Şimdi Ara

PSU tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimdeki Strike-X 500W ağır yükte (yada aşırı sıcakta) gücü kesip restarta sebep olduğundan yeni PSU arayışına girdim. 200 TL'den başlayıp 350'ye kadar çıktım ama hepsinin bi sorunu var. Hiç biri içime sinmedi. Belki atladığım, gözümden kaçan bir tane vardır diye bide size sorayım dedim.

Dediğim gibi 300 civarında bir PSU bakıyorum. Eğer içime sinen, sorun çıkarmayacağına güvendiğim bi ürün çıkarsa 400 lira verebilirim ama pek gönüllü değilim.
    Kasada GTX 660ti ve i5 650 var. Bir harddisk ve bir fan. Tek fan olduğu için kasa baya ısınabiliyor. Onunla ilgilenmeyi planlıyorum ama şimdilik PSU'nun sıcaklığa dayanıklılığı önemli.
    Tek ekran kartı va Intel işlemci olduğu için güç ihtiyacım düşük ve yakın zamanda birden fazla ekran kartı kullanmayıda düşünmüyorum. Bunlara uygun bi PSU tavsiye edebilirseniz memnun olurum.

• OCZ ZS serisi 750w 80+Plus modeline bakabilirsin, f/p olarak gayet yeterli gelir;

http://www.n11.com/ocz-zs-series-ocz-zs750w-eu-80plus-750w-P32972362

300 TL seviyesinde bir ürün istersen de Gold sertifikalı Highpower Astro serisine bakabilirsin;

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=103494

• quote:

Orijinalden alıntı: yumameda

Elimdeki Strike-X 500W ağır yükte (yada aşırı sıcakta) gücü kesip restarta sebep olduğundan yeni PSU arayışına girdim. 200 TL'den başlayıp 350'ye kadar çıktım ama hepsinin bi sorunu var. Hiç biri içime sinmedi. Belki atladığım, gözümden kaçan bir tane vardır diye bide size sorayım dedim.

Dediğim gibi 300 civarında bir PSU bakıyorum. Eğer içime sinen, sorun çıkarmayacağına güvendiğim bi ürün çıkarsa 400 lira verebilirim ama pek gönüllü değilim.
    Kasada GTX 660ti ve i5 650 var. Bir harddisk ve bir fan. Tek fan olduğu için kasa baya ısınabiliyor. Onunla ilgilenmeyi planlıyorum ama şimdilik PSU'nun sıcaklığa dayanıklılığı önemli.
    Tek ekran kartı va Intel işlemci olduğu için güç ihtiyacım düşük ve yakın zamanda birden fazla ekran kartı kullanmayıda düşünmüyorum. Bunlara uygun bi PSU tavsiye edebilirseniz memnun olurum.

+7 tl daha çıkart bunu öneririm.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6545
    ***Gold sertifikalı
    ***Tam modüler
    ***10 yıl garantili
    ***Evga...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi callofdutyf -- 30 Ekim 2014; 12:47:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• OCZ ZS ile alakalı incelemeler pek iyi değil.

Highpower Astroe Lite ile alakalı ne forum içince nede dışarıda bir inceleme bulamadım. (Bir konuda SuperNova 750G'yi tavsiye etmişler alternatif olarak.)

EVGA SuperNOVA NEX750G'yi ilk gördüğümde heyecanlandım, ekran kartlarından çok adını duymuştum. Sonra yanlışlıkla 750G2 modeline ait bi inceleme okuyunca baya bi sevinmiştim. Ama ne yazık ki ilk versiyon için pek iyi şeyler söylenmiyor.

Şuan ki Strike-X'i de 1 sene önce almıştım, "Fiyatına göre süper diyerek" (145). O nedenle bi daha aynı hatayı yapmak istemiyorum.
    Lütfen bu gereksiz seçiciliğimi maruz görün.

• quote:

OCZ ZS ile alakalı incelemeler pek iyi değil.

