Şimdi Ara

PTTCELL'in BÜYÜK AKN OYUNU (Gece 2-8 konusu, İspatlıdır) [İLK MESAJ GÜNCEL] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
251
Cevap
6
Favori
21.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Avea'nın BTK'ya yaptığı açıklamadan sonra. Pttcell'den tekrar aradılar tartışma sonunda şu noktaya geldik. Onların iddiası BTK kararlarında adil kullanım "KOTASI" (AKN) olan tarifelere gece kullanımın olacağını bizim tarifemizde Adil kulanim "NOKTASI" olduğu iddia etti bu yüzden tarifemizin BTK kararlarına uymadığını söyledi . Bende burdayım kelime oyunu yapıyorsunuz ikisininde aynı anlama geldiğini söyledim ama NATO kafa nota mermer oldukları için itirazimi bile almadılar ..

Şimdi tekrar btk kararına baktım AKN zaten adil kullanım noktası olduğu yazıyor adil kullanım kotası değil . Btk'nin 1. Maddesinde diyorki içerik sağlayıcı tarifeye açıkça AKN yazmalım tüketiciyi kandirmamali diyor . Pttcell buna da uymuyor. Bizim tarifemizde adil kullanım noktası yazıyor ama büyük harflerle AKN yapmadıkları için uygulamıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyazsoy B kullanıcısına yanıt
    Kelime oyunları yaptıklarını biliyorum. Konuyu açma sebebim de biraz bunla ilgili zaten. Tarife detaylarından işlerine gelmeyen "sınırsız" yazısını habersiz kaldırmaları, kendilerini bu AKN kararını uygulamaktan bir şekilde kurtarıyor. Bence üstünde durulması gereken nokta AKN yazısından ziyade hem bizim tarifede hemde "1GB sınırsız internet" paketinden sınırsız yazısının kaldırılmış olması. Buna bir açıklamaları yok. Söyledikleri şey sınırsız yazmasa bile paket aşım ücreti olmayacağı. Yani pratikte sınırsız gibi çalışıyor, fakat resmi tarife detaylarında sınırsız özelliği olmayan bir paket. Neden sınırsız yazısı kaldırıldı sorusuna hiçbir cevap veremediler şimdiye kadar, ne telefonda nede yazılı şikayette. 300MB AKN aşıp, sonrasında paket aşım ücreti olmayacağının resmi bir güvencesi kalmadığını söylediğimde ise sürekli "öyle bir şey olmayacak merak etmeyin, aynı şekilde kullanacaksınız" diyorlar.

AKN yazmayıp Adil Kullanım Noktası yazması onlara bu kararı uygulamama aşamasında, abone aleyhine bir takım esneklik kazandırıyor. Ama "sınırsız" yazmasında böyle bir esneklik yok. "Sınırsız" yazdığında şartsız koşulsuz bu kararı uygulamak zorundalar. Bu yüzden bütün tarifelerinden "sınırsız" yazısını kaldırdılar.

• Logic_Man kullanıcısına yanıt
    BTK'nın yeni yasasına göre "sınırsız" kaldırmaları doğru ..yasaya göre 3 ana tarife şekli oluyor sınırlı /sınırsız ve AKN'li .. içerik sağlayıcı anlaşılır ve net bir şekilde tüketiciye bilgilendirme yapması lazım. Bizimkiler adil kullanım kotası olan grupta. sınırsızlarda ay boyuncahız dusmuyor ondan sınırsız oluyor bizimkisinde hız sınırı var.

BtK'nin yeni kararını incelersen daha rahat anlaşılır. Karada büyük harflerle tarfiye "AKN" yazılması gerekir diyor ve böyle tarifler gece sınırsız kulanabiliyor . Pttcell bu kuralı ihalal ediyor ve ve yazmadığı için Sizin tarife AKN'li değil diyor.

