birkaç haftadan beri yaşadığım sorun. ps3 kullanıcıyım ne sıralama maçı ne de online müsabakalara girebiliriyorum. oyun başladığında kadrolar gözüktükten sonraki aşamaya geçemiyorum. ya sunucu hatası diyor ya da diğer kullanıcıyla iletişim koptu gibi birşeyler söylüyor.
konuyla ilgili sony çağrı merkezini aradım port ayarlarından bahsetti modemden o ayarları da yaptım ttnet ile de görüştüm ama bir türlü çözemedim ben bu işi.
sürüm güncellemesi var diyor ama bilgi kısmında veri paketi güncellemesi seçeneği aktif değil.
oynadığım oyunun sürümü ile ilgili ekran görüntüsünü paylaşıyorum..
işi bilen arkadaşlar cevap yazsın ''aaa bende de var aynı sıkıntı'' vb. gibi mesaj atmaya gerek yok. Sıkıntı varsa takip edin lütfen.
ya kimse yok mu bu işi halledebilecek ?
Öncelikle PS3'deki ayarlar kısmından Network Settings bölümüne gelin. Internet Connection Settings'den internet ayarlarımızı manuel olarak kendimiz ayarlayacağız. Bu yüzden size sorduğunda, custom modu seçmelisiniz. Ayrıca en sağlıklı bağlantı, kablolu bağlantıdır. Mutlaka kablolu bağlantı yapmaya çalışın. Ardından size sorulduğunda, manuel ayarlama seçeneğini seçin. Speed ve Duplex ayarlarını otomatik yapın. IP ayarlarında ise manuel modu seçin. Zaten yapmamız gerekenler bu ekranda.
IP ekranına geldiğinizde, en üstteki IP satırına, PS3'ümüz için belirlediğimiz bir IP yazmamız gerek. Bu IP hiç değişmeyecek ve PS3 ne zaman online olsa, bu IP'yi kullanacak. Modeminizin config sayfasına eriştiğiniz ve tarayıcının adres satırına yazdığınız IP adresi 192.168.1.1 diyelim. Kullanacağınız IP 192.168.1.xxx olacak. XXX kısmına öyle bir sayı yazmalısınız ki, modem tarafından diğer bağlı cihazlara verilecek IP'lerle çakışmasın. 188 mesela. Atın kafadan bir sayı.
IP Adress: 192.168.1.188 (Son 3 haneyi siz kendinize göre değiştirebilirsiniz). Subnet Mask: 255.255.255.0 Default Router: Kendi modeminizin arayüzüne girmenizi sağlayan, tarayıcının adres satırına girdiğiniz IP. Superonline'ın Pirelli modemlerinde bu adres 192.168.1.1'dir. Primary DNS: Yine modemin arayüzüne ulaştığınız IP. Secondary DNS: Yine modemin arayüzüne ulaştığınız IP.
Ayarları yaptıktan sonra, bir sonraki ekrana geçin. MTU ayarı otomatik olacak. Proxy sunucu kullanmayın. uPnP ise açık olsun.
PS3'deki bu işlemlerin ardından, PC başına geçin ve modemin arayüzüne girin. Yani PS3'deki Default Router bölümüne yazdığınız IP'yi tarayıcının adres satırına girin. Modem arayüzüne ulaştığınızda, firewall kısmında veya güvenlik kısmında, artık her neredeyse, DMZ bölümünü bulun. DMZ özelliği, hemen her modemde vardır. Nerede olduğu konusunda kesin bilgi veremiyorum çünkü markaya göre farklılık gösteriyor. Pirelli router'larda sağdaki firewall ayarlarına tıklandığında veya soldaki menüden Security seçeneği seçildiğinde DMZ bölümüne ulaşılabiliyor.
DMZ bölümüne ulaştığınızda, DMZ'yi aktf hale getirin. IP olarak da az önce PS3 için belirlediğiniz statik IP'yi yazın. Ayarları kaydedin. Modemi kapatıp açın. PS3'ü de öyle. Artık sorunsuz bir bağlantınız var.
Bu yapılan ayarlar, PS3 için bir statik IP belirlenmesine ve modemin de sadece o IP için olası bütün portları açmasına yarıyor. Normalde bir PC için bu işlem yapılsa, PC'yi tamamen güvensiz hale getirmiş olurdunuz. PS3 için böyle bir güvensizlik durumu söz konusu olmadığından, DMZ moduna alınmasında bir sakınca yok. DMZ moduna alınan bir cihaz, tüm portları sorunsuz bir şekilde kullanabilir. Yani farklı oyunların farklı portlara ihtiyacı olması durumunda, zaten açık olan portlar size maksimum hızda ve performansda bir online oyun keyfi yaşatacaktır.