Şimdi Ara

Psu Tavsiye?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
76
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

işlemcimin çarpanı kilitli. xmp profil 2 kullanıyorum. Fsb hızımı 200 den 220'e çıkararak %10 luk bir artış denemesi yaptım. Ama gta5 / 4 yada Wot açmaya çalıştığımda sistem mavi ekran veriyor. Sonuç olarak stabil tutamıyorum. İşlemcinin voltajını 1.4'den 1.44'e çıkardım ama nafile. Sanırım psu zayıf geliyor. 500W Everest marka dandik bir psu'um var. Şimdi O/c için sağlam bir Psu almak istiyorum.
    Nelere dikkat etmeliyim? Hangi modeli yada markayı önerirsiniz?
    Bütçem 250 tl.

Sistem:

AthlonII x2 260 3.2
    G-skill ddr2 1866 8gb tek slot
    Gigabyte GA-970-Gaming
    Zotac 9800gt Synergy 1gb 256 bit pcix2
    Ayrıca soğutma sistemim yeterli. Xilence kule tipi soğutuyorum. Zalman thermal macun kullanıyorum.
    Kasada 2 in 2 out fan mevcut. Sadece anakart yeni olduğu için kıyıpta kuzey köprüsü soğutucusunu değiştirmedim. biraz ısındığının farkındayım. Aida64 40 derece civarı gösteriyor ama el değdiremiyorum neredeyse..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strongholdman -- 28 Nisan 2016; 18:46:01 >

• Sorununuz çok büyük ihtimalle PSU'dan değil çünkü o işlemcinin TDP'si sadece 65W. Haliyle 500W yeterli gelmeli. Makul voltajlarda yüksek hızlara çıkamayan veya kararsızlaşan işlemcilerin çarpanları kilitlenerek satılır, yani çarpanı kilitli işlemcilerin overclock potansiyeli düşüktür. Bir ihtimal overclock yapabilmek için PSU'ya vereceğiniz para ile işlemcinizi yükseltseniz çok daha fazla performans kazanımınız olur. Ayrıca hiçbir koşulda 700W güç kaynağına ihtiyacınız yok, hele ki Zalman gibi kıytırık bir markadan. İlla alacaksanız iyi bir şey alın, Seasonic 620W aynı paraya:http://www.bilisimport.com/urun/seasonic-s12ii-620-80-bronze-620w-power-supply-sea-s12ii-620?ref=akakce&v=1.89.3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faustus -- 29 Nisan 2016; 3:54:40 >

• Kendimi bildim bileli athlon işlemci kullanıcısıyım. athlon x4 yada phenom x4 yükseltmesi yapabilirim belki ama, forumda fx serisi işlemciler için pek hayırlı şeyler konuşulmuyor. paramı sokağada atmak istemiyorum. Dediğiniz mantıklı, yani psu ya vereceğim parayı cpu ya verebilirim fakat yakın zamanda ekran kartımı değiştirmeyi planlıyordum. en azından bir gtx960 düşünüyorum. bu durumda psu yetersiz kalabilir düşüncesindeyim. Fakat hatırlıyorum önceki anakartımda bu oc işlemi daha stabil gibiydi. gigabyte ga-m720-us3
  • quote:

Orijinalden alıntı: strongholdman

Arkadaşlar

işlemcimin çarpanı kilitli. xmp profil 2 kullanıyorum. Fsb hızımı 200 den 220'e çıkararak %10 luk bir artış denemesi yaptım. Ama gta5 / 4 yada Wot açmaya çalıştığımda sistem mavi ekran veriyor. Sonuç olarak stabil tutamıyorum. İşlemcinin voltajını 1.4'den 1.44'e çıkardım ama nafile. Sanırım psu zayıf geliyor. 500W Everest marka dandik bir psu'um var. Şimdi O/c için sağlam bir Psu almak istiyorum.
    Nelere dikkat etmeliyim? Hangi modeli yada markayı önerirsiniz?
    Bütçem 250 tl.

Sistem:

AthlonII x2 260 3.2
    G-skill ddr2 1866 8gb tek slot
    Gigabyte GA-970-Gaming
    Zotac 9800gt Synergy 1gb 256 bit pcix2
    Ayrıca soğutma sistemim yeterli. Xilence kule tipi soğutuyorum. Zalman thermal macun kullanıyorum.
    Kasada 2 in 2 out fan mevcut. Sadece anakart yeni olduğu için kıyıpta kuzey köprüsü soğutucusunu değiştirmedim. biraz ısındığının farkındayım. Aida64 40 derece civarı gösteriyor ama el değdiremiyorum neredeyse..

Eskiden phenom 1100 den once athlon 2 x2 240 kullaniyordum islemciyi 264 x14 3696mhz olarak hic voltaj vermeden stabil olarak kullaniyordum siradan aerecool vp 550 psu ile anakart hala kullandigim ma785gmush2 ramler patriot viper 1066 mhz ramlerini bir alt carpana almiyorsan stabil olmaz bios update ile ayni anakart ustundr ayni ramlerlerle x6 1100t yi su an 4.0 ghz olarak stabil kullaniyorum psu dayanamadi ve cm gx 650w ile degistim bilginize....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.