Şimdi Ara

Psu nun performansa etkisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kullanilan benzinin arabaya etkisi gibidir. Motor cok iyiyse 97 oktan benzinin gözle görülür farki olur. Aksi halde PSU sadece belirli kanallardan gerekli amper akişini sağlar. GPU ya stres testi yapin, eger sistem kapanmiyorsa ve stabil ise yeni bir PSU gereksizdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbetfur2

quote:

Orijinalden alıntı: kaan_1907

quote:

Orijinalden alıntı: turbetfur2

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: flocky88

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: flocky88

yanılıyorsunuz.Psu tam gücü vermezse sistemde performans düşüklüğü olur ben 300 wattan 600 wat a geçdim oyunlarda fsp artışları felan yaşadım.

psu eğer yetmiyorsa kıyı kıyıya ise belki sistem çarpan düşürür o yüzden performans alamazsınız ama sanmam genelde kitlenir kapanır.
    sen 450 w çeken bi sisteme 1000w lık güç kaynağıda taksan sistem yine 450w çekecek eğer bir kısıtlama yoksa psunun bir katkısı olmaz performansa

Bizzat yaşadım işlemci oc bile olmuyodu psudan sonra oc oldu

Bak tekrar söylüyorum bir kısıtlama yoksa performansı etkilemez demek senin sisteme önceki güç kaynağı az geliyordu o.c yaparken gereken gücü saglamiyordu degistirmen tabi performansı etkilicek ama gerekmeyen bir durumda degistirmek performansı asla etkilemez son kez söylüyorum kısıtlama yoksa performansa katkısı olmaz olamaz bu kesin bir hükümdür tartışmaya orneklendirmeye açık değil eğer bir sisteme 500w psu yetiyorsa sen 600w lik bir psuda alsan 1000w lik psuda asan kullanacagi çekeceği akim 500w yine performans asla degismez ama sen overclock yaparsan eğer gereksinim artar güç kaynağı da yetmezse burda dediğim olay yani kısıtlama olur güç kaynağı gerekli gücü saglayamaz güç kaynağı değişince performans değişebilir çünkü artık sistem besleniyor demektir

Hocam benim ekran kartının kullanma klavuzunda 400w gerekli diyor ama benim psu 250w. Bu durumda sizin açıklamalarınıza göre ben psu arttırsam performans artışı olur doğrumudur?

Eğer bir sorunla karşılaşıyorsan psudan mı önce o tespit edilir eğer kapanma falan sorunun var mı pcde.
    Bak şöyle diyeyim önceden benim bi kasada denk gelmiştim oyunlarda sürekli fps düşüyor siyah ekran veriyor yada harddisk kapaniyordu oyun donuyordu aradan zaman geçince düzeliyordu sürekli çarpan düşüp oyun oynanmicak hale geliyordu fazla denemeye kalkarsam zorlarsamda ekran gidiyordu kitleniyordu sistem psu degistirdim düzeldi mesela ama sorun yoksa eğer degistirmen bişey ifade etmez.
    Yani anlicagin psunun performansa etkisi olamaz eğer yetmiyorsa zaten direk sorun çıkartir sunuda unutmamak gerekir genelde böyle söyleriz biz psu giderse yanında birnide götürür genelde yani yetmiyorsa eğer zaten yanar arza verir sorun çıkarır sürekli

Yok hocam kapanma yok sadece fps düşük. Oda ekran kartının yetersizliğindenmi bilmiyorum. Ama ekran kartında 400w gerekli diyor benim psu 250w. Yani bunun daha işlemcisi var rami var harddiski var acaba diyorum yetmiyormu oyunlarda psu düşüyor? Gerçi ekran kartı ahım şahım değil eadeon hd 5450. Kısaca oyunlardaki performans düşüklüğü psu yetersizliğimi ekran kartımı ana soru bu.

ekran kartı psudan olsa çok daha ciddi sorunlar yaşardın.
    hangi oyunlarda ne kadar fps alıyorsun ?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.