Öncelikle herkese merhaba. Uzun süredir forumu sık sık ziyaret etmeme rağmen üyelik yeni aklıma geldi konuyu yanlış yere açtıysam affola (klişe yeni üye lafıdır) Daha fazla dağıtmadan derdimi anlatayım. Ben ipod touch 4 kullanıyorum. cihazdan memnunum gerek uygulamaları olsun, gerek işlevsellik olsun gayet hoş. son zamanlarda ios a çıkan yüksek kaliteli FPS oyunları bir medya oynatıcısına göre gerçekten çok güzel grafiklere sahip. Ama tabiki bir oyun konsolu ile kıyaslanamaz bile. O yüzden şu sıralar kafayı vita ya taktım, ama şöyle bir sorum olacaktı. yeni nesil bu konsolda eskileri gibi sadece oyun mu oynayacağız, yoksa bu platforma mobil cihazlardaki gibi uygulamalarda yükleyebilecek miyiz? Bendeki ipod touch 4 ü satıp yerine vita almak istiyorum fakat pire içinde yorgan yakmak istemiyorum. konuyla ilgili biraz araştırma yaptım nitekim uygulama yüklemenin olup olmadığına dair bir bilgiye ulaşamadım malesef. forumda konuya hakim ya da bilgisi olanlardan beni ve aynı soruyu araştıranları aydınlatmasını rica ediyorum.
up up!!
Konuda bunları konuşuyoruz aslında ama aralarda bulmak zor oluyor, haklısın.
Vita için duyurulan tek tük uygulamalar var (facebook,skype,twitter,foursquare,flicr,netflix) ve birçoğu da PSN'den indirilebiliyor şuan ücretsiz olarak. Ancak Apple Store gibi zengin bir içerik henüz yok. Yeni uygulamalar elbette çıkacaktır ama Apple Store veya bir Android Market'te bulunan zengin içerik olmayabilir. Yine de Nnooo gibi üçüncü parti geliştiricilerin Vita için hazırlıkları olduğunu biliyoruz, daha açıklama yapmayan birçok geliştirici de vardır tabii ki.
Sonuç olarak PSN'de, Apple Store ve Android Market'de olan uygulama zenginliği olmayabilir tercihini ona göre yap.
Eklemek isterim, PS Suite diye bir uygulama geliştiriliyor ve amaç Android Market veya App Store benzeri bir şey yaratmak. Başarı olabilir ama tabi kaderini programcılar ve uygulamanın kolaylığı,geleceği,optimizasyonu belirleyecek. Şu son dönemde hakkında hiç haber duymadık çünkü.
Fikirleriniz için öncelikle çok teşekkürler. Şu anda beklemek en mantıklısı gibi geldi :) Fakat ileriki zamanlarda Vita'nin gidişatına göre uygulama konusuna ağırlık vermesini bekliyorum. Malum, çok kötü bir PspGo tecrübesi oldu, ama bu konsol görünüşte öyle gözükmüyor, bayağı becerikli :) Öte yandan akıllı telefon diye birşey çıktı daha 5-6 sene önce lakin inanılmaz bir ivmeyle hâlâ yükselişteler ve çok bekliyeceğimizi sanmıyorum ki kullanışlılık olarak olmasada performans olarak Vita'yı yakalayacaklardır (Bkz: HTC'nin psp oyunları patentini alması) şu an neredeyse tüm silikon vadisinin küçük akıllı cihazlara ağırlık verdiğini görebiliyoruz. Bir masaütü veya dizüstü tipi bilgisayarlarda son yıllarda kayda değer bir gelişim olmuyor. Kısacası sizinde bahsettiğiniz gibi Sony taşınabilir el konsolu sektöründe gerçekten ayakta kalmak istiyorsa (ki bu tüm el konsolları için de geçerlidir) interaktiflik ve uygulamalara ciddi önem vermesi gerekiyor bencede. Bekleyip göreceğiz :)