Merhaba arkadaşlar sadece lol oynadığım 11600k lı apu sistemime 3070 ti ekran kartı aldım. Bunun içinde haliyle daha güçlü bir psu gerekti ve tercihimi Gigabyte GP-UD750GM den yana kullandım. Güncel ve sıfır olarak 3150 TL ye aldım sizce tercihimi doğru yapmışmıyım 3070 ti çalıştırmakta sıkıntı yaşarmıyım görüşlerinizi merak ediyorum ?? Sistemim, Asrock Z590 Steel Legend anakart 11600k i5 işlemci 4x8 GB toplam 32 GB 4133 mhz xpg spectrix d60g ram 1 TB xpg spectrix s40g m2 ssd ARgb Kule tipi 12cm 2 fanlı soğutucu ARgb 14 cm 3 adet fan ARgb 12 cm 5 adet fan ARgb 30 cm 4 adet manyetik renkli ışıklı çubuk ARgb XPG ARGBEXCABLE-MB-BKCWW 24 Pin ARGB Uzatma Kablosu ARgb XPG ARGBEXCABLE-VGA-BKCWW Sleeved Kablo İzoly 700 watt çakma bir psu 432 watt 12 voltta gerçek güç. Sistem şuana kadar bu psu ile çalıştı ama ama bilgisayar hep sırtımda gitti :) Asus TUF Gaming VG27VQ 27'' 165 HZ 1080 P monitor Ve son olarak Zotac 3070 ti Darboğaz vs. vs. değerlendirirsenizde sevinirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dustero59 -- 27 Mayıs 2024; 23:5:46 > |
Psu tavsiyesi Gigabyte GP-UD750GM
-
-
Yanlış hatırlamıyorsam Gigabyte ın daha önceki modellerinden GP-P750GM olanları sorunuydu hatta servise geri göndermeler oluyordu. İnceleme yapan sitede canlı canlı patladığıda görülmüştü. ( sizdeki olan model değil)
Sizdeki sonradan çıkmış olan model belki bunlarda sorun yoktur kronik. Ürün alınmadan önce konu açılsa her zaman daha iyi olur fikir alışverişi açısından.
Sisteminiz sorunsuz çalıştırıp, yükte de sorun yoksa mesele yoktur. 11600k / 3070 ti li bir sisteme normalde yeterli gelir.
Yerli yapılan yorumlarda bu modele yine iyi yorumlar gelmiş, bu seride durumu düzeltmiş olabilir gigabyte.
Hayırlı olsun...
-
Merhaba değerli cevabınız için teşekkür ederim. Bahsini geçtiğiniz serinin v1 modellerinde bir sıkıntı varmış lakin Gigabyte bununla ilgili bir basın toplantısı yapmış ve sorun olmadığını dile getirmiş. Ayrıca v2 olarak yeni bir versiyonu piyasaya sürülmüş. 850watt olarak 3950 TL den aşağı bulamadığım için 750watt lık ultra durable modeline yöneldim 3150 TL ye. Mediamarkt ta 3850 TL ye corsair rm850e yi kaçırdım sonuç olarak burdayım. 750 watt yeterli mi pişman olurmuyum tüm mesele bu aslında :) ekran kartı 300 watt tdp ye sahip işlemci 125 watt. Anakart ve Argb ler falan derken sınırda kalmayım yani. Duruma göre 11600k ya overclock ta yapabilirim emin değilim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba , rica ederim. Evet dediğim gibi daha önceki serideydi sıkntı. Hatta bazı azınlıktaki kullanıcılarda çokta sorun olmamış. Fiyat olarak piyasadaki diğer satıcılara göre iyi bir konumda ödenen miktar.
750 watt 11600k / 3070 ti ve diğer bileşenler için yeterli bir değer. Pc de en çok tdp değerini işlemci ve ekran kartı çeker. Bu işlemci ve kart tam yükte 425 / 450 watt civarı çeker , diğer sistem bileşenleri isteseler de toplamda 300 watt civarı çekemez :) yani kaliteli 750 watt işinizi görür eldeki psu gibi. Sizin aldığınız gigabyte modeli Psu listelerinde Tier B / B sınıfı gözüküyor yani iyi demek.
Elinizdeki daha önceki psudan baya kaliteli :) İşlemci oc olursa biraz daha watt çekebilir sadece, ama öyle 2 katına çıkmaz değer.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X