Şimdi Ara

PSU'nun kaç watt olması gerektiğine karar veremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar arkadaşlar bir sistem topluyorum ve PSU kaç watt olması gerektiğine karar veremedim, Bileşenler şunlar:

-ekran kartı: NVidia GeForce GTX770 ASUS Poseidon Platinum ROG
    -motherboard: MSI Z97 Gaming 5
    -RAM: Kingston HyperX 4GBx2
    -CPU: Intel Core i7-4790K, 4GHz, 8MB Cache, 22nm
    -SSD: Samsung 120GB 850 EVO M.2 Sata SSD
    -DVD yazıcı

bu sisteme kaçlık power supply koymam gerekiyor? ekran kartımın kutusunun üstünde bütün sisteme minimum 600w kullanın demiş. hata yapıp güzelim parçalarımı heba etmek istemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: edianunter

merhabalar arkadaşlar bir sistem topluyorum ve PSU kaç watt olması gerektiğine karar veremedim, Bileşenler şunlar:

-ekran kartı: NVidia GeForce GTX770 ASUS Poseidon Platinum ROG
    -motherboard: MSI Z97 Gaming 5
    -RAM: Kingston HyperX 4GBx2
    -CPU: Intel Core i7-4790K, 4GHz, 8MB Cache, 22nm
    -SSD: Samsung 120GB 850 EVO M.2 Sata SSD
    -DVD yazıcı

bu sisteme kaçlık power supply koymam gerekiyor? ekran kartımın kutusunun üstünde bütün sisteme minimum 600w kullanın demiş. hata yapıp güzelim parçalarımı heba etmek istemiyorum.

kasa varmi ayrica maks. butceniz nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corsair vs650 80 plus veya yakin kalitede bir psu iş görür butce bolsa moduler corsair rm750 gold alin
    O ekran kartinin hem vrami düşük hem dx12 destegi düşük olacak gtx970 alin yada 300 serisi amd bekleyin.
    Anakarti gigabyte gaming 5 yapabilirsiniz

Ek1:Amd kartların dx12 de avantajı olacak Şu an ki Nvdia kartlar dx12 den tam yararlanamayacak.
    Ek2: Gtx970 770 e göre daha mantıklı demek istedim.(Vrami yeni olması)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 13 Mart 2015; 14:18:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasadaki mevcut kartlar için i7 4790'a ihtiyacın olmadığını bildiğini, ileriye dönük işlemciyi iyi aldığını farz ediyorum.

dx 12 için arkadaş gtx 970 almanı tavsiye etmiş fakat son dedikodulara göre dx 12 için AMD HD 7xx üstü bir kart daha avantajlı yani bu konuda R9 280X hem daha yüksek vram'iyle hem de dx 12 için daha iyi olur.

Normal şartlarda 600W 80+ bir güç kaynağı yeterli gelir. İlerde daha fazla güç tüketen bir ekran kartı alacağını veya üst seviye OC yapacağını veya alacağın PSU'yu ilerde dizeceğin başka sistemlerde de kullanacağını hesap edersen 750W alman daha faydalı olur.
  • Darklord Sauron kullanıcısına yanıt
    Buna bende katılıyorum ben 2 kartı kıyaslamıştım gtx 970 770 e göre daha mantıklı olacaktır diye ama Amd nin dx 12 desteği daha iyi olacak
  • edianunter E kullanıcısına yanıt
    80+ 600W yeterli gelir bütçeniz nedir
  • önerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar, yalnız yazdığım parçalar zaten satın alınmış durumdadır. bütçem el verdiğince iyi bir PC kurmaya çalışıyorum o yüzden de kafamda ayarladığım PSU fiyatı 500TL yi geçmezse çok iyi olacak. 1000W gerekirse pamuk eller cebe olayı var o sıkıntı yaratacak, o yüzden öğrenmek istemiştim. Cevaplarınız için teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.