Şimdi Ara

PTT Yurtdışı Gönderi takip mesajı hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: NWA SavinN Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
6
Favori
101.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: drfettah

gümrüğe takılmış takipli.

teşekkür ederim bilgi için.

ptt den birini aradım. p.tesi salı elinde olur dedi. bu nasıl bir sistem anlamadımki. açıkca yazsalar. tasarrufu açıklamada değilde başka konularda yapsalar sanki daha iyi olur
  • 1.Gümrüğe Sevk Edildi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM) 06/03/2013 13:25:15
    2.Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM) 06/03/2013 13:25:15
    3.Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM) 06/03/2013 16:58:42
    4.Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - ANKARA(ANKARA P.İ.M./GÜMRÜK KARGO ŞB. ŞEFLIGI)11/03/2013 09:49:34
    5.Gümrükten Çıktı - ANKARA(ANKARA P.İ.M./GÜMRÜK KARGO ŞB. ŞEFLIGI) 11/03/2013 11:32:55
    6.Alıcıya İhbar Gönderildi,Gümrükte Tutuluyor - ANKARA(ANKARA P.İ.M./GÜMRÜK KARGO ŞB. ŞEFLIGI) 11/03/2013 11:51:06
    ihbar falan gelmedi bana, ben sorguladığım için ulaştım. ihbar nasıl gelio bilmiyorum.

sonunda olan oldu ve gümrüğe gittim, ürün telefon olduğu için gümrükten geçemedi ve kaldı. dedim vergisini vereyim de alayım. başbakan bile gelse kimse bunu burdan alamaz dediler. telefon kesinlikle ve kesinlikle yasakmış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garraro -- 11 Mart 2013; 22:51:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Garraro

1.Gümrüğe Sevk Edildi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM) 06/03/2013 13:25:15
    2.Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM) 06/03/2013 13:25:15
    3.Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM) 06/03/2013 16:58:42
    4.Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - ANKARA(ANKARA P.İ.M./GÜMRÜK KARGO ŞB. ŞEFLIGI)11/03/2013 09:49:34
    5.Gümrükten Çıktı - ANKARA(ANKARA P.İ.M./GÜMRÜK KARGO ŞB. ŞEFLIGI) 11/03/2013 11:32:55
    6.Alıcıya İhbar Gönderildi,Gümrükte Tutuluyor - ANKARA(ANKARA P.İ.M./GÜMRÜK KARGO ŞB. ŞEFLIGI) 11/03/2013 11:51:06
    ihbar falan gelmedi bana, ben sorguladığım için ulaştım. ihbar nasıl gelio bilmiyorum.

sonunda olan oldu ve gümrüğe gittim, ürün telefon olduğu için gümrükten geçemedi ve kaldı. dedim vergisini vereyim de alayım. başbakan bile gelse kimse bunu burdan alamaz dediler. telefon kesinlikle ve kesinlikle yasakmış...

Telefon tabii ki yasak, almadan önce bilmeden mi verdin siparişi ? Telefonu bırak, 2.4 ghz kumanda bile sokmak yasak böyle saçma şeyler var ptt memurlarıda bilmiyor zaten tam olarak neyi alıp almayacaklarını.

Benim kargoda gelmiş şuan Ankara pim gümrükte, öğlen tatili kaç kaç arasıydı biliyomusun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 1OO1

quote:

1.Gümrüğe Sevk Edildi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM) 06/03/2013 13:25:15

Telefon tabii ki yasak, almadan önce bilmeden mi verdin siparişi ? Telefonu bırak, 2.4 ghz kumanda bile sokmak yasak böyle saçma şeyler var ptt memurlarıda bilmiyor zaten tam olarak neyi alıp almayacaklarını.

Benim kargoda gelmiş şuan Ankara pim gümrükte, öğlen tatili kaç kaç arasıydı biliyomusun ?

malesef bilmiyordum. sadece gümrük ödeyip ödemiyeceğimin tasarrufunu yapıyordum. tr deki elektronik ürün satış yapan sitelere bakıyorum. sanki yolcu beraberinde getiriliyor. herkes bu şekilde yurda sokuyor. demekki bi ihtimas var! ve beraber kaymak yiyolar. günahlarını almayım diyemiyorum, çünkü sitedeki satıcıya soruyosun, şu üründen var mı? adam "15 güne gelir, bilmem şu kargoyla gelcek farkını da vermen lazım diyo" demekki yolcu beraberinde gelmio... sadece şunu diyorum, bizim gibi salaklar olduğu sürece. bu devlet her türlü para kazanır (vergilerden), diğer akıllılarda, birbirlerine peşkek çekerek birbirlerini görerek, memurken sıfır evler arabalar alırlar. yine bizim gibi çalışanlar zorluk çeker, düdüklenir. anarşik olacam bu gidişle

