Şimdi Ara

PSU ISINMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ilk önce uzun bi aradan sonra sistemimi topladım 1-2 konu açmıstım ve işlemci anakart ram takviyesi aldım kasayı kompile yeniledim ve sistem aşşahıdaki şekilde..

Anakart : Asus M5A78L-M LX3 Amd 760G 1866MHz

Ekran kartı : HD 6850 ÇİFT FAN DDR5 256 BİT

işlemci: Amd FX-6100 X6 3.3 Ghz

Ram: 4 GB Kingston genesis hyperx ddr3 1600 mhz ram

psu : HİGH POWER ECO 500 watt model HPE A12SP

yeterlimi yetersizmi bilemedim sistemde sorun yok herşey calısıyor oyunlarda işlemci ısısı 50 45 dereceyi gecmiyor yanlız psu pasanın alt tarafında olyor ve elimi atthımda doğalgaz acıkmıs gibi bir ısı var suana kadar kapanma ve donma yada performans sorunu olmadı herhangi bir performans düşüşü söz konusu değil ama ısı beni korkuttu sistem boştayken ısı normale dönüyor sisteme yüklenince lol bf3 crysis3 oynayınca psu alev alev yanmaya baslıyor yani kac derece bilemiyorum ama elimi tutabiliyorum öyle aman aman bi yanma yok elim 1 saniye sonra ısıya alısıyor yani normal gibi geliyor...Yardımlarınızı bekliyorum

• Hocam 80+ verimlilik sertifikası varmı psu da tam olarak linkini atarmisin kullanmış olduğun ekran kartı nin güç tüketimi fazla oyunlarda grafige yüklendiğinde fazla güç çekiyor psu nunda ısınmasina yol açıyor psu gerekli gucu sisteme cekmekte zorlanıyor ısınmanın sebebi bu birde dikkatli olarak dinleyin psuyu cizzz sesi yapiyormu yük altında iken aynı sorunu ben Sapphire HD 6870 ile yaşadım o zaman 500 w psu vardı ama 80 plus yoktu ve oyunlarda webcam ile görüşme yaparken hem aşırı derecede isiniyordu hemde ses çıkarıyordu 700w psu aldım 80 plus xlence sorun ortadan kalktı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam psuda ses yok cok sessiz calısıyor sadece ısı beni rahatsız etti ve internette gezinirken skype ts3 gibi oyun oynamadıhım durumlarda cok fazla ısınma konusu değil oyunlarda aşırı derecede olmamakla bilrlikte ısınma var hocam bu arada psu konusunda bilgim yok bu 80 plus zırvasını nerden bakabilirm eyer yoksa 500 wat yetmez dersen bana bi psu önerirsen sevinirim..

EDİT: HOCAMhttp://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-high-power-eco-hpe-500-a12s-fiyati,874765.html bunu buldum aynı markada daha farklı sonuclarda gördüm o yüzden emin olamadım ama bunun aynısı ama yine bunun aynısı daha farklı özellikli olanı aynı ad olanıda var bu arada pc de ısınma sorunu yok sadece psu o yüzden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babayaro123 -- 15 Ağustos 2013; 4:33:03 >

• babayaro123 B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Power Supply 'a ait fanın dönüp dönmediğini kontrol edin eğer dönmüyor ise power supply 'ı sökerek fanını yağlamanız gerekebilir. Veya güç kaynağınızı değiştirmeniz gerekebilir

Ayrıca kasa içerisindeki hava sirkülasyonunun sağlanması açısından kasaya ekstra fan takılmasının yararı olacaktır
  • psunuzun ismi lazim degil bi sitede verimlilik seetifikasinin olmadigini gordum. pcnin en onemli parcasinin psu oldugunu unutmayin ve stabil elektrik dagitabilecek bir psu edinin. tavsiyem thermaltake toughpower 600w +

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam kasada dahili soğutma sistemi var diyer parçalar yük altında oldukça serin çalısıyor psu beni korkuttu ama öyle ahım şaıhm bi sıcaklık değil psu fanı dönüyor psu fanı kasanın alt tarafından ekran kartının fanlarının önünde acaba ordaki sıcak havayıdamı üflüyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: babayaro123

hocam kasada dahili soğutma sistemi var diyer parçalar yük altında oldukça serin çalısıyor psu beni korkuttu ama öyle ahım şaıhm bi sıcaklık değil psu fanı dönüyor psu fanı kasanın alt tarafından ekran kartının fanlarının önünde acaba ordaki sıcak havayıdamı üflüyor ?

O psu ile o sistem riske atılmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_SeDo

quote:

hocam kasada dahili soğutma sistemi var diyer parçalar yük altında oldukça serin çalısıyor psu beni korkuttu ama öyle ahım şaıhm bi sıcaklık değil psu fanı dönüyor psu fanı kasanın alt tarafından ekran kartının fanlarının önünde acaba ordaki sıcak havayıdamı üflüyor ?

hocam eyer bu psu kötü diyorsanız bi psu önerirmisiniz bu sisteme teşşekkürler şimdiden.
  • quote:

quote:

quote:

hocam eyer bu psu kötü diyorsanız bi psu önerirmisiniz bu sisteme teşşekkürler şimdiden.

