Şimdi Ara

Puanza LYS puanlarını fazla mı gösteriyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ygs puanını eşitleyip Aynı lys netlerini girdiğimde diğer sitelere oranla 20 puan fazla olarak hesaplıyor kafam karıştı.Bilgilendiricek biri var mı ?

• Noktasına kadar doğrudur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Virgülden sonrası belki şaşabiliyor ama geri kalan aynısı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • parlak bir gelecek daha iyi hemde netlerini düşürmeden yaz tam çıkarıyo
  • Parlak bir gelecek geçen sene bana 28k demişti 39k çıktım arkadaş puanzadan şaşmayın

• şimdi bizim okulda şu beyaz fondaki puana yakın hesaplıyor aynı puan ve aynı netler 40 puan fark ediyor.Bir kaç sitede daha denedim 380 civarı çıkaranda oldu.Sadece puanzanın böyle bir puan hesaplaması anormal değil mi ? Tüm siteler yanlış puanzamı doğru ? Yani kısacası sınavda bu netleri yapsam puanzanınmı puanı gelir yoksa dediğim gibi diğer sitelerin puanı mı ? (TM3 Puan türü)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorularıolankişi -- 23 Mayıs 2016; 21:10:40 >

• sorularıolankişi S kullanıcısına yanıt
    lys puanında nasıl oluyor bilmiyorum ama ygs puanında puanza herkese + puan ekliyor. o gelen + puanın nedeni ygsde fulleyen olmaması ösym nin o öğrencinin puanını 500e tamamlaması. o öğrenci 497 aldıysa +3 puanla 500 olduysa o 3 puanı sende alıyorsun bende. puanza onu ekliyor ama diğer siteler onu eklemiyor. lys puanında da böyle bir şey olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • olabilir aga da bu konuyu net bilen biri cevaplasa ne güzel olur

@puanza bi bakar mısınız acaba ?
  • Puanza abi şimdi biz nasıl hesaplayalım
    2016 sıralamasını 2014 e eşitleyip lys nin 2014 gibi geldiğini kabul edip öyle mi hesaplayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nassilla -- 23 Mayıs 2016; 21:20:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer siteler ygs ve lys yi fulleyen varmış varsayarak hesap yapar. Bunun sebebi yazılımın aşırı kolay olması. Yazılım dediğime bakma bildiğin dört islem. Ama gerçekte fulleyen çıkmaz aradaki puan farkı standart sapmaya göre tüm adaylara yansır. Puanza ise gerçek sıralama puanlarını baz aldığı için arada böyle bir uçurum oluşuyor. Gerçekte lys birincisi arkadaş 480 puanlık net yapıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıralamay bakın bence puan niye ?
  • alakockoyu kullanıcısına yanıt
    aga şimdi dershane denemelerinde sıralama falan olmuyor sadece puan oluyor. Bende ona göre kaç net yapmalıyım falan hesaplarken bu puan krizinde buldum kendimi ondan sordum yoksa evet dediğin gibi sıralamaya bakmak lazım
  • pardon bro .ben herkesi mezun sanıyorum :D dersanede puan lazım tabi unutmuşum , iyi çalışmalar
  • Herkese merhaba öncelikle.

Neden diğer siteler farklı hesaplıyor sorusu geçen sene de çok sorulmuştu, hepsine de aynı cevabı vermiştim. Çünkü puanza ve parlakbirgekecek hariç hepsi ÇÖP. Kullanıcıya bilgi vermek için değil de sırf iki üç reklam tıklatsam kârdır zihniyetiyle açılan sitelerin sahipleri sizce öğrenciler yanılır mı, bu site yüzünden yanlış hedefler koyarlar mı gibi düşüncelerle vicdan muhasebesi yapıyo mudur? Ya dershanelere ne demeli? Binlerce lira alırken iyi de bi tane düzgün puan hesaplama sistemleri neden yok bu kuruluşların? Sorduğunuzun sorunun cevabı yine aynı kapıya çıkıyor işte; sallamıyolar sizi hiçbiri.

