Şimdi Ara

PSP DE FİLM İZLEME YARDIM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
23.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • psp de hangi formatta film izlenebiliyor , divx filmleri hangi programla çevirebilirz altyazıları nasıl ekleyebilirim ?

• genelde pmp formatında oluyor filmler.
    ama mp4 formatındada filmler var
  • mp4 formatında izleyebilirsin arkadaşım,total videoconverterı öneririm
  • Psp Mp4 formatındaki videoları oynatır.

Fakat bu playeride deneyebilirsin.

http://pspciyiz.biz/forum/index.php/topic,2976.new.html#new

• altyazıları nasıl gömüyoruz mp4 ün içine peki ?
  • bildiğiniz gibi memory stick ten izlenilen videolara sony 320*240 çözünürlük sınırlaması
    koyuyor.halbuki videonun tam ekran çözünürlükte gösterilebilmesi için 480*272 çözünürlükte
    olması lazım. bu programla 480*272 çözünürlükteki videolarınızı tam ekran çözünürlükte ve En önemlisi altyazısı ile
    izleyebileceksiniz.hemde absürd isimli dosya ve klasörlerle uğraşmayarak. 2 programa ihtiyacınız var

1)XviD4PSP video encode (pc için) net framework 3.0,k-lite codec mutlaka pc de kurulu olması gerekiyor.
    2)PMPlayer Advance (psp için)

XviD4PSP video encode ile PSP için pmp.hazırlamak(altyazı ekleyerek)

format: PMP AVC seçili olsun
    sharpen: size kalmış
    brightness/contrast:disabled(isterseniz PSP fix olabilir)
    video encoding:x264 HQ Turbo(en uygunu bu seçenektir)
    audio encoding :MP3 ABR 128k yada AAC-LC ABR 128k olmalı
    sırası ile;
    a) open menüsü açıp filimi seçiyoruz ön yüklemeden sonra alt yazıyı eklemek için
    b) subtitles/add bölümünden filime ait altyazıyı seçiyoruz
    c) video/resolution-Aspect bölümüne girip
    d) output resolution kısmını 480x272 olarak
    e) output aspect kısmını 1.778(16:9) olarak ayarlıyoruz

filimin sesini arttırmak istiyorsak audio/volume kısmına girip ön taramayı yaptıktan sonra
    % 100- %150 arasında bir seviyeye getirip(daha fazlası sesi bozuyor)apply tuşu sonra ok yaparak menuden çıkıyoruz

her şey tamamlandıktan sonra ENCODE tuşuna basıp filimi kayıt edeceğimiz yeri gösterip işi bitiriyoruz

PMPlayer Advance programını psp ye yüklemek

psp pc ye tak usb den çalıştır pmplayer programını çalıştır psp nin hdd harfini seç kurmaya başla(psp nin ilk girşine kuruluyor program)kurulduktam sonra
    pmp advance programını (PPA3xx dosyası) psp/Game/Game3xx dosyasının içine kopyala(kes-yapıştır yaparak)
    yapmış olduğun pmp formatlı filmleri psp/video dosyasına kopyala
    pmplayer advance programını game bölümünden çalıştır.programın içinden film listesinden çalıştır

not:pmp.formatı gerçekten mükkemmel görüntü veriyor ve psp nin gözümüzdeki değerini katkat artırıyor
    iyi eğlenceler

• en hızlı convert eden program hangisidir arkadaslar????
  • hasgok arkadaşım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. çok faydalı oldu.
  • gercekten cok saol hasgok
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenakesim

en hızlı convert eden program hangisidir arkadaslar????

bn kullanmadım ama 'Winavi' diye duydum ama xvid4psp niin ustune tanımam hızlı converter etmıyor ama kalıtesı sper
  • xvid4psp
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasgok

bildiğiniz gibi memory stick ten izlenilen videolara sony 320*240 çözünürlük sınırlaması
    koyuyor.halbuki videonun tam ekran çözünürlükte gösterilebilmesi için 480*272 çözünürlükte
    olması lazım. bu programla 480*272 çözünürlükteki videolarınızı tam ekran çözünürlükte ve En önemlisi altyazısı ile
    izleyebileceksiniz.hemde absürd isimli dosya ve klasörlerle uğraşmayarak. 2 programa ihtiyacınız var

1)XviD4PSP video encode (pc için) net framework 3.0,k-lite codec mutlaka pc de kurulu olması gerekiyor.

sırası ile;
    a) open menüsü açıp filimi seçiyoruz ön yüklemeden sonra alt yazıyı eklemek için

filimin sesini arttırmak istiyorsak audio/volume kısmına girip ön taramayı yaptıktan sonra
    % 100- %150 arasında bir seviyeye getirip(daha fazlası sesi bozuyor)apply tuşu sonra ok yaparak menuden çıkıyoruz

her şey tamamlandıktan sonra ENCODE tuşuna basıp filimi kayıt edeceğimiz yeri gösterip işi bitiriyoruz

psp pc ye tak usb den çalıştır pmplayer programını çalıştır psp nin hdd harfini seç kurmaya başla(psp nin ilk girşine kuruluyor program)kurulduktam sonra
    pmp advance programını (PPA3xx dosyası) psp/Game/Game3xx dosyasının içine kopyala(kes-yapıştır yaparak)
    pmplayer advance programını game bölümünden çalıştır.programın içinden film listesinden çalıştır

not:pmp.formatı gerçekten mükkemmel görüntü veriyor ve psp nin gözümüzdeki değerini katkat artırıyor
    iyi eğlenceler

teşekkürler yazdıklarınızı adım adım uyguladım gayet güzel oldu.
    şimdi sıra versiyon yükseltmeyi öğrenmeye geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: borntobedeep

quote:

Orijinalden alıntı: hasgok

bildiğiniz gibi memory stick ten izlenilen videolara sony 320*240 çözünürlük sınırlaması

sırası ile;

iyi eğlenceler

teşekkürler yazdıklarınızı adım adım uyguladım gayet güzel oldu.
    şimdi sıra versiyon yükseltmeyi öğrenmeye geldi

Uğraştırdı ama deydi valla çok güzel oldu

• pmplayer da videoyu attıktan sonra "init fail" hatası veriyor, çözüm var mıdır acaba internette baktım ama bir şey bulamadım
  • Arkadaşlar PMP Advance programını nasıl bulabilirim ? Her yerde aradım ama bulamadım.Yardımcı olursanız çok sevinirim..
  • her mp4 ude oynatmiyor haberiniz ola
  • Arkadaşlar bir sorum olucak fakat cevabının beni çok aptal göstermesinden korkuyorum :)
    Psp 3004 e pmp advance ı kurdum ve psp bunu gordu ancak calıstırmıyor.Acaba bu programı kullanmak için psp yi kırdırmam mı gerekiyor ?
  • Arkadaşım normalde mp4 oluyor bildiğim.Ama Apollo Psp Video Converter programı ile istediğin filmi psp formatına çevirebilirsin.
  • konu 2008 de açılmış ama ben filmlere alt yazı ekleyemiyorum galiba bizden geçti bu teknoloji yarışı sizce nasıl yapabiliriz?
    Youtube den video indiriyorum (keepvid ile) bazılarını direk çalıştırıyor bazılarını çalıştırmıyuor sizce nedendir?
  • gom encoder ile izlemek istediğiniz video dosyasına altyazıyı gömebilirsiniz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.