Şimdi Ara

~ Psikolojik Filmler ~ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
87
Cevap
22
Favori
9.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HerhangiBiriyim

Arkadaşım, iyi güzel de, mesela 28 Weeks Later'ı koymuşsun. Evet, bir bakıma tüm korku filmleri de psikoloji içerir, tüm dram ve trajedi filmleri de psikoloji içerir.

Bence en doğru seçimlerden biri, Shutter Island. Çünkü özellikle insan psikolojisi üzerine eğilen ve insan psikolojisini irdeleyen bir film. Keza Mulholland Drive da öyle. Ama mesela Requiem For A Dream, uyuşturucu ve ilaç bağımlılığını konu alan ve işleyen bir dram/trajedi filmi. Onun bu listede olmaması lazım. O olacak ise tüm dram filmlerini koyman lazım ki, bu binlerce film demek. Bildiğim kadarı ile psikolojiden kasıt, özellikle insanın iç dünyasına eğilen ve onu irdeleyen film demektir. Akıl Oyunları da doğru seçim.

Ama bu listede yer almaması gereken çok sayıda film koymuşsun. Şu Paranormal Activity de psikoloji filmi değil. Zaten insanlar oynadığına göre tüm filmlerde psikoloji, yani insan davranışları var demektir. Ama Paranormal Activity bir gerilim ve korku filmi bildiğim kadarıyla.

Mulholland Drive doğru seçim dedim. Onu koyan kişinin Lost Highway'i de koyması lazım, çünkü gerçek anlamda psikoloji konulu filmlerden biri de odur.

Yani karışmak gibi olmasın, sen bilirsin ama, çerçeveyi genişletecek olursan tüm dram ve trajedi filmlerini de koymaya kadar gider bu iş.

Mesela Testere ile Oldboy'un, Kuzuların Sessizliği'nin bu listede ne işi var? Kuzuların Sessizliği ile Seven filmi, seri bir katili bulabilmek amacıyla onun psikolojisini de anlamaya çalışan detektiflerin araştırmasını konu alan filmler ama, insanın iç dünyasına bakış atmayı amaçlayan filmler değil. Yani, Kuzuların Sessizliğini koyuyorsan, onun ikiz kardeşi olan Seven'ı da koyman lazımdı. Ama aslında onların konuları farklı. Oldboy ise beğendiğim bir Güney Kore filmidir, ama asla psikoloji filmi değildir.

Çok isabetli filmler var ama asla onlarla yanyana koymaman gereken çok sayıda film de var.

Ha bu arada Shining en doğru seçimlerden biri mesela. Ama bu filme tür olarak "korku" diye yazan avanak siteler de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HerhangiBiriyim -- 17 Ocak 2013; 8:33:06 >

• 1408
  • quote:

Orijinalden alıntı: OtostopçuRıfkı

• kısa gördüm inside i seçtin izleyelem bakalım

• bukonudan seçip şimdi izledim son 20dk özellikle çok gerildim ama bu listeye yakışmamış bence sıradan bir korku filmi pskolojk film tarzına uygun olmadığını düşünüyorum kesinlikle

buarada ne makasmış arkadaş ona sapladı buna sapladı makas nesli tükenmedi...filmin adı makaslı kadın olmalıymış bence
  • gerçek psikolojik film olarak kieslowski'nin 3 renk filmini önerebilirim sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: alfa1802

bukonudan seçip şimdi izledim son 20dk özellikle çok gerildim ama bu listeye yakışmamış bence sıradan bir korku filmi pskolojk film tarzına uygun olmadığını düşünüyorum kesinlikle

süper filmdir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:: Death ::. -- 21 Ocak 2013; 2:51:39 >
  • bi film seçeyim dedm seçemedim:s
  • identity nasıl bir film izleyen varmı?
  • filmelde psikoloji ile sadistlik karışmış gibi.örnekğin testere filmi.iyi hoş hayatı hakkı vererek yaşa adam gibi yaşa diyor ama sizce asıl yapılma sebebi bu mudur?
  • quote:

identity nasıl bir film izleyen varmı?

Güzel film, eğer ki Gerilim , Gizem seviyorsan..
  • quote:

quote:

Arkadaşım, iyi güzel de, mesela 28 Weeks Later'ı koymuşsun. Evet, bir bakıma tüm korku filmleri de psikoloji içerir, tüm dram ve trajedi filmleri de psikoloji içerir.

Bence en doğru seçimlerden biri, Shutter Island. Çünkü özellikle insan psikolojisi üzerine eğilen ve insan psikolojisini irdeleyen bir film. Keza Mulholland Drive da öyle. Ama mesela Requiem For A Dream, uyuşturucu ve ilaç bağımlılığını konu alan ve işleyen bir dram/trajedi filmi. Onun bu listede olmaması lazım. O olacak ise tüm dram filmlerini koyman lazım ki, bu binlerce film demek. Bildiğim kadarı ile psikolojiden kasıt, özellikle insanın iç dünyasına eğilen ve onu irdeleyen film demektir. Akıl Oyunları da doğru seçim.

