Şimdi Ara

PSU Elektirk Kontrolü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni Eve taşındıktan sonra Pc'im açılmamaya başlamıştı. Çalışırken değil ama kapalıyken kendi kendine elektriği kesiyor, fişi çıkartıp biraz bekleyip taktıktan sonra çalışıyordu.

PSU'm 750 Watt High Power. İki gündür pc'yi kullanmıyordum. Dün ne yaptıysam hangi prizde denediysem acamadım pc'yi. Sorun PSU'damı anakarttamı bilmedim. PSU'nun sağlam olduğunu nasıl kontrol edebilirim.

Ya da

Sorun anakarttaysa nerde olabilir.

• MSCRoMuLuS M kullanıcısına yanıt
    Elinde varsa veya arkadaslarindan bularak sisteminde farkli bir PSU dene..PC sorunsuz calisirsa sorun PSU ile ilgilidir. Eger calismazsa sorun anakartta ve baglanti noktalarindadir..

Farkli bir PSU ile sistemi denedikten sonra sorunlu oldugunu dusundugunuz PSU'nun guc ve baglanti kablolarini degistirerek elektrik transferi yapip yapmadigini kontrol edin. (Bu cok dusuk bi ihtimaldir ama deneyiniz.)

Daha sonra PSU icinde elektrik olup olmadigini kontrol ediniz.

Kapasitorlerde herhangi bir sisme, kablolarda kisa devre durumu soz konusu oldugunu kontrol ediniz.

Garantisi devam ediyorsa, guc kaynagini kendiniz acmayiniz, garanti disi kalmasina neder olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizlirfann -- 22 Ağustos 2013; 8:33:03 >
  • psu`yu disariya al. anakartla baglantisini kes. uzun sokette sol bastan 4. sirada yesil ve yaninda siyah olmak uzere kablo renkleri var. ikisi arasina ince bir telle kisa devre yap tel orda kalsin. eger psu calisiyorsa saglamdir. teli cektiginde psu tekrar durur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dento35 -- 22 Ağustos 2013; 17:46:57 >
  •  PSU Elektirk Kontrolü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.