıyor ama mantar gibi her yerde üni olduğu için kpssden yüksek almak gerekiyor. Psikoloji meslek olarak daha dar psikoloji mezunun iş bulması başlangıç olarak çok daha zor kendini geliştirirse daha iyi işler bulabilir. Anahtar kelime geliştirme. O hastanede çalışan psikologlar memur statüsünde maaşlari rehber öğretmenden düşük.

• quote:

Orijinalden alıntı: isyankar97

Meeş kaç ?

Şu an sadece kendi kurduğum site üzerinde çalışıyorum net bir maaş yok rehber öğretmenler 3.500 civarı alıyorlar diye biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Turkiye34BJK

quote:

Neyi kast ediyorsunuz?

Sizin bu yaklaşımınız yanlış değil mi eğer bir hasta bu tür yaklaşımda bulunursa cevabınız bu mu olacak yoksa sorgulamadan ince söylemlerle çıkarını mı ulaşacaksınız sizi küçümsediğimden değil elbet sadece merakımdan sordum

Ne saçmalıyon dostum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

İlk önce unvana bakalım psikolog, psikolojik danışman. Artık psikologlar bile psikolojik danışman kullanmak istiyor daha cazip geliyor ama toplumumuzda psikolog daha çok biliniyor. Ofis açma ikisinde de yapabilirsin ama eğitimli olman gerekiyor yüksek lisans ve özel eğitimler şart. İş olarak Pdr mezunları daha şanslı çünkü MEB bizden alım yapıyor ama mantar gibi her yerde üni olduğu için kpssden yüksek almak gerekiyor. Psikoloji meslek olarak daha dar psikoloji mezunun iş bulması başlangıç olarak çok daha zor kendini geliştirirse daha iyi işler bulabilir. Anahtar kelime geliştirme. O hastanede çalışan psikologlar memur statüsünde maaşlari rehber öğretmenden düşük.

Rehber öğretmen devlette ve özelde ne kadar alıyor hocam bir bilginiz var mı?

• Zatı Muhterem kullanıcısına yanıt
    Bütün psikolojik danışmanların hayali rehber öğretmen olarak başlayıp kendini geliştirip ofis açmak umarım başarırsın. Burada yorumunu görmek beni mutlu etti teşekkürler.

• Devlette 3.5 özelde 1-5 arası özel zordur. Devlettinde zorlukları var tavsiyem yatmak için yazmayın özellikle bu dönemde çünkü PDR en zor atanan bölüm olma yolunda ilerliyor.bundan 3 sene önce puansız ataniyorduk.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.