Şimdi Ara

PSU cızırtısı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cooler Master Elite-500 W PSU kasa kullanıyorum. Anakart-işlemci-ram değişikliği yaptıktan sonra PSU cızırtılı bir ses çıkarmaya başladı. Sürekli yapmıyor ama ne zamanlar ses çıkardığını kavrayamadım, sık sık da olabiliyor ara ara da.
    "ASUS M5A97 R2.0 AMD anakart, FX X6 6100 işlemci, GSKILL 8GB (2x4GB) Ares Blue" değişen parçalar. VGA da HIS 5750 ICQ. Yardımlarınızı bekliyorum, iyi forumlar.

• bendede fsp 500 w var önceki sistem pentium 4 idi ses yoktu ,i5 750 ye geçince kulağını dayadığında bir ses var ama 2 senedir sorunsuz kullanıyorum ,en kaliteli psu larda dahi bu tip ses olabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

bendede fsp 500 w var önceki sistem pentium 4 idi ses yoktu ,i5 750 ye geçince kulağını dayadığında bir ses var ama 2 senedir sorunsuz kullanıyorum ,en kaliteli psu larda dahi bu tip ses olabiliyor

Cevap için teşekkür ederim öncelikle. Pc normal çalışıyor ama ses rahatsız ediyor zira sessiz ortam da çok rahat duyuluyor.
  • biyere sürtüyor olabilir yada tam yerine oturmamış olabilir yada pervanesini yağlamak gerekebilir bendede oluyor bir iki şaplak atıyorum kasaya susuyor bir müddet böyle devam ediyor sonra gene yapıyor
  • Hocam trafodan geliyor dert etmeyin bendede var high power 500 watt psu kullanıyorum..
  • FSP Blue Storm II kullanıyorum ve zaman zaman bu cızırtılar oluyor, benimki fan kaynaklı ama sesin sebepleri her zaman fan kaynaklı olmayabilir.
  • güç yetmiyor az geliyor demekki onceden yapmıyorsa
  • Kardeş bunun sebebleri elektronik olarak şunlardır..

1.Fan arızalıdır (tozlanmıştır ısınınca hızlı döner ve tozdan ses yapar yada bır yere surter vsvs)
    2.içinde bulunan trafo yani manyetik alan ile guc azalten yada artıran eleman buda söyle ses yapar sargı arasında bulunan boşluktan atlama yaparak sınek vızıltısı gıbı gıcık ses...
    3.Birde malum bobinler vardır simit şeklinde dışı bakır telle cevrılı buda ses yapabılır.
    Ama en cok fan dısında ses yapan devre elemanı trafodur buna ornek olarak florasan lambalarında olan balastları ornek verebılırız...
    senın sıkıntına gelınce gucu artırınca malum poer yetmeyecek ve bununda bı takım eksılerı olacak sana ses gelmış normal daha fazlasını ıstemıyorsan eger pc yı owerclock kullanıyorsan yada yuksek fps kullanıyorsan power değiş..
  • Power değiştirecek kadar problem olmadı daha. Henüz net bir sebep de bulabilmiş değilim ama.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.