Bir diğer soru da hangi seneye göre uyarlayıp hesaplayalım oluyor. Buna verecek bir cevabım yok maalesef, çünkü her sene kendisine özgü oluyo, hele ki 2016 hepten böyle bir sene oldu, bütün tahminler yanılttı bizi. Lys kolay mı zor mu olacak onu da bilmiyoruz, o yüzden tahmin yapabilmemiz de mümkün değil şimdiden. Bu konuda tek düşünmeniz gereken şu. Gideceğiniz bölümün kontenjanı diyelim 60, o bölümü tercih eden ilk 60 kişiyi ösym oraya yerleştirecek değil mi? Yani sınavın zorluğu aslında sizi alakadar etmiyo bu noktada.

Önemli olan ve tek gerçek olan soru şu; Sizden iyi kaç kişi var?

Mümkün olduğunca zihninizi boşaltın, sınava girenler içerisinde en iyisi olmaya bakın.

Hayırlı çalışmalar, kolay gelsin hepinize.

@Nassilla @sorularıolankişi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi puanza -- 24 Mayıs 2016; 22:44:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: puanza

Herkese merhaba öncelikle.

Neden diğer siteler farklı hesaplıyor sorusu geçen sene de çok sorulmuştu, hepsine de aynı cevabı vermiştim. Çünkü parlakbirgekecek hariç hepsi ÇÖP site. Kullanıcıya bilgi vermek için değil de sırf iki üç reklam tıklatsam kârdır zihniyetiyle açılan sitelerin sahipleri sizce öğrenciler yanılır mı, bu site yüzünden yanlış hedefler koyarlar mı gibi düşüncelerle vicdan muhasebesi yapıyo mudur? Ya dershanelere ne demeli? Binlerce lira alırken iyi de bi tane düzgün puan hesaplama sistemleri neden yok bu kuruluşların? Sorduğunuzun sorunun cevabı yine aynı kapıya çıkıyor işte; sallamıyolar sizi hiçbiri.

Bir diğer soru da hangi seneye göre uyarlayıp hesaplayalım oluyor. Buna verecek bir cevabım yok maalesef, çünkü her sene kendisine özgü oluyo, hele ki 2016 hepten böyle bir sene oldu, bütün tahminler yanılttı bizi. Lys kolay mı zor mu olacak onu da bilmiyoruz, o yüzden tahmin yapabilmemiz de mümkün değil şimdiden. Bu konuda tek düşünmeniz gereken şu. Gideceğiniz bölümün kontenjanı diyelim 60, o bölümü tercih eden ilk 60 kişiyi ösym oraya yerleştirecek değil mi? Yani sınavın zorluğu aslında sizi alakadar etmiyo bu noktada.

Mümkün olduğunca zihninizi boşaltın, sınava girenler içerisinde en iyisi olmaya bakın.

Puanza bey parlakbirgelecek hanım ile ilişkiniz olduğu iddia ediliyo bu iddialara bi açıklık getirir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: puanza

Herkese merhaba öncelikle.

Neden diğer siteler farklı hesaplıyor sorusu geçen sene de çok sorulmuştu, hepsine de aynı cevabı vermiştim. Çünkü parlakbirgekecek hariç hepsi ÇÖP site. Kullanıcıya bilgi vermek için değil de sırf iki üç reklam tıklatsam kârdır zihniyetiyle açılan sitelerin sahipleri sizce öğrenciler yanılır mı, bu site yüzünden yanlış hedefler koyarlar mı gibi düşüncelerle vicdan muhasebesi yapıyo mudur? Ya dershanelere ne demeli? Binlerce lira alırken iyi de bi tane düzgün puan hesaplama sistemleri neden yok bu kuruluşların? Sorduğunuzun sorunun cevabı yine aynı kapıya çıkıyor işte; sallamıyolar sizi hiçbiri.

Nick-mesaj uyumsuzluğu

• Geçen sene çan eğrisi yüzünden herkese 10 puan eklenmişti, puanza da ona göre fazla hesaplıyor. Yaklaşık -10 puan çıkarıp hesapla

• puanza kullanıcısına yanıt
    Hocam parlakbirgelecekten hesapliyim dedim.2016 katsayilari eklemislerya ygs siralamami 100 dusuk lys siralamasinida acayip dusuk gosterdi 322 p 168 k gibi siralama gosterdi gecen sene 149 bin siralama 299 puandi tirstim baya ama ayni site bilemeyiz diye yazi paylasmis

• puanza kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.