Şimdi Ara

Psu önerinizi Bekliyorum... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kim diyor %99 verimli diye. Video incelemede PFC için %99 verimlilikten bahsedilmiş ama orada hata var %99 güç faktörü düzelme oranıdır verimlilik değil. Fan dönerken tabiki 0db olma ihtimali yok fakat şu var ki piyasadaki en sessiz PSU bu. Ayrıca %99 verimli PSU yok, olmaz, günümüz teknolojisi ile olamaz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 7 Ağustos 2008; 16:52:07 >
  • quote:

Recom 580 mantıklı gözüküyor diğer psuları bilmem.. Çizgiden onay almış sonuçta..
    http://www.hardwaremania.com/cevre-birimleri/119-recom-power-engine-580-watt.html?start=1

çizginin onay verdiği fsp psular yurtdışında değerlendirmede kötü puan alıyor ayrıca
    türkiyede kaliteli psu çok fazla kullanılmadığından dolayı olayı ilk alan için süper geliyor
    son 2-3 yılda yaygınlaştı biraz avrupada üretilen psu lara seve seve onay verecek çizgi
    çünkü orada onay belgesi türkiyedeki gibi alınmıyor

şimdiye kadar yazılan psuların tümü sistemini kaldırır sonuçta para senin istediğini almakta özgürsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 7 Ağustos 2008; 17:03:21 >

• Şimdi şunu diyebilirmiyiz ?
    RECOM 580W mevcut powerlara göre çok daha sessiz. QFAN teknolojisi sayesinde yer yer 0db çalıştığında ise üzerindeki sessiz fan çalışıp çalışmadığını belli etmiyor.

Ayrıca testlerden çok başarılı bir şekilde değerlendirmelerden tam not alan ve fos sadece görünüşe hitap eden bir ürün değil.

Alınacaksa bu ürün yeterlidir ?
  • 600W yetecektir,eger yakın zamanda upgrade düşünüyorsanız silverstone 750 yada tt 750 alabilirsiniz.şu an 99$ recom 600w yeterli
  • Ve Biraz inceledikten sonra farklı bir seçenekteki ürünü aldım. Fikir aldığım kişilerin eşsiz ve benim için çok önemli olan bilgilerine teşekkür ederim. Aldığım ürünün biraz özelliklerini paylaşmak istiyorum. İyi yaptım diye düşünüyorum...

COOLERMASTER REAL PRO 520W 12V V2.91 PFC Power Supply
    Son Intel standart ATX 12V V2.3 ile uyumludur.
    - Son SSI standart EPS 12V V2.91 ile uyumludur.
    - Akıllı fan hız kontrollü süper sessiz çalışma (< 16 dBA)
    - Dörtlü PCI-e konektör yüksek uç grafik kart gereksinimlerini sağlar.
    - Yüksek güç kullanımı için 3 ray 12V çıkışlarını destekler
    - Yeşil güç tasarımı, energy star ve blue angel gereksinimleri bir araya gelmiştir
    - Tipik yük çalışmasına % 80 verimlilikten daha fazla
    - Yüksek güvenilirlik (MTBF > 100,000 saat)
    - Aşırı voltaj, Alt voltaj, Aşırı Sıcaklık, Aşırı Akım, Aşırı Yükleme ve kısa devre meydana geldiği zaman Güç Hata Detektörü yanar.
    - Aktif güç faktör doğrulaması (PF > 0.9)
    - Gerçek güç kapasite yüksek-uç sistem çalıştırma sağlar.

-Tip: ATX Form Faktör 12V V2.3/SSI Standart EPS 12V V2.91
    -Voltaj: 90 V ~ 264 V (Otomatik Alan)
    -Akım: 115Vac’da 8A / 230Vac’da 4A
    -Frekans: 47Hz ~ 63Hz
    -Güç İyi Sinyali: 100 ms ~ 500 ms
    -Basılı tutma Süresi: > 17ms
    -Verimlilik: > % 80 Tipiksel
    -Çıkış Kapasitesi: 520W Devamlı
    -Azami Kapasite: 600W
    Diğer powerlarda olmayan bir ton özellik buldum Aktif PFC vs.vs.

