Şimdi Ara

PUANINIZ YETMİYORSA DA İYİ BİR MÜHENDİSLİK OKUYABİLİRSİNİZ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
23
Favori
10.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam ben bu yatay geçişi anlamadım. Mesela ben sabancı'ya gitsem ordan odtü'ye yatay geçişle gidebilir miyim? Bir de kaç ortalama istiyorlar belli mi? (bilgisayar müh.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasvetli bir sabah -- 29 Temmuz 2020; 14:39:19 >
  • Hocam okuldan okula şartlar değişiyor genel olarak not ortalaman ne kadar yüksekse şansın o kadar artar vakıftan devlete de yatay yapılabiliyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bıyıklı genç forvet kullanıcısına yanıt
    Çoğu okul %50yi kaldırmış. Eğer özele gittik diyelim 6 yılı ödemeyi göze alıp iyi bir eğitim almaya bakmak lazım genel olarak. O devlete kolay geçilen özellerde kalite yerlerde. Eğer (ki muhtemelen) geçemezseniz buradaki imkansızlıklara mahkumsunuz parayla rezil olunuyor kısaca.
    Biraz araştırınca bu izlenimi elde ettim tabi direkt deneyimleyenlerden dinlemek lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yatay için konuşayım.Odtüde bunu soranlara yksye hazırlan daha kolay diyoruz ona göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 30 Temmuz 2020; 20:56:2 >
  • İyi güzel yazmışsınız da her bölüm her bölümle çap yapamıyor. Hatta Yıldız'da mühendislikler sadece mühendislikler ile çap yapabiliyor ve her mühendislik dalı ile de olmuyor. Mesela bilgisayar için; Elektronik ve Haberleşme Müh., Elektrik Müh., Kontrol ve Otomasyon Müh., Matematik Müh., Endüstri Müh., Biyomedikal Müh. okumanız lazım çap için. Bilgisayara girip mat ile çap yapabilirsin ama tersi olmuyor. Araştırmadım ama muhtemelen diğer ünilerde de durum böyledir. Ki zaten yatay geçiş yapacağım diyerek tercih yapmak çok sağlıklı olmaz. ÇAP için de geçiş için de ( bilgisayar için) 3.6-3.7 gibi uçuk ortalamalar lazım. Üstte yazdığım dallarda bunu yapmak epey güç. Niyetim şevkinizi kırmak değil ancak yazmayı düşündüğünüz üniversitenin sitesinden yatay geçiş/çap yönetmeliğini okuyun. Her isteyen istediği bölümle çap yapamıyor.

Yıldız'da yönetmelik bu şekilde;
    www.ogi.yildiz.edu.tr
    Çift Anadal | YTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
    http://www.ogi.yildiz.edu.tr/ogi/7/%C3%87ift-Anadal/34

• Hocam dediklerinde hiçbir sorun yok zaten şartlar okuldan okula değişiyor diye belirttim örneğin koçta öyle bölümler arasında çap var ki aklın mantığın almaz

• Bir fizik bölümünde diyelim ki 3.00 ortalamayı geçmiş 20 kişi var 20side ÇAPa başvurdu genel olarak ortalama seçilme ihtimali kaç? Yoksa şansa değilde en yüksek ortalamadan mı başlıyor?

• deadliestsociety kullanıcısına yanıt
    Yatay geçişte ortalama önemli ne kadar yüksekse şansın o kadar artar tabi üni ort kastediyorum yks sonucuyla geçişi değil çaptaki öncelik nedir bilmiyorum fiziğin çap imkanları da bayağı kısıtlı neyle çap yapacaksınız bilmiyorum genelde fizik matematik yapılır

• gtüde elektronik mühendisliğiyle yapılıyor sanırım onu kafaya koymuştumda o yüzden sordum. teşekkürler cevabınız için

• deadliestsociety kullanıcısına yanıt
    Rica hocam başarılar

• 742617000027 7 kullanıcısına yanıt
    Hocam yazdıklarınız doğru ama hepsi değil. Ya da şöyle söyliyim her üniversite buna müsaade etmiyor. Düşünen arkadaşlar yönergeleri detaylı okumaları lazım, bunu söylüyorum sadece. Ben hepsini okumamış olabilirim, açıkladıysanız kusura bakmayın.
  • Hocam zaten belirttim şartlar okuldan okula değişir diye merkezi sınav değil ki bu alınan puana göre tercih yapılsın buradan yola çıkacak olan gideceği okulun şartlarına da baksın bi zahmet

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.