Yaklşık 3 gündür imzamdaki sistemde(530 watt aopen psu'lu) sistemi açmakta güçlük çekiyorum. Bazen power tuşuna basdığımda fanlar dönmeye başlıyor ama güç hemen kesiliyor, ve bilgisayar açılmıyor. Bende sürekli psu'nun arkasındaki tuşu kullanıp psu yu kapatıp tekrar açıp bilgisayarı çalıştırmayı deniyorum, eninde sonunda bilgisayar çalışmaya başlıyor. (İşlemciye voltaj falan da vermedim default voltajda)
1 saat uğraş sonunda bilgisayarımı açıtım. Şimdi asus probe'dan voltaj değerlerini kontrol edeyim dedim. +12 voltaj şu an 13.313 civarında. Bilgisayarımın açılmama sebebi bu olabilirmi? Eğer sorun bu ise neden kaynaklanıyordur? Sorunu nasıl çözebilirim?
İyi günler...
13.313 volt aşırı yüksek bir değer değil bilmem ama oradan kaynaklanacağını sanmıyorum.
Merhaba, Donanıma göre değişmekle birlikte donanımların ortalama voltaj toleransları %10 civarındadır. Yani 12V, 13,2V'a kadar kabul edilebilir. Ama sizinki toleran sınırlarını da aşmak üzere. Bu da sistemde ciddi hasarlara da sebep olabilir. Sistemin açılışına gelince sistemi açtuktan sonra AsusProbe de Setting de voltaj tolerans sınırını %15 olarak değiştirin. Belki bu sınırları aştığından sorun olabiliyordur. Eğer halen sorun devam ederse başka bir Power ile denemenizi tavsiye ederim. Ama bunu bir an önce yapın. Çünkü sisteminizin komple zarar görme ihtimali var. Kolay gelsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme