Şimdi Ara

PSU tavsiyesi ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Power ım yandı yeni bi power almam gerekiyor. Nasıl bişey önerirsiniz yani fiyat olarak ve kac watt almam gerekiyor hiçbir fikrim yok.

- 1 GB ram
    -500 GB HDD
    -İntel Core 2 E4500 @ 2.20 GHz işlemci
    -Sistem türü : 32 bit
    -NVIDIA GeForce 8600 GT ekran kartı

Sistemim bu eğer sisteme bağlıysa psu.

• 300 watt yeter
  • Peki önerebileceğiniz bir marka filan var mı ? Çünkü bakıyorum internetten psu lara 40-50 lirayada var 350 watt ama 100 liraya filan da var ve bi özellik filan yazmıyor sadece markası ve watt yazıyor.
  • Aslında power ım yandı dedim ama yandı mı bilmiyorum. Yani bayadır power çalışmıyor geç farkına vardım pervanesi dönmüyor yani belki de tamiri oluyordur ama hiç bilmiyorum.

• Ekran kartı 47w tüketiyor.
    Işlemci de 50`yi geçmez,
    Diğer bileşenler de max 50w tüketir.
    Yani gerçek 200w veren bir PSU alırsan yeter
    Örnek olarak şu fazla gelir ama öneririm. VS450
    http://www.vatanbilgisayar.com/vs-serisi-450w-guc-kaynagi.html?srt=UP

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dekstop's surgeon

Ekran kartı 47w tüketiyor.
    Işlemci de 50`yi geçmez,

Önerileriniz için teşekkürler. 200w yeter demişsin ama 450w lik psu önermişsin neden acaba ?
    yani 300-350w alsam yetmez mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Corsair 1000W PSU tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Acil PSU Önerisi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skync

quote:

Orijinalden alıntı: dekstop's surgeon

Ekran kartı 47w tüketiyor.
    Işlemci de 50`yi geçmez,

Önerileriniz için teşekkürler. 200w yeter demişsin ama 450w lik psu önermişsin neden acaba ?

Bütçeni bilmediğim için iyi olanını yazdım.Ayrıca her kafana göre aldığın 300w PSU yetmez.Bütçen buna yetiyorsa bunu al daha düşükse yine yetecek bir model önereyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

çünkü böyle şeyler alınırken bir kere alınır 1 sene sonra tekrar bu sorunu yaşamaman için ve tedbir için adam sana güzel birşey atıyor
  • peki teşekkürler. Bir arkadaşımdan şey duymuştum psu 1-2 yılda bir değiştirmek gerekiyomuş yani uzun süreli gitmiyomuş psu lar o markasına ve watt ına mı bağlı yoksa hepsi mi öyle mesela önerdiğin psu yu alırsam uzun süre gider mi ? Açıkçası bilgisayarımda eski olduğu için çok masraf etmek istemiyorum daha önce ekran kartı yandı aldım hdd yandı aldım filan hdd yine bozuldu zaten içinden tin tin ses geliyo ve pc donuyo yani kasadan o sesi duydugumda pc nin donacagını anlıyorum ve bi kac saniye sonra donuyo simdi böyle bi pc ye 120 liralık bi power alsam mı onu bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skync -- 17 Mayıs 2014; 15:33:07 >
  • http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5639
    hocam bunu al ileriye dönük güzel bir psu 3 yıl garantili
  • 400w yeterlidir.
  • quote:

peki teşekkürler. Bir arkadaşımdan şey duymuştum psu 1-2 yılda bir değiştirmek gerekiyomuş yani uzun süreli gitmiyomuş psu lar o markasına ve watt ına mı bağlı yoksa hepsi mi öyle mesela önerdiğin psu yu alırsam uzun süre gider mi ? Açıkçası bilgisayarımda eski olduğu için çok masraf etmek istemiyorum daha önce ekran kartı yandı aldım hdd yandı aldım filan hdd yine bozuldu zaten içinden tin tin ses geliyo ve pc donuyo yani kasadan o sesi duydugumda pc nin donacagını anlıyorum ve bi kac saniye sonra donuyo simdi böyle bi pc ye 120 liralık bi power alsam mı onu bilmiyorum

Psu 1-2 yılda bir değiştirilecekse işimiz var.İyi bir psu alınır uzun süre kullanılır.Psu pc de en az değişim yaşayan parçalardan.Bence sen arkadaşından öneri filan alma bundan sonra aşmış çünkü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Önerileriniz çok sağolun. Sanırım ne alıcağıma karar verdim. dekstop's surgeon'un dediğine alıcam büyük ihtimal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gibbon4071

quote:

peki teşekkürler. Bir arkadaşımdan şey duymuştum psu 1-2 yılda bir değiştirmek gerekiyomuş yani uzun süreli gitmiyomuş psu lar o markasına ve watt ına mı bağlı yoksa hepsi mi öyle mesela önerdiğin psu yu alırsam uzun süre gider mi ? Açıkçası bilgisayarımda eski olduğu için çok masraf etmek istemiyorum daha önce ekran kartı yandı aldım hdd yandı aldım filan hdd yine bozuldu zaten içinden tin tin ses geliyo ve pc donuyo yani kasadan o sesi duydugumda pc nin donacagını anlıyorum ve bi kac saniye sonra donuyo simdi böyle bi pc ye 120 liralık bi power alsam mı onu bilmiyorum

Psu 1-2 yılda bir değiştirilecekse işimiz var.İyi bir psu alınır uzun süre kullanılır.Psu pc de en az değişim yaşayan parçalardan.Bence sen arkadaşından öneri filan alma bundan sonra aşmış çünkü.

Sanırım o dandik olan power ları kastetmiş. Yani 40 lirayada var powerlar 300-350w onları alırsın 1-2 yol sonra bidaha alırsın yani onu kastetmiştir heralde

• Skync kullanıcısına yanıt
    Evet olabilir

• Corsair vs450 al. İlerde bilgisayarda küçük çaplı değişim yapmak istersen yeterli gelecektir. Isınma problemi yok ve sessiz :) 1 ay önce bende aldım 114 Tl'ye.

• unutmuştum birde o var ya sessiz olması önemli tabi. Birde hangi marka/markalar tercih edilir power larda ? Birde şu kasanın üst tarafında tavanında yani küçük bir fan var bazen böyle yavaşlayarak dönüyor sanki durucakmış gibi birbirine yapışık 2 ince siyah ve kırmızı bir kabloya bağlı o az dönmesine rağmen çok ses çıkarıyor onun sebebi nedir acaba ?
  • Aopen Nagas,cooler master,corsair bunlardan sasma

• Cooler master ve corsair i çok duydum ya araştırırken fiyatlara bakarken filan :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.