eeeğ senin ürün geldi mi? ne sipariş vermiştin?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1OO1

quote:

malesef bilmiyordum. sadece gümrük ödeyip ödemiyeceğimin tasarrufunu yapıyordum. tr deki elektronik ürün satış yapan sitelere bakıyorum. sanki yolcu beraberinde getiriliyor. herkes bu şekilde yurda sokuyor. demekki bi ihtimas var! ve beraber kaymak yiyolar. günahlarını almayım diyemiyorum, çünkü sitedeki satıcıya soruyosun, şu üründen var mı? adam "15 güne gelir, bilmem şu kargoyla gelcek farkını da vermen lazım diyo" demekki yolcu beraberinde gelmio... sadece şunu diyorum, bizim gibi salaklar olduğu sürece. bu devlet her türlü para kazanır (vergilerden), diğer akıllılarda, birbirlerine peşkek çekerek birbirlerini görerek, memurken sıfır evler arabalar alırlar. yine bizim gibi çalışanlar zorluk çeker, düdüklenir. anarşik olacam bu gidişle

eeeğ senin ürün geldi mi? ne sipariş vermiştin?

Ben aldım kargoyu ankara pim'e gelir gelmez gittim. 180$ lık model helikopter almıştım

senin kargo geri mi gitti? açıp baktılar dimi kragoya

• evet kargo geri gitti. oda türk işi gibi yavaş oldu yane.

senin adına sevindim.

evet beni çağırdılar koliyi açtılar, dedilerki simkartı takılan bir alet bu ve bunu alamazsınız. yasaklı listesinde dediler. bir belge imzalatıp geri göndermek için işleme başladılar. ankarada yaptık işlemleri 11 martta, ama 28 mart oldu daha yeni istanbula ulaştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zıplayanpırasa

14/07/12 15:25 2012-07-14 15:25:00 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir HONG KONG (Yurt Disi)
    17/07/12 15:44 2012-07-17 15:44:00 Insert item into bag (Otb) Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) HONG KONG (Yurt Disi)
    20/07/12 06:35 2012-07-20 06:35:17 Receive item at office of exchange (Inb) Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi TÜRKIYE

1.
    Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
    20/07/2012 11:01:22
    2.
    Torbaya Eklendi - AYDIN(AYDIN POS.DAG.VE TOP)
    23/07/2012 15:16:41
    3.
    Torbaya Eklendi - AYDIN(AYDIN POS.DAG.VE TOP)
    23/07/2012 15:17:17

geldi şubede eve teslim edilmesini bekliyorum.

Google da arama yaparken seni buldum

Benim zipponun bugünkü durumu aydın'da görünüyor. Yarın kapalı mı ki ptt?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selam arkadaşlar herkese. Daha önce çinden 2 tane kulaklık almıştım, hiçbiri gümrük kontrolü olmadan evime ulaşmıştı.

Şimdi 75 dolara bir headset aldım. Nizami fiyatta olmasına rağmen gümrüğe sevk edildi. Torbaya eklendi ama hala dağıtıma çıkarılmadı. Normalde 1-2 günde dağıtıma çıkarılırdı.

PTT Yurtdışı Gönderi takip mesajı hakkında

• quote:

Orijinalden alıntı: Jokě

Selam arkadaşlar herkese. Daha önce çinden 2 tane kulaklık almıştım, hiçbiri gümrük kontrolü olmadan evime ulaşmıştı.

Şimdi 75 dolara bir headset aldım. Nizami fiyatta olmasına rağmen gümrüğe sevk edildi. Torbaya eklendi ama hala dağıtıma çıkarılmadı. Normalde 1-2 günde dağıtıma çıkarılırdı.

Noldu aldın mı

• quote:

Orijinalden alıntı: faydasizfasulye

quote:

Orijinalden alıntı: Jokě

Selam arkadaşlar herkese. Daha önce çinden 2 tane kulaklık almıştım, hiçbiri gümrük kontrolü olmadan evime ulaşmıştı.

Noldu aldın mı

Ürün İzmir yerine İzmit'e gönderilmiş. 1 ay oldu gelmedi. Allah belalarını versin, bu kadar.

