İçindeki 400W PSU yu kullanıyorum. Sistem stabilitesinde bir sorun yok gibi tüm donanımlarımı test ettim diyebilirim. Fakat oyunlara girdiğimde takılmalar oluyordu hatta 2 kere mavi ekran hatası aldım daha sonra reset attı kendi kendine. Bazen de oyuna girdiğimde karıncalanmalar oluyor hiçbirşey gözükmüyor az önce xp ilk açıldığında kitlendi hiçbir işlem yapamadım. Sıcaklık problemim yok gibi gözüküyor Everest ile kontrol ediyorum, sorunun ne olduğunu bir türlü anlayamadım bana yardım eder misiniz? PSU'm sizce yetersiz midir bu sisteme? Thermaltake olduğu için gerçek 400W olduğunu düşündüm ve bu sebeple aldım ama :(
Mainboard'un bios'unu guncellediniz mi? Mavi ekran bildigim kadariyla genellikle ram'lerden dolayi cikar. Gene de keske daha yuksek 500-600W gibi bir psu alsaydiniz zira sisteminiz guzel bir sistem.
Evet anakartımın bios'unu güncelledim sorunsuz olarak. Benimde aklıma ilk gelen RAM'ler oldu fakat bir hata bulumadım ayrıca oyunlarda karıncalanma olması direk ekran kartı problemine yöneltti beni ama onunda sıcaklığı normal olunca çok ilginç bi durumda hissettim. Teşekkür ederim dediğiniz gibi keşke daha iyi bir psu alsaydım
Sanirim oyunlardaki karincalanma ekran karti ramleriyle alakali. Palit ekran kartilari oc'lu olarak geldigi icin bazen sorunlar cikabiliyor. Bunun sebebi belki de gercekten psu'dur cunku q6600'un harcadigi guc farklidir. Bende ayni board var, msi'in 8600GTS OC edition karti ve q6300 islemci var. Eskiden bu sistemde 425W hyper psu kullaniyordum. Yetiyordu ama gene de sistemim simdikine gore daha fazla isiniyordu. Suanda coolermaster 600W var ve isinma hissedilir olcude azaldi. Bu sebeple zaten 400W yetemeyebilir diyorum. malumunuz isinan sistemlerin performanslari duser. OC'li vir hardware'in de en buyuk dusmani isidir zaten. Bu sebeple eger ekran kartiniz oc'liyse yardimci programlarla biraz daha normal 8600gt seviyesine cekiniz ya da psu'yu yenileyiniz. Benim fikrim bu yondedir, q6600'lu bir sisteme 400w az derim.
Cevabınız için teşekkür ederim fakat ekran kartım sadece palit yani sonic + değil. OC'siz durumda dediğiniz gibi sorun büyük ihtimalle ekran kartımda şimdi driver hatalı yüklenmiş vs. gibi sorunları da göz ardı etmemek için xp yi formatlayıp yeniden yükleyeyim birde öyle deneyelim bakalım. Olmazsa Ekran kartı RAM'lerinde problem olduğunudan dolayı sanırım garantiye göndereceğim.
TDP değerleri:
Q6600: 110W 8600GT:43W WD 320GB: ~10W Diğer ıvır zıvırlar: 50W olsa
Toplam: 213W'ın size yetmesi lazım. Overclock vs. için üstüne %20 pay koyup hesaplayın.
Elbette bu sekilde 250W yeterlidir ama parcalar cok isinirlar ve sorunlar cikartirlar. Ya da performanslari hissedilir derecede duserler. Suanda board'umun sogutucularini kontrol ettim, eskisine gore cok daha soguklar. Belki de 15-20 derece daha soguklar. Board'un FSB hizini 10 daha artirmis olmama ragmen.