Highpower Astroe Lite ile alakalı ne forum içince nede dışarıda bir inceleme bulamadım. (Bir konuda SuperNova 750G'yi tavsiye etmişler alternatif olarak.)

EVGA SuperNOVA NEX750G'yi ilk gördüğümde heyecanlandım, ekran kartlarından çok adını duymuştum. Sonra yanlışlıkla 750G2 modeline ait bi inceleme okuyunca baya bi sevinmiştim. Ama ne yazık ki ilk versiyon için pek iyi şeyler söylenmiyor.

Şuan ki Strike-X'i de 1 sene önce almıştım, "Fiyatına göre süper diyerek" (145). O nedenle bi daha aynı hatayı yapmak istemiyorum.
    Lütfen bu gereksiz seçiciliğimi maruz görün.

bilemiyorum.evga resmi sitesinden kayıt yaptırıldığı taktirde 10 garanti veriyor.hatalı bir seri çıkarsa bile bunu telafi edecektir.bunun dışında rm serisi ve ax serisine bakabilirsiniz.ben corsair rm 1000w alırken forumda sormuştum çok farklı yorumlar ortaya çıktı iyi diyende, kötü diyende. 5 yıl garanti olduğu için bütcemide düşünerek rm 1000w aldım.ben aldığı zaman evga yoktu tr stoklarında.olsaydı alırdım muhtemelen.rm serisnin kaucuk kablo olmasına rağmen kabloları biraz sert.buna rağmen ben ürünümden menmunum.şundan eminmi,corsair ve evga müşterilerini yarı yolda bırakmaz.umarım uygun fiyatlı aradığınız güç kaynagını bulursunuz.

• quote:

Elimdeki Strike-X 500W ağır yükte (yada aşırı sıcakta) gücü kesip restarta sebep olduğundan yeni PSU arayışına girdim. 200 TL'den başlayıp 350'ye kadar çıktım ama hepsinin bi sorunu var. Hiç biri içime sinmedi. Belki atladığım, gözümden kaçan bir tane vardır diye bide size sorayım dedim.

Kardeş bu psu mevzusunu açalım biraz 80 gold silver falan filan bunlar enerji tasarufuyla alakalı bir şey çok ta tasaruf ettiği söylenemez ama satıcılar göz boyamak adına
    yapıyor bunu...
    asıl psu önemli olan amper değeridir bu teknik verilerde 50A -62A geçer bu anlık akım değeridir bu değer önemlidir ne kadar yüksek olursa sistemi besleme o kadar doyurucu olur
    bir diğer önemli ayrıntı bahsettiğim amper değerini tek kanal üzerinden vermesi yani çift kanal 62A verir ama bunu 2 bölerek verir her zaman tek kanal psu tercih et...
    umarım seni aydınlatabilmişimdir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TİTAN-X -- 30 Ekim 2014; 20:55:05 >

• TİTAN-X kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Bu bahsettiklerinizi şuanki PSU'mu alırken öğrenmiştim. Elimde 41 amperlik tek kanal bir psu var. Ne yazık ki uzun zamandır rastgele kapanmalara sebep oluyor. Bu sebepler çok güçlü almasada kaliteli bir PSU almayı düşünüyorum.
  • callofdutyf kullanıcısına yanıt
    İncelemede 12V kanalının çok dengesiz olduğunu söylemişler. Eğer böyle bi sorun çıkarsa garanti ne yapabilir bilmiyorum.
  • quote:

İncelemede 12V kanalının çok dengesiz olduğunu söylemişler. Eğer böyle bi sorun çıkarsa garanti ne yapabilir bilmiyorum.

İkinci el düşünür iseniz buna bakabilirsiniz.fiyat bakımındanda bütcenize göre.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=94103388
    Eger bu öneride kafanıza yatmassa size ax serisi 760 yada 860 secenegi kalıyor.i serisi olması şart degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aerocool'un 500w olanını zaten şişirilmiş etiket değeri ile sattılar, verdiği amper değerine göre gold sertifikalı olması lazımdı.

Highpower Astro yeni ürün henüz incelemesi yok.

