Şimdi Ara

PSU Tavsiyeleri(PSU list) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.160
Cevap
5
Favori
136.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

üstteki arkadaşa tavsiye ettiğim SilverStone 500W olabilir
    bence kasayı PSUsuz alıp ve silverstoneyi alabilirsin
  • Öyle çok pahalı geliyor ama. Ben ucuza kapatmayı düşünüyorum. En fazla 80$. bu yüzden de feel kasalara bakıyorum. 550 watt, tip güzel, 12 cm fan ve 83$. Buna alternatifin varsa iyi olur. Çünkü her ne kadar feel'i övsem de pek sevmem. Gerçekte 550watt olmadığını da biliyorum. Ama yapack bişey yok. Tabi senin başka bir çözümün varsa o başka...
  • Feel kasını alacana git Asus un Ta5a1 modelini al daha ii
  • Galiba öyle yapacağım.
  • Beyler bi sorum olacak biraz çabuk cwp verirseniz sevinirim
    Enermax Chakra mi yoksa Termaltake Swing kasamı
    Termaltake swing kasa alırsam böle olacak:
    kasa>>http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1452&productid=bd70471
    Güç kaynağı>>http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=18547

Enermax Chakra yı alırsam ise böle
    Kasa>>http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=ECA3052-BS
    Güç kaynağı>>http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=SST-ST56F

sistemi bilionuz zaten bilmeyenler yukarda yazılı bakarsınız

Bide Enermax chakra yı İstanbulda nerden alabilirim

• hee nedenleriyle yazarsnız ii olur
  • bence chackra ile SS'i al

Chackra hem biraz daha büyük hem önde hemde arkada 12cm fan var
    TT swing de yok sadece arkada var!!!
    ayrıca SS daha iyi bir PSU'dur!!!

ayrıca ikisinide netten alabbilirsin firebaldan kargo ücreti yok ve 12 taksit peşin fiyatına!!!
  • selam arkadaşlar
    onu bunu bırakında
    silver stone st50ef plus 80+ 500w mı yoksa
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=SST-ST50EFPlus (bitmiş, şansa bak..)
    be quiet! dark power 530w
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=BN030
    arada kaldım
    sistemin ne olduğıunu boşverin..
    siz olsanız, para sorunu yok diyelim bir ad psu alacaksınız.
    araştırdınız... araştırdınız ikiye kadar elediniz. ve bu psu lar kaldı hangisisnı alırsınız.
    bu arada ikisiin artıları ve eksileri (benim açımdan)

------------------------------------------SİLVER STONE---------------------------------------------
    (+) çok kararlı
    (+) bir çok sitede incelemeleri var hepsinden yüksek puan almış
    (+) voltajlarda tam yükte bile oynama olmuyo
    (+) 80+ verim ile çalışıyor (bu en çok hoşuma giden yanı)
    (+)hakkında en ufak ayrıntıya kadar teknik döküman mevcut (ağarlığına kadar)

(-)fanı rulmansız yani bilyasız ilerde ses yapma ihtimali yüksek
    (-)kabloları sökülüp takılan türden değil.
    (-)tüm kablolar kablo filesi ile sarılmamış

---------------------------------------------BE QUİET!---------------------------------------------------
    (+) 30 w daha güçlü
    (+) nvidia sli ve ati crosfire seltifikalı
    (+) modüler kablo
    (+) kutu içeriği
    (+) tüm kablolar file ile sarılmış
    (+) 3 ad harici fan kontrölü
    (+) testlerde fena değil
    (+)fanı rulmanlı yani bilyalı kolay kolay bişi olmaz.(beni mezara sokar)

(-)hakkında fazla teknik döküman yok ( ya da ben bulamadım)
    (-)voltaj değerleri ss gibi tam stabil değil (yapılan test sonuşlarına göre)

bu arada benim mevcut psu yu soracak olursanız gülmekten ölürsünüz........
    söylüyorum..
    kasayla beraber gelen 300W MOXİMO
    aldım alalı 5V değerinin 4.87 yi yukarı geçtiğini görmedim
    3,3 V , 3,0 civarında dolanır genelde.

bunlardan birini alırsam eşşekten inip porsch'a binmiş gibi olacam herhalde
    şimdiden teşekkürler

haa bu arada LÜTFEN!! başka marka ve model tavsiye etmeyin .. aklımı daya fazla karıştırmayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkspecial -- 9 Şubat 2007; 22:18:01 >

• http://www.asus.com/products4.aspx?l1=7&l2=59&l3=202&model=556&modelmenu=1

Asus A-45GA 450w !!!! Bu psu nasıl ? Pazartesi elime geçecek almakla
    iyi etmişmiyim ?
    Size göre kaçıncı sınıf olabilir 5-6 demeyin
  • quote:

Orjinalden alıntı: HyperActive

http://www.asus.com/products4.aspx?l1=7&l2=59&l3=202&model=556&modelmenu=1

Asus A-45GA 450w !!!! Bu psu nasıl ? Pazartesi elime geçecek almakla
    iyi etmişmiyim ?
    Size göre kaçıncı sınıf olabilir 5-6 demeyin

onu alacağın paraya FSP BlueStorm 500W alabilirdin!!!