Ama bu listede yer almaması gereken çok sayıda film koymuşsun. Şu Paranormal Activity de psikoloji filmi değil. Zaten insanlar oynadığına göre tüm filmlerde psikoloji, yani insan davranışları var demektir. Ama Paranormal Activity bir gerilim ve korku filmi bildiğim kadarıyla.

Mulholland Drive doğru seçim dedim. Onu koyan kişinin Lost Highway'i de koyması lazım, çünkü gerçek anlamda psikoloji konulu filmlerden biri de odur.

Yani karışmak gibi olmasın, sen bilirsin ama, çerçeveyi genişletecek olursan tüm dram ve trajedi filmlerini de koymaya kadar gider bu iş.

Mesela Testere ile Oldboy'un, Kuzuların Sessizliği'nin bu listede ne işi var? Kuzuların Sessizliği ile Seven filmi, seri bir katili bulabilmek amacıyla onun psikolojisini de anlamaya çalışan detektiflerin araştırmasını konu alan filmler ama, insanın iç dünyasına bakış atmayı amaçlayan filmler değil. Yani, Kuzuların Sessizliğini koyuyorsan, onun ikiz kardeşi olan Seven'ı da koyman lazımdı. Ama aslında onların konuları farklı. Oldboy ise beğendiğim bir Güney Kore filmidir, ama asla psikoloji filmi değildir.

Çok isabetli filmler var ama asla onlarla yanyana koymaman gereken çok sayıda film de var.

Ha bu arada Shining en doğru seçimlerden biri mesela. Ama bu filme tür olarak "korku" diye yazan avanak siteler de var.

The Silence of the Lambs ve Se7en filmleri psikolojik gerilim türünün önemli iki örnekleridir. Dolayısıyla bu listede olmaları kadar doğal bir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: montevo

filmelde psikoloji ile sadistlik karışmış gibi.örnekğin testere filmi.iyi hoş hayatı hakkı vererek yaşa adam gibi yaşa diyor ama sizce asıl yapılma sebebi bu mudur?

Soruyu biraz daha açsan
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:: Death ::.

quote:

Orijinalden alıntı: montevo

filmelde psikoloji ile sadistlik karışmış gibi.örnekğin testere filmi.iyi hoş hayatı hakkı vererek yaşa adam gibi yaşa diyor ama sizce asıl yapılma sebebi bu mudur?

Soruyu biraz daha açsan

insanların derin düşüncelerine inerek böyle bi düşünceyi aşılayıp kişinin duygu durumunu değitirebilirler mesela.sadistliği öne çıkarabilir yada yaptığı hiçbişeyin beş para etmediği hissine kaptırtabilirler kişiyi.sokakdan kaç kişiyi çevirsek bu filme hayatını boşa harcayan adamlara desr veriyor dedirtebiliriz?filmin öne çıkan algısı şiddet ve sadistlik.zaten bu testereden sonra patlamadımı kesip biçmeli filmler.otel 1 filmini izledim.izlemez olaydım.her iğrençliğe dayanan ben gitti.yalan olduğunu bile bile dayanamıyorum.gerilim de var tabiki ama sonun ne oalcağı belli boşa gerilme.anlatmak istediğim bu tür filmler öyle aman aman bi düşünce anlatayım diye yapılmıyo.bi müddet bu testere filminin hayatı adam gibi yaşa fikrinde kaldım.birisi gelir beni kaçırı felan sanmaya başladım.tıpkı matrixi izleyen birinin yok lan bu binalar demesi gibi.neyseki bitti bu düşüncelerim.tıpkı kliplerde kızların neredeys anadan üryan olması gibi bu tür filmelrde de şiddet kullanılıyor.zaten değil mi insan oğlunun dayanamadı hisleden biri cinsellik diğeri şiddet.

• Psikolojinin mezhebi baya genişmiş öğrenmiş olduk madem bu kadar yaydık buyrun Eraserhead özünde korku bünyede rüya psikanalizini barındırır.

Bu da fabrika sahnesinden bir kesit ;

• quote:

Orijinalden alıntı: .:: Death ::.

quote:

identity nasıl bir film izleyen varmı?

Güzel film, eğer ki Gerilim , Gizem seviyorsan..

tamam izliycem ozaman .. ama inside ı sevmedm mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: X@ndeR

quote:

quote:

The Silence of the Lambs ve Se7en filmleri psikolojik gerilim türünün önemli iki örnekleridir. Dolayısıyla bu listede olmaları kadar doğal bir şey yok.

Sizin psikoloji film türünden anladığınız şey, bir hastanın bir kanepeye uzanıp doktoruna iç dünyasını anlatması mıdır? Shining filminde de, Mulholland Drive'da da, ya da Akıl Oyunları'nda da gerilim ve dram unsurları önemli ölçüde yer alır. Çünkü ciddi sorunları olan insan zaten gerilim ve dram, hatta korku duyacağı şeyler yaşamaktadır. Ama bu durum o filmleri esas olarak dram, gerilim ya da korku filmi yapmaz.