350 TL'yi baz alırsak eğer, EVGA Supernova NEX750G modeli 4 kanallı modeldir ve kanal başı 20A veriyor, en azından 2 kanal olup, biraz daha yüksek akım verse iyi olurdu, 20A'lık psu pek önermem.

Corsair'in RM serisine ya da, Seasonic M12-II serisine gözat derim, Highpower Astro'da alsan üzmez seni.
  • @callofdutyf SS X850'nin fiyatı çok güzel ama ikinci el almak pek içimden gelmiyor. Aklım 750G2'da kaldı. Amazondan almaya çalışacağım, olmazsa tekrar düşünürüm.

@LEON-X M12II'yi ve Astro Lite'ı düşünüyorum ama kafamda diğer ki seçenekler arasında biraz sönük kalıyorlar. Ne yazık ki RM'ler çok pahalı.

Herkese teşekkür ediyorum şimdiye kadar ki yardımlarınız için.
  • Son bir soru sormak istiyorum. Madem bu kadar yükseğe çıktık, gelecekte olabilecek bir SLI ihtimalini de düşünmek istiyorum.
    750 watt 2. bir karta ve OC'li bir Intel işlemciye yeter mi?

İşlemci 4. nesil olmaz heralde. Ekran kartlarında muhtemelen 900 serisinden olmaz. Hepsi uzak gelecekte.
    Azcık araştırıyım dedim. Birisi 780ti SLI yaptığını söylüyor, XFX Pro 750W ile. Birisi en az 850 lazım diyor. Birisi XFX Pro 750 yetmez ama EVGA SN 750G2 yeter diyor. Bide size sormak istiyorum.

extreme.outervision.com'da 2xGTX980 için bile 637Watt (Recommended) istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yumameda -- 31 Ekim 2014; 15:32:35 >
  • Hocam şimdi yeni nesil GTX970 vs. gibi kartlar çok aşırı güç çekmez, mesela incelemeye bakalım;

http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_970_sli_review,4.html

System Wattage with GPU in FULL Stress = 439 Watts
    GeForce GTX 970 or 980 in 2-way SLI - On your average system the cards require you to have an 700~800 Watt power supply unit as minimum.

http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_980_sli_review,4.html

System Wattage with GPU in FULL Stress = 446 Watts

Kaliteli 850w psu gayet yeterli gelir fazlasıyla...

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Hocam şimdi yeni nesil GTX970 vs. gibi kartlar çok aşırı güç çekmez, mesela incelemeye bakalım;

http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_970_sli_review,4.html

System Wattage with GPU in FULL Stress = 439 Watts
    GeForce GTX 970 or 980 in 2-way SLI - On your average system the cards require you to have an 700~800 Watt power supply unit as minimum.

http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_980_sli_review,4.html

System Wattage with GPU in FULL Stress = 446 Watts

Kaliteli 850w psu gayet yeterli gelir fazlasıyla...

Yanlış anladınız. 850 yeter mi demedim.
    Evga 750G2 ile XFX Pro 850 aynı fiyat. Ama Evga hoşuma gittiği için 750 yeter mi diyorum. Yani 850 yerine 750 alsam aradaki fark sorun çıkarır mı?

• Evga'nın o modeli dediğim gibi 4 kanallı ve 20A veriyor, güçlü ekran kartlarında zamanında amperi düşük psu ile kullanamayan çok kişi oldu, atıyorum kanal başı 30-35A olsa ve 2 kanallı çıkış verse yine ok ama 20A düşük bana göre, yerinde olsam XFX alırdım üstelik daha güçlü
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Bu G2 versiyonu. Bildiğim kadarıyla single rail.
  • quote:

Bu G2 versiyonu. Bildiğim kadarıyla single rail.

Next serisi değil o zaman bu;

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=380

Bu psu güzel, tek kanal, ama XFX ile aynı fiyatta ise 850w olması itibariyle XFX öne çıkıyor, SLI yapsan da Evga G2 750w yeterli o konuda için rahat olsun.
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Sağolun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.