Şimdi Ara

PSU Önerisi Olan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben yeni bir sistem topladım. Fakat sistemi toplarken psu'nun kaç watt olacağına karar veremedim. Bu konuda pek bilgim yok topladığım sistem aşağıdaki gibi
    Bu arada ekran kartının kutusunu inceledim minumum 550 watt istiyor. 12V kanallarında minumum 38V yazıyor.

Intel® Core™ i5-760 Processor (8M Cache, 2.80 GHz)
    Asus P7H55/USB3 anakart
    Zotac Nvidia GTX465
    LG 22x dvd
    2*KINGSTON 2GB Hyperx DDR3 1600MHz CL9
    SEAGATE 3.5" 1TB Sata 2.0 32MB Cache 7200Rpm NCQ Harddisk
    Tv Kartı

Sistem bu ilerde ekleme yaparsam(Blueray gibi) veya overclock yapılırsa, bunlarıda göz önünüde bulundurursak kaç watt psu yeterli olur?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• İçin rahat etsin istiyorsan Sapphire Pure625 al. 3 x 12V kanalından toplam 600W veriyor ki bence Enermax üretimiyse 625W toplam gücün 625'ini de 12V tan basabilir. 99$ seviyesinde daha iyi birşey öneremem.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/sapphire-pure-625w-guc-kaynagi.html

100$ üzeri olsun ileride ikinci ekran kartı takarım SLI yaparım tarzı şeyler düşünüyorsan farklı şeyler önerilebilir ama sanırım böyle bir planın yok.
  • Sapphire Pure625W gerçekten iyiymiş. Donanım için gerekli watt ı hesaplıyan siteler var orda hesaplattığımda 600 civarı bir watt çıktı.
    Ona bakarak 700 watt üzeri düşünüyodum ben. genelde üzerinde yazan watt değerini sağlıyamıyolarmış psu lar.

İkinci ekran kartı olsa süper olurda ondan 2 tana almaya güç yeter mi bilmem. Hem 2 tanesi bütün kasayı kaplar :D

High Power Absolute 700W

Bu nasıl buda 12V 'den 600watt alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kptnm -- 15 Kasım 2010; 0:35:57 >

• O siteler ve verdikleri sonuçlar genelde yalan olur.

Senin şu anki sistemin için gerçekte 350W civarı bir 12V gücü yeterli bunu da kaliteli bir 500W bir güç kaynağıyla rahatlıkla alabilirsin. 700W ve üzeri sadece kişsel tatmin olabilir.

GTX465: 200W
    i5 760: 95W
    Diğer ıvır zıvırlar: 50W

Toplam: 350W
  • Bu arada iki psu'nun fiyatı aynı.
  • Bu bölümün tepesinde fenomenhaa'nın hazırladığı bir PSu rehberi var. O konuyu okuyacak olursan Enermax'ın "Tier 1" yani 1. sınıf üreticiler arasında yer aldığını görürsün. High Power ise Tier 3 üreticiler arasındadır. Coolermaster, Thermaltake falan da genelde Tier 4 olarak adlandırılır çünkü bunlar genelde Seventeam veya HEC gibi daha alt sınıf firmalara ürünleri yaptırırlar.

Alacağın güç kaynağının Tier 1 bir üretici olmasına önem vermelisin, bu açıdan Enermax üretimi bir güç kaynağı High Power'dan 50W aşağı olsa bile benim tercihim olurdu.

edit: tier edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okean -- 15 Kasım 2010; 0:44:00 >
  • Baktım haklısın bence senin önerdiğini almayı düşünüyorum teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MONİTÖR ÖNERİSİ OLAN VAR MI
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • imza
  • quote:

Orijinalden alıntı: okean

İçin rahat etsin istiyorsan Sapphire Pure625 al. 3 x 12V kanalından toplam 600W veriyor ki bence Enermax üretimiyse 625W toplam gücün 625'ini de 12V tan basabilir. 99$ seviyesinde daha iyi birşey öneremem.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/sapphire-pure-625w-guc-kaynagi.html

100$ üzeri olsun ileride ikinci ekran kartı takarım SLI yaparım tarzı şeyler düşünüyorsan farklı şeyler önerilebilir ama sanırım böyle bir planın yok.

Güzel bir seçim olur

• quote:

Orijinalden alıntı: yigitahi

http://www.vatanbilgisayar.com/high-power-hp-650-g14c-absolute-power-650w-moduler-kablolu-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=34433

HIGH POWER ABSOLUTE POWER 650W MODÜLER KABLOLU GÜÇ KAYNAĞI

Buda fena değil de Sapphire Pure625 daha iyidir bence

• quote:

Orijinalden alıntı: okean

İçin rahat etsin istiyorsan Sapphire Pure625 al. 3 x 12V kanalından toplam 600W veriyor ki bence Enermax üretimiyse 625W toplam gücün 625'ini de 12V tan basabilir. 99$ seviyesinde daha iyi birşey öneremem.

• seasonic m12II 620 veya x-750 bakabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.