• Merhaba arkadaşlar bir ürün almıştım japonyadan.ürün:olta makinesi ems ile gönderildi
    pttde bunlar görünüyor;

1. Gümrüğe Sevk Edildi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM) 17/04/2013 12:23:14
    2. Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM) 17/04/2013 12:23:14
    3. Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM) 17/04/2013 18:18:39
    4. Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM) 20/04/2013 10:43:42
    5. Gümrükten Çıktı - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM) 23/04/2013 08:47:40
    6. Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM) 23/04/2013 08:47:40

gümrüğe takılmış mı oluyor bu durumda sizce

teşekkürler
  • Çoğu zaman yurtdışı kargo gönderilerinin takibinde yurtdışı şirketle Ptt arasındaki yanlış tanımlamalardan dolayı problemler çıkabiliyor. Ortalama her ay Amerikadan Ankaraya bir kargo gönderiyorum. Aynı gün ve aynı adrese her ay gönderiyorum. Nerdeyse hiç şaşmadan sabahları aynı saatte ve haftanın yanı günü adrese teslim ediliyor. Yalnız bir gariplikle. Her seferinde , "ilk denemede yerinde bulunamadı ve teslim edilemedi" diyor. Bu mesaj genelde sabah 8-9 arasında kayıt altına alınıyor. Sonrasında akşam saatlerinde girilen kayıtta teslim edildiği görülüyor. İlk mesajı gördüğümde "Tüh bir aksilik mi oldu şimdi" diyordum her seferinde. Sonra düşündüm ve kargoyu gönderdiğim kişinin yerinde olduğuna emindim. Bu problemlerin nedenini araştırıyım dedim.

1- Takip yaptığım beni direkt sorgulama sayfasına götürdüğü için hep bu siteyi tercih ediyorum. http://www.pttkargotakip.com/ptt-yurtdisi-kargo-takip/ Bu siteden kaynaklanan bir problem mi dedim. Ve olmadığını test ederek anladım sitede bir sıkıntı yok. Gayet güzel sonuç veriyor.

2- Kargo adresindeki kişinin sekreteri işe geç mi geliyor? ve o yüzden paket teslim alınmıyor? diye düşündüm. Bunu da kontrol ettim. sıkıntı yok. Asistan tam zamanında yerinde.

3- Ptt 'nin kayıt sisteminde ingilizcenin türkçeye çevirisinde mi bir problem var?
    Evet

Kargo alıcısına teslim edilemedi ifadesi, ingilizce şekilde yazılıyor ama bunun karşılığı "Kargo yola çıktı" demek . Sonraki adımda da " teslim edildi" şeklinde bir satır yazıyor. Yani sabah yola çıkmış akşam teslim edilmiş.

Şimdi tüm bunları buraya yazdım ama Ptt yi arayıp da sistemde küçük bir yanlışlık var, müsadenizle anlatayım demek çok zor geliyor :) Sizlerden biri karşılaşırsa en azından önceden hazırlıklı olursunuz. Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: gencgsli

Merhaba arkadaşlar bir ürün almıştım japonyadan.ürün:olta makinesi ems ile gönderildi
    pttde bunlar görünüyor;

1. Gümrüğe Sevk Edildi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM) 17/04/2013 12:23:14
    2. Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM) 17/04/2013 12:23:14
    3. Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM) 17/04/2013 18:18:39
    4. Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM) 20/04/2013 10:43:42
    5. Gümrükten Çıktı - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM) 23/04/2013 08:47:40
    6. Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM) 23/04/2013 08:47:40

gümrüğe takılmış mı oluyor bu durumda sizce

teşekkürler

Gümrüğe takılmamış

Bundan sonra şu adımları göreceksin :

DAGITICIYA VERiLEREK DAGITIMA ÇIKARILDI(Handed over to the postmen in order to be delivered)

MUHATABA BiZZAT TESLiM

• İstanbul'da gümrüğe takılan bir ürünü teslim almak için nereye gitmek gerekiyor?
  • alemci54 A kullanıcısına yanıt
    470 dolara nargilemi getirttin hocam? nasıl bişeyki o :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: PVH

470 dolara nargilemi getirttin hocam? nasıl bişeyki o :)

merak ettım bende
  • Arkadaşlar ben de yurtdışından bi ürün aldım N464811358678 şeklinde bir sevkiyat takip no verdiler. bunu ptt urtdışı kargo takipe giriyorum. hatalı barkod dio. ne yapabilirim? sizce sorun ne? yardımcı olursanız sevinirim. cevaplamak isteyen parmak kaldırsıın
  • Beyler bende bir ürün aldım 2 gündür şu şekilde;

Send item to customs (Inb) Gonderi gumruge sevk edildi (Gelen) TÜRKIYE

Üstünde $60 yazıyordu. kıymetli bir güneş gözlüğü ... içine açıp bakarlar mı?
  • 1. Gümrüğe Sevk Edildi - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM)
    16/09/2013 13:49:10
    2.
    Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM)

Nedir bunun durumu arkadaşlar,delirecem.kask alalım dedik pişman ettiler

• quote:

Orijinalden alıntı: darkness187

1. Gümrüğe Sevk Edildi - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM)
    16/09/2013 13:49:10
    2.
    Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM)

Nedir bunun durumu arkadaşlar,delirecem.kask alalım dedik pişman ettiler

Epeyi zaman geçti gerçi ama ne oldu hocam senin kargo?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.