Fiyat olarak 145 YTL ye geldi bana özel. Taktım kullanıyorum ve kablolama dahil hoş oldu resim ekleyebilirsem ekliyecem.

• İyide yukarıda yazdığın PSU ların hepsinde aktif PFC var zaten. Aldığında olupta diğerlerinde olmayan bir özellik yok ki. Aldığın PSU nun 80plus ı yok mesela. Verimlilik %80 Typical denilmiş, yani her koşulda %80 değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HexfeT

İyide yukarıda yazdığın PSU ların hepsinde aktif PFC var zaten. Aldığında olupta diğerlerinde olmayan bir özellik yok ki. Aldığın PSU nun 80plus ı yok mesela. Verimlilik %80 Typical denilmiş, yani her koşulda %80 değil.

Certification 80 Plus Sertifikasına sahip
    http://www.coolermaster.com/products/product.php?act=detail&id=2685

Intel onaylı yazıyordu birde PFC kısmını diğer PSU larda görmedimdi. Bunda gördüm inceledim tam özelliklerini atayım.

Model RS-520-ASAA-A1
    Type ATX Form Factor 12V V2.3 / SSI standard EPS 12V V2.91
    Dimension (W / H / D) 150(W) x 86(H) x 150(L) (mm)
    Input Voltage 90 ~ 264V (Auto Range)
    Input Current 8A @ 115Vac / 4A @ 230Vac
    Input Frequency Range 47 ~ 63Hz
    PFC Active PFC (0.99)
    Power Good Signal 100 ~ 500 ms
    Hold Up Time > 17 ms
    Efficiency 81%(104W) / 83%(260W) / 81%(520W)
    MTBF >100,000 hrs
    Protection OVP / OCP / OTP / OLP / Short / Full Protection
    Output Capacity 520 Watts Continuous
    Max. Output Capacity 600 Watts
    Operation Temperature 0~40℃(Nominal Input Voltage)
    Safety CE / cUL / TUV / NEMKO / BSMI / FCC / CCC / C-tick / GOST
    Fan 120 mm fan with intelligent speed controller
    Certification 80 Plus
    Connector M/B 24 Pin x 1
    CPU 4 Pin x 1
    CPU 8 Pin x 1
    PCI-E 8 Pin x1
    PCI-E 6 Pin x 2
    4 Pin Peripheral x 10
    SATA x 6
    4 Pin Floppy x 2

Ürün hoş sesiz taktım kullanıyorum. 3 saat sonra elimi vurduğumda halen soğuktu. Eski powerım yarım saat sonra aşırı ısınıyordu.

• Resimler Eklendi.

Psu önerinizi Bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EagLeEyes -- 8 Ağustos 2008; 15:27:40 >

• FSP EPSILON 700W 80+ Sessiz PCI-E 1adet 6+2pin, 1adet 6pin; 3 yıl garantili; Kutulu 132 $ + kdv inventus bu psu senin işini rahat görür gibi duruo.ii bi şi bence fiyatı da pahalı sayılmaz.bi dü$ün derim bunu da
  • quote:

Orjinalden alıntı: critter

FSP EPSILON 700W 80+ Sessiz PCI-E 1adet 6+2pin, 1adet 6pin; 3 yıl garantili; Kutulu 132 $ + kdv inventus bu psu senin işini rahat görür gibi duruo.ii bi şi bence fiyatı da pahalı sayılmaz.bi dü$ün derim bunu da

FSP'nin en düşük ürünü kalitesiz ürünler arasında iyi olabilir, kaliteli aynı değerdeki ürünler arasında tam bir fiyasko. Fiyat hususunda ise 1010W'lar için normal ama kalitesi anormal. Biraz araştırma yaparak anlaşılabilinir. O yüzden hiç bir zaman FSP'yi bilgisayarımda tutmayı düşünmüyorum. HB'de yanlış fiyatla 210 ytl ye verdi yine almadım.

Gene verse gene almam

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.