yada biraz daha ekleyerek SilverStone ST50EF 80+ 500W alabilirdin ve en iyisini yapmış olurdun!!!

asus'a gelirsek idare eder diyebilirim!!! bence ASUS anakart üretmek üzerine yoğunlaşsın

12V raillerine 14Amper veriyor bence baya az

1900 serisi kartlar için düşük bir değer kesinlikle

keşke almadan önce bir danışsaydın!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozee2505 -- 10 Şubat 2007; 19:33:53 >

• elerıne saglık hocam calsıman guzel olmus
  • Başlık dahilinde psuları sınıflandırman güzel olmuş. Biraz daha detaylara girsen ve en popüler modelleri listelesen PSU konusunda kararsız kalan arkadaşlar için çok daha yararlı bir konu haline gelebilir. Herşeye rağmen iyi bir konu.

Kişisel sistemimde Enermax 480 Watt Coolergiant PCI-E PSU 24P 2.0V, server sistemimdeyse ENERMAX EG651AX-VH 550 Watt Server Psu kullanmaktayım. Birkaç yıl önceki sistemlerimde Thermaltake başta olmak üzere farklı ürün tercihleri yapmıştım ve pek memnun kalmamıştım. Özelliklede server sisteminde sorun yaşamama sebep olmuştu. Enermax gerçekten çok iyi PSU üretiyor şuana kadar en ufak bir sorun, hata ya da yetersizlik ile karşılaşmadım. Takdire şayan ürünlere imza atıyorlar, herkese tavsiye ederim
  • Fsp Epsilon ve blue ürün grubu

* Verimli ve sessizdir.
    * Kompact bir yapıya sahiptir.
    * Zaman zaman Ripple sorunları görünmektedir.
    * Oldukça ucuzdur.
    * Ati Cf ve Nvidia sli sertifikası
    * Tr de yaygın oalrak bulunur.

şimdik ben bu ürünün 600 watt olanını kulanıyorum 1 ay oldu ve şuan çok feci şekilde memnunum ve imzamdaki yeni sistemimle aynı anda masa üstünde 3 tane call of duty 2 acip online oynayabiliyorum herşey full!! hatta bir ara beni fake zanedip serverden banladilar
    üstüne üstelik PC açıkken tesadüf olsa gerek bu aralar bizim semtin elektirikleri arasira sanki woltaj zayıflar veya yükselir gibi bazı gidip gelmeler oluyor ve o an kulandığım PSU ile en ufak bir sorunla karşılaşmıyom Allah'a şükür daş gibin

yalnız demişinizki zaman zaman Ripple sorunları görünmektedir!!

bu bahsettiğiniz Ripple sorunu ne oluyor? izah edebilirmisiniz ??????

• quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

Fsp Epsilon ve blue ürün grubu

* Verimli ve sessizdir.
    * Oldukça ucuzdur.

şimdik ben bu ürünün 600 watt olanını kulanıyorum 1 ay oldu ve şuan çok feci şekilde memnunum ve imzamdaki yeni sistemimle aynı anda masa üstünde 3 tane call of duty 2 acip online oynayabiliyorum herşey full!! hatta bir ara beni fake zanedip serverden banladilar
    üstüne üstelik PC açıkken tesadüf olsa gerek bu aralar bizim semtin elektirikleri arasira sanki woltaj zayıflar veya yükselir gibi bazı gidip gelmeler oluyor ve o an kulandığım PSU ile en ufak bir sorunla karşılaşmıyom Allah'a şükür daş gibin

ATx speclerine göre +12v raili için max 120mV lik ripple öngörülür üzerine çıkması sorun doğurabilir.aşşağıda verdiğim grafiklerde 150mV seviyesine kadar ulaşmış..Osiloskopta ne kadar düşük değer o okunursa o ölçüde iyi olduğunu gösterir.

• Artik vista DXX PSU lar cikiyor alacak olanlar acele etmesinler.Su anda Enermax infinity ve Liberty serileri destekliyor bu standartlari yakinda butun PSU lar destekler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

FSP 2.sınıftaki bir çok psudan daha stabil ve iyi çalışıyor.ufak bir hata olmuş orada ama neyse
    umarım bütün psu tavsiyeleri buradan şekillenir

FSP bence 2. sınıfa dahil olması gereken markalardan.Ama bir nokta daha var,burada sadece Epsilon ve Blue serileri denilmiş.Halbuki Türkiye'de FSP'nin diğer 12 cm modelleri de bulunabiliyor,Aopen kasaların içinde de zaten geliyor.FSP'nin 1. sınıf yüzde 80-85'in üstünde verimli modelleri Türkiye'de bulunmuyor.