Btk şikayetlerinden de sonuç çıkmayacak tüketici mahkemesine başvurmak lazım. Btk itirazları incelemeden direk pttcell'e yolluyor itiraz ettiğimde ciddiye almıyor.

maşallah hocam cihaz dayanmaz bu kotaya

• quote:

Orijinalden alıntı: inexo

maşallah hocam cihaz dayanmaz bu kotaya

Cihaza pek yüklenmiyorum zaten cihazın depolaması zor kaldırır bu hızi .telefonu modem gibi kullanıyorum.

Yine de cihaz ısınır şarj yer vs o da zarar

• inexo kullanıcısına yanıt
    4G ,3G ye göre %10 daha çok pil tüketiyor sadece ama en az iki kat daha hızlı (alt yapı olsa bu fark daha açılır) telefon zaten bilgisayara takılır oradan besleniyor . Eğer telefona indirsem haklısın pil dayanmaz buna. Hatta Gece iki de %60 ile telefona bağladığım pil gece sonu full şarj oluyor. Üstelik benim telefon 3 yıl önceki teknoloji yeni telefonlar 4G de pili daha az koklar.

• Sonuç olarak gece 2-8 arası hız artışı kesi devam ediyor mu arkadaşlar?
  • OnderT O kullanıcısına yanıt
    Linkteki paketi alıp, anlattınız gibi kullananlar var. Bu paketi almadan olmuyor.

http://pttcell.com.tr/faturali-paketler/1gb-internet-paketi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

Linkteki paketi alıp, anlattınız gibi kullananlar var. Bu paketi almadan olmuyor.

http://pttcell.com.tr/faturali-paketler/1gb-internet-paketi

Uygun bir kombo var mı üstad.

• PTTcell hattı alıp sadece bu PTTcell 1gb 10tl AKNli internet paketini tanımlayabiliyor muyuz? Yoksa tarifeye ek mi alınabiliyor?

2-8 saatlerinde sınırsız oluyor mu? AKN li bütün tarifeler için 2-8 sınırsız olmalı BTK kararına göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-71C700AC1 -- 13 Haziran 2017; 4:55:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WoltreX

PTTcell hattı alıp sadece bu PTTcell 1gb 10tl AKNli internet paketini tanımlayabiliyor muyuz? Yoksa tarifeye ek mi alınabiliyor?

2-8 saatlerinde sınırsız oluyor mu? AKN li bütün tarifeler için 2-8 sınırsız olmalı BTK kararına göre.

Ptt cell yeni abone almıyor diyorlar doğru mu. Birde arkadaşın dediği gibi sadece hat alıp bu paketi yapsak maliyeti ne olur?

Faturalı hattı tarifesiz kullanamazsınız. Tekrar abone alımına açıldığı söyleniyor.
    Bana göre yok. Ama isterseniz Yeni Dünya 1GB tarifesi 12 ay kalma sözüne 17TL. Bu tarifenin üstüne paket alınabilir. TT ile PTT anlaşmalarını yakın zamanda 5 sene daha uzattılar. Yeni tarifeler için biraz daha beklenmeli.
  • Tarifeye ek alınabiliyor.
    Yeni abone alımı başladı. Tarifesiz paket alımı yok. Tarifeler konusunda pttcell web sitesinden faturalı tarifeleri inceleyebilirsiniz.
  • Aslında ihtiyacım yok ama ileride akn li mobil paket kalmaz diye fuzuli olarak almayı düşünüyorum. Ayrıca avea kamu mega bu ay bitiyor. Akn li güzel bir kombo bulursam değerlendirmek isterdim. Avea akn li paketler oldukça pahalı. Diğer tek seçenek ptt cell zaten. Bunların da ömrünün çok olacağını sanmıyorum.

• Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgilendirme için. O zaman astarı yüzünden pahalıya gelir 4g hızdan sonra 128kb nedir ya dalga geçiyor BTK resmen..
  • quote:

Orijinalden alıntı: WoltreX

Teşekkürler bilgilendirme için. O zaman astarı yüzünden pahalıya gelir 4g hızdan sonra 128kb nedir ya dalga geçiyor BTK resmen..

Gece limit olmaması paha biçilemez. Aslında çok güzel bir paket.

Gece limit yoktur diye bilgilendirme yapılmadı. 02-08 hız normale dönüyor mu? Öyleyse iyi.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.