Hocam belirli bir bütçe söylerseniz size daha iyi yardımcı olabilirim ;)

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam bu arada öğrenci evinde yaşıyorum 3 arkadas kira fatura filan var ve sistemi yeni topladım şu aralar sigara dağa önceliğim bana biraz uygun bi fiyat önerirseniz sevinirim 150 yi gecmicek sekilde teşekkürler.. tekrardan.

psunda sorun yok. ısınma problemin oyun oynarken işlemci ve ekran kartı ısınma olduğu için power suppleyde ısınıyor korkulacak birşey değil kasa içerisi havalandırma iyi değilse ilave kasa fanları alarak kasa soğutmasını biraz daha iyileştirebilirsin.

Bende kullnadım böyle bir sistem oradan biliyorum birda yaz ayı olduğu için normal ısınması sisteminin
  • hocam işlemci ve ekran kartı ısınmıyor işlemci stres testinde yük altında 1 saat maximum 52 dereceyi gördüm stok fan ile ekran kartı yük altında 65 oluyor buda normal psu derece ölcemedihim için elimi atıyorum direk psunun demir kutusuna ve sıcaklık hiseediyorum sıcak hava üflüyor ama sadece yük altında dedihiniz gibi eyer sorun yoksa boşuna değiştirmiyim ama risk var diyorsanız 150 tl için sistemi yakmıyak
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam bu arada öğrenci evinde yaşıyorum 3 arkadas kira fatura filan var ve sistemi yeni topladım şu aralar sigara dağa önceliğim bana biraz uygun bi fiyat önerirseniz sevinirim 150 yi gecmicek sekilde teşekkürler.. tekrardan.

Hocam sen kullanmış olduğun psu varya onun linkini bana bir verirmisin rica etsem.

• quote:

hocam işlemci ve ekran kartı ısınmıyor işlemci stres testinde yük altında 1 saat maximum 52 dereceyi gördüm stok fan ile ekran kartı yük altında 65 oluyor buda normal psu derece ölcemedihim için elimi atıyorum direk psunun demir kutusuna ve sıcaklık hiseediyorum sıcak hava üflüyor ama sadece yük altında dedihiniz gibi eyer sorun yoksa boşuna değiştirmiyim ama risk var diyorsanız 150 tl için sistemi yakmıyak

Buldum hocam psu nuzu

http://www.teknobiyotik.com/high-power-eco-serisi-500watt-aktif-pfc-guc-kaynagi.html

aşağıdaki özellikleri dikkatli bir şekilde okurmusun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam sen kullanmış olduğun psu varya onun linkini bana bir verirmisin rica etsem.

http://www.akortek.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-eco-500w-aktif-pfc-yuksek-verimli-gercek-guc-kaynagi.html hocam psu bu

• hocam okuduğum psudan dedihim gibi cok anlamıyorum ama anladığım tek şey verimlilik sertifakası olmadığı buda riske giriyor galiba _
    sorun olmaz biraz yülendiğin için fazla elektrik çekiyor oda biraz ısıya sebeb veriyor sıkıntı olmaz korkma. Ben 500 wat psu ile 2 adet 1gb hardisk 1 adet fx6100 970 cihipset anakart 6750 1 gb 256 bit ekran kartı çalıştırdım ve sıkıntı yaşamadım hiç birde elektrik hattında topraklımı biliyormusun.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

http://www.akortek.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-eco-500w-aktif-pfc-yuksek-verimli-gercek-guc-kaynagi.html hocam psu bu

Tamam hocam psunuzu gördüm ve detaylı bir şekilde inceledim verimlilik sertifikası yok o sistem için çokta kaliteli bir şey olduğu söylenemez çünkü ben coolermaster 500W psu ile sizdeki sorunun aynısını yaşadım verimlilik sertifikası opsu lar için çok önemlidir aşağıda ekran kartınızın amd nin kendi sitesinde sistem gereksinimleri mevcut orayı inceleyebilirsiniz ekran kartınız için 500w ve üstü bir psu almanız gerekiyor elinizdeki psu nun normal değeri yani 12V kombine güçü 360 W dır 500W Değildir üzerinde 500W max çekeceği güçü ifade etmektedir buda psu nun 500W olduğu anlamına gelmez buyrun burdan inceleyiniz..

http://www.amd.com/tr/products/desktop/graphics/amd-radeon-hd-6000/hd-6850/Pages/amd-radeon-hd-6850-overview.aspx#3

• hocam peki sisteme uygun verebileceğiniz marka ad varmı 150 160 tl yi gecmicek sekilde şimdiden teşekkürler.
  • quote:

hocam okuduğum psudan dedihim gibi cok anlamıyorum ama anladığım tek şey verimlilik sertifakası olmadığı buda riske giriyor galiba _

Hocam riskten ziyade 12V kombinasyonu 360W olarak yazıyor yani psunuz zaten 500W güç çekmiyor çünkü aynı olay benim başıma geldi cooler master 500W psu ile ondada 500W yazıyor ama 12V güçü 360 umarım olayı anladınız :))
    Ha olay tamamen ısıdan ibaret ise havalar sıcak psu nun ısınmasından ziyade diğer bileşenlerin daha çok ısınması gerekiyor diğer bileşenler ısı değerleri normal ve psu nun ısı değeri onlardan fazla ise psu sisteminize güç çekmekte aşırı derecede zorlanıyor bu şekilde idare edermi derseniz idare eder ama sağlıklı bir sistem olmaz ilerleyen zamanlarda psu yu mutlaka değiştirmeniz gerekicek ;)

bu ekran kartınız için amd nin onayladığı psu lar ;

http://support.amd.com/us/certified/power-supplies/Pages/listing.aspx

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.