Bir ekleme daha: FSP'nin fansız 300 watt Zen modeli en başarılı fansız güç kaynaklarından biri olarak görülüyor.Tomshardware ve Silentpcreview sitelerinde incelemeleri mevcut,iki sitede de yüzde 90 gibi müthiş bir verimlilik oranını yakaladığı söyleniyor,üstelik Toms'un 2005'teki 24 saat deneyini de sorunsuz geçen bir model.Eğer bu listede sınıflandırma kriteri güç değil de verimlilik ise kesinlikle 1. sınıfa dahil edilmesi gereken bir ürün.

• quote:

Orjinalden alıntı: fenomenhaa

quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

Fsp Epsilon ve blue ürün grubu

* Verimli ve sessizdir.
    * Oldukça ucuzdur.

ATx speclerine göre +12v raili için max 120mV lik ripple öngörülür üzerine çıkması sorun doğurabilir.aşşağıda verdiğim grafiklerde 150mV seviyesine kadar ulaşmış..Osiloskopta ne kadar düşük değer o okunursa o ölçüde iyi olduğunu gösterir.

Bu mesajı görmemiştim,eğer bu kadar ripple varsa bazı sistemlerde kesinlikle problem çıkarır,3. sınıf olması yerinde olmuş. Ama FSP'nin 300-450 watt arası normal seri modellerini de ekleyebilirseniz güzel olur.Bir de az önceki mesajımda yazdığım Zen'i de dikkate alın.

• quote:

Orjinalden alıntı: Elbruz

quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

FSP 2.sınıftaki bir çok psudan daha stabil ve iyi çalışıyor.ufak bir hata olmuş orada ama neyse
    umarım bütün psu tavsiyeleri buradan şekillenir

FSP bence 2. sınıfa dahil olması gereken markalardan.Ama bir nokta daha var,burada sadece Epsilon ve Blue serileri denilmiş.Halbuki Türkiye'de FSP'nin diğer 12 cm modelleri de bulunabiliyor,Aopen kasaların içinde de zaten geliyor.FSP'nin 1. sınıf yüzde 80-85'in üstünde verimli modelleri Türkiye'de bulunmuyor.

Bir ekleme daha: FSP'nin fansız 300 watt Zen modeli en başarılı fansız güç kaynaklarından biri olarak görülüyor.Tomshardware ve Silentpcreview sitelerinde incelemeleri mevcut,iki sitede de yüzde 90 gibi müthiş bir verimlilik oranını yakaladığı söyleniyor,üstelik Toms'un 2005'teki 24 saat deneyini de sorunsuz geçen bir model.Eğer bu listede sınıflandırma kriteri güç değil de verimlilik ise kesinlikle 1. sınıfa dahil edilmesi gereken bir ürün.

Bu listeyi Feno kendi kriterlerine gore yapti sonucda siteden siteye ve kisiden kisiye gorusler degisiyor.Mesela ilk sayfalarda verdigim Abit linkinde en yuksek deger olan High verilmis FPS icin.Bencede FPS kesinlikle 3. sinif bir PSU olamaz en kotu 2. sinif olabilir.

• Arkadaşlar sıralama ürün kalitesine göre yapılmıştır br çok kez yazdım sadece verimlilik vs.. gibi veriler tek kriter değildir..Fspnin en az 2.sınıf olması konusunda ısrar eden arkadaşlar neden 2.sınıf olması gerektiğini açıklayın bende neden olmadığını açıklayayım bu şekilde belki ortak noktada buluşuruz.Mesela bir üstteki posta ripple değerini koydum 2.sınıf veya 1.sınıf psularda böyle bir ripple görülmemektedir.Ve uzman bir çok kişi tarafından mesela(jonnyguru)Fsp 3 sınıfta yeralmaktadır.

Abit forumlarındakini referans göstermeniz önemli değil lakin konusunda uzman kişiler tarafından oluşturlan listeler kanımca önemlidir dikkate alınmalıdır.Abit forumlarındaki liste oldukça kötü bir liste..Ve son oalrak arkadaşlar piyasada milyon tane psu var takdir edersinizki her markayı,her markanın her modelini tek tek en ince ayrıntısana kadar bilmek,hadi bildin diğelim bunu açıklamak yazmak hiç kolay değil..Biraz yapıcı olun lütfen eleştiler hep yıkıcı yönde bu sebeple galaxy 1000w topiğinide siliyorum..

• Fenomenhaa senin hazirladigin listene ve uzmanligina saygimiz sonsuz yani listeni kimse elestirmiyor.Ben sahsi fikrimi soyledim ayrica sistemime bakarsan dandik bir PSU kullandigimi gorursun.Hayatimda hic FPS marka PSU kullanmadim belkide hic kullanmayacam.O yuzden listeyi silmeye kalkisma lutfen ve galaxy incelemen zaten muhtesem kimse o incelemeye iliskin laf atmadi ve atamazda zaten. Bu arada Abit forumlarındaki listenin oldukça kötü bir liste olduguna katilmiyorum.Cok detayli hazirlanmamis belki ama bence iyi bir liste ve hemen hemen butun markalar yazilmis neredeyse , dedigim gibi tamamen sahsi fikrimdir.Nede olsa uzman sensin fenomenhaa incelemelerini silmessin umarim ve yeni incelemelerini her zaman bekliyoruz

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.