Şimdi Ara

PTT KARGO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • KARGO GÖNDERİLECEĞİ ZAMAN İÇİNDE NE VAR DİYOR EYVALLAH FAKAT İÇİNİ AÇIP BAKIYOR NEDEN BÖYLE YAPIYORLAR ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• içini açıp bakmadı ben işlemci göndermiştim.
  • Bakmıyor kendim paketliyorum aynı şekil geliyor
  • kitap gönderdiğimde o kadar uğraştığım paketi açtırmışlardı.nedeni kaçak mallar veya uyuşturucu gibi maddeleri böyle eşyaların içine gizleyebiliyorlarmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

KARGO GÖNDERİLECEĞİ ZAMAN İÇİNDE NE VAR DİYOR EYVALLAH FAKAT İÇİNİ AÇIP BAKIYOR NEDEN BÖYLE YAPIYORLAR ?

Taşınması yasak olan bir takım eşyalar var, bu sebeple. Zamanında Yurtiçi kargo ile halıya sarılmış ceset gönderilmiş bir ilden bir ile...
  • Zaman zaman banada soruyorlar içinde ne var diye, bi kısmı güvenlik amaçlı bu soruların bir kısmıda eğer içinde elektronik vs tarzı bir şey var ise orjinal ambalajında yollamassan sigorta kapsamıda girmeyeceğini söylemek için soruyorlar.
  • hapocod kullanıcısına yanıt
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KARGO KODU MNG SURAT ARAS PTT !!
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

KARGO GÖNDERİLECEĞİ ZAMAN İÇİNDE NE VAR DİYOR EYVALLAH FAKAT İÇİNİ AÇIP BAKIYOR NEDEN BÖYLE YAPIYORLAR ?

Taşınması yasak olan bir takım eşyalar var, bu sebeple. Zamanında Yurtiçi kargo ile halıya sarılmış ceset gönderilmiş bir ilden bir ile...

Beyin bedava

• Bugüne kadar gönderdiğim kargolarda sadece sordu, içini açmadı memurdan memura değişiyor demek ki.
  • evvel zaman içinde başka bir şehre elektronik egitici set göndermek için pttkargoya verdim adam kabul etmedi elektronik olduğu için. pakette açıktı gizli saklı bir şey değildi. sonra aras kargoya verdim hemen kabul ettiler. yurt dışından pttkargo elektronik ürünü kabul ediyor ama benim gönderiyi kabul etmiyor. ihracat yapamıyoruz. çevremdekilere anlatıyorum gülüyorlar.
  • Kabul kontrol işlemleri

MADDE 21 – (1) Kabul formu, alındı veya tevdi listesi üzerinde gönderici ve alıcının ad ya da unvanları ile adres ve telefon, GSM, e-posta gibi iletişim bilgileri ile ek hizmet ve gönderici talimatının bulunup bulunmadığı, gönderi kapsamında bulunan eşyanın türü ve miktarını gösterir ayrıntılı dökümünün kabul formu, alındı veya tevdi listesi üzerine yazılıp yazılmadığı kontrol edilir ve varsa eksiklikleri tamamlattırılır.

(2) Köy dağıtımına tabi veya mutemet vasıtasıyla teslim edilecek ya da içlerine serbestçe girilemeyecek yerlere kargo ve kurye gönderisi yollanmak isteniyorsa, gönderinin gecikmesinde PTT’nin sorumlu olmayacağı kabul sırasında açıklanıp kabul formu, alındı veya tevdi listesi üzerine göndericinin imzası alınarak ihtirazı kayıtla kabul edilir.

(3) Kapsamında haberleşme niteliğinde yazı ya da doküman bulunan kurye gönderilerinin kapalı olarak getirilmesi halinde de kabulü yapılır.

(4) Sigortalı veya değer konulmuş, ödeme şartlı ya da yasak madde bulunduğundan kuşku duyulan gönderiler ile Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, Başbakan, Bakanlar, Siyasi Parti Genel Başkanları, Genel Kurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarına yollanan gönderilerin tamamının kontrol edilmesi zorunludur.

(5) Kapsamında eşya bulunan bütün gönderilerin kapsamları kontrol edilmekle birlikte, resmi kurumlar ile kapsamında 5584 sayılı Posta Kanununun 41 inci maddesinde belirtilen yasaklara uymayı yazılı olarak taahhüt eden tüzel kişi ve ticaret unvanıyla çalışan gerçek kişiler tarafından yollanan gönderilerin kapsamları açılmadan kabul edilir. Bu durumda sorumluluk resmi kurum ve tüzel kişiliği birinci dereceden yetkili kişiye ya da gerçek kişiye aittir.

(6) Yurt dışına yollanan gönderiler için göndericiler tarafından gümrük beyannamesi doldurulur.

Yasak maddeler

MADDE 39 – (1) Gönderilerin içinde aşağıdaki maddelerin gönderilmesi yasaktır.

a) Tabiat ve mahiyetleri veya ambalajları dolayısıyla kişileri tehlikeye düşürebilecek, posta gönderilerini kirletebilecek veya bozabilecek, parlayıp alevlenebilecek veya patlayabilecek nitelikte bulunan tehlikeli maddeler,

b) Bozulabilecek biyolojik maddelerle radyoaktif maddeler,

c) Afyon, morfin, kokain ve esrar gibi uyuşturucu maddeler,

ç) Üzerinde hakaret veya tezyif edici adres, yasak lakap, unvan ve deyimlerle genel edep ve töreye uymayan veya güvenliği bozucu ve suçu teşvik edici işaret, resim ve yazılar taşıyan gönderiler,

d) Kanun, tüzük ve kararlarla alınması, satılması, taşınması veya elden ele geçmesi yasak edilen her türlü maddeler,

e) Canlı hayvanlar ve böcekler,

f) Kurutulmuş veya başka suretle muhafazası sağlanmış olanlar dışındaki cansız hayvanlar ve böcekler,

g) Değer konulmuş veya sigortalı gönderiler dışında kalan gönderiler içine kağıt para, elinde bulunduranın faydalanabileceği her türlü değerli kağıtlar, madeni para, altın, platin ve gümüş külçeleriyle değerli taşlar veya bunlardan yapılmış eşya ve mücevher gibi değerli maddeler.

• Uygulama normal yurtiçi de yapıyor bazen

• evvel zaman içinde yurt dışından kargo gönderisi oldu. kargo görevlisi kapıya bile gelmemiş ne bir pusula nede sms bildirisi yok. gönderi adresinde kişi ve kişiler olmasına ragmen. o gün bir telefon çagrısı geldi telefonda şivesi bozuk biri bir şey söyle anlamadım pardon yanlış galiba dedi kapadı. aras kargo telefonla bana ulaşamassa sms gönderiyor. pttkargo ne iş yapar.
  • ben böyle kargo şirketinin taa ...... izmir de oturuyorum istanbul dan kargo gelecekti adresi bulamamış dağıtıcı böyle adres yok deyip kafasına göre merkeze geri götürmüş sonra istanbul a geri gitmiş kargo dün şikayet ettim adresi teyit etti kadın dilekçe falan doldurdular geri ordan istettirdim 1.5 tl para aldılar yine bize girdi para onların suçu yine biz ödüyoz parayı işe bak allah onların kargo arabalarına ateşler yağdırsınnn..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.