Seven filmi esas olarak polisiye filmdir. Kuzuların Sessizliği gibi. Laf olsun diye mi yazıyorsunuz bunları, yoksa "zaten çağa çoluk doluşmuş kafasına göre atıp tutuyor, ben de bir şeyler atayım bu arada" diye mi yazıyorsunuz?

Neyse, en azından benden alıntı yapıp bilgiçilik taslama fırsatları kullanmayın kardeşim.

Ya insan hiç değilse, bir detektifin kütüphaneye gidip, kendilerini katile ulaştıracak bir ipucu bulabilmek amacıyla saatlerce kitap karıştırdığına dikkat eder de Seven'ın bir detektiflik, bir polisiye film olduğunu anlar. Hiç değilse bir duvardaki tablonun arkasında, ilk kurbanın odasında saatlerce ipucu aradıklarına dikkat eder de, bir detektiflik filmini tutup bir psikolojik film olarak algılamaz.

Ne diyeyim? Maşallah zekâlar göklerde dolaşıyor.

Shutter Island'da ciddi bir dram da vardı. Caprio'nun canlandırdığı karakterin bir dram, bir trajedi yaşamış olduğu açıkça görülebiliyordu. Demek ki o da psikolojik film değil, dram filmi idi öyle mi? Maşallah, maşallah....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HerhangiBiriyim -- 23 Ocak 2013; 8:21:28 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: X@ndeR

quote:

quote:

Sizin psikoloji film türünden anladığınız şey, bir hastanın bir kanepeye uzanıp doktoruna iç dünyasını anlatması mıdır? Shining filminde de, Mulholland Drive'da da, ya da Akıl Oyunları'nda da gerilim ve dram unsurları önemli ölçüde yer alır. Çünkü ciddi sorunları olan insan zaten gerilim ve dram, hatta korku duyacağı şeyler yaşamaktadır. Ama bu durum o filmleri esas olarak dram, gerilim ya da korku filmi yapmaz.

Seven filmi esas olarak polisiye filmdir. Kuzuların Sessizliği gibi. Laf olsun diye mi yazıyorsunuz bunları, yoksa "zaten çağa çoluk doluşmuş kafasına göre atıp tutuyor, ben de bir şeyler atayım bu arada" diye mi yazıyorsunuz?

Neyse, en azından benden alıntı yapıp bilgiçilik taslama fırsatları kullanmayın kardeşim.

Ya insan hiç değilse, bir detektifin kütüphaneye gidip, kendilerini katile ulaştıracak bir ipucu bulabilmek amacıyla saatlerce kitap karıştırdığına dikkat eder de Seven'ın bir detektiflik, bir polisiye film olduğunu anlar. Hiç değilse bir duvardaki tablonun arkasında, ilk kurbanın odasında saatlerce ipucu aradıklarına dikkat eder de, bir detektiflik filmini tutup bir psikolojik film olarak algılamaz.

Ne diyeyim? Maşallah zekâlar göklerde dolaşıyor.

Shutter Island'da ciddi bir dram da vardı. Caprio'nun canlandırdığı karakterin bir dram, bir trajedi yaşamış olduğu açıkça görülebiliyordu. Demek ki o da psikolojik film değil, dram filmi idi öyle mi? Maşallah, maşallah....

Sevgili @HerhangiBiriyim
    The Silence of the Lambs ve Se7en filmlerine psikolojik değil diyen sizsiniz, ben değil. Bu iki filme salt gerilim veya dram demedim zaten. Sizin psikolojik değil demeniz üzerine karşı çıktım.
    Se7en filmine salt dedektiflik filmi derseniz örneğin Lotr'de sadece fantastik film olur çıkar.Ama yönetmenin alt metinde ne anlatmaya çalıştığını anlamaya çalışırsanız hem daha fazla zevk alırsınız hem de burada Se7en'a katili yakalamak için tablo arkasını araştıran polislerin olduğu dedektiflik filmi deme gafletine düşmezsiniz.
    Elinizin altında internet var, iki film içinde yerli yabancı onlarca psikolojik çözümleme var, açın okuyun lütfen.
    Ben burada fikrimi belirtmedim ayrıca.Bu iki film için var olan gerçeği söyledim sadece.Diğer açtığınız konularda olduğu gibi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğunuz için fikirlerinizi birer hakikat gibi sunmanız beni rahatsız etti.
    Shutter Island hakkında hiçbir şey söylemedim dolayısıyla o çıkarımı nasıl yaptınız hiçbir fikrim yok.
    Neyse, size tavsiyem bir şeyler yazmadan önce biraz araştırma yapın, okuyun en önemlisi tartışma üslubunu öğrenip öyle fikirleriniz paylaşın, sizinle aynı fikirde olmayan insanların zekâsına hakaret etmeyin...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.