artık bir araba sahibi olmak istiyorum ve son iki model arasında kaldım. Yorumlarınıza ihtiyacım var. Punto Evo Dynamic Evo Kit + ESP Kit + SkyDome modeli ve Opel Corsa 1.3 95 BG Start / Stop Enjoy modeli arasında kaldım.
bu 2 araç içinde aynı fiyatı aldım her iki firmanın birer biriminden.
Punto Evo donanım olarak çok dolu bir araç. 75 BG lik motoru Euro 4 Standartlarıyla gelmekte. diğer taraftan Corsa ise zengin donanımlı fakat Evo kadar değil. en büyük avantajı Euro 5 standartları ile ve 95 BG'lik Start / Stop'lu motoru ile geliyor. Daha az CO2 emisyonu ve daha fazla yakıt tasarrufu ayrıca yeni teknoloji olan Euro 5 motoru.
Evo'nun da Start / Stop opsiyonu var fakat bu motor Euro 5 standardı ile mi geliyor bu bilgiye ulaşamadım.
Evoyu kullanma şansım oldu fakat Corsaya sadece bindim. Evo daki ESP kitinde bulunan HillHolder özelliği çok başarılı. Dik bir yokuşta arabayı durdurdum ve de frenden ayağımı çektiğimde araç 1 mm bile yerinden oynamadı.
Corsa da ESP Plus paketi var fakat 95 BG'lik modele konulmuyor. (araba sektörünün bu kadar gıcık olması ayrı bir konu )
sonuç olarak ayrıntılar çok fazla, dediğim gibi Evo'nun çok fazlalığı var fakat diğer tarafta Corsa gibi kullanması keyifli sağlam bir araç ve yakıt tüketimi en minimum olan araç var. her 2 araç içinde en az bir 2.5 ay bekleyeceğim.
fazla uzatmayayım, sizce ne yapmalıyım? yorumlar çok önemli, artık bu işi bitirmek ve araba sahibi olmak istiyorum. (paramızla rezil oluyoruz modunu yaşıyorum çok uzun süredir )
herkese iy igünler :)
quote:
Orijinalden alıntı: kerem56 Corsa da ESP Plus paketi var fakat 95 BG'lik modele konulmuyor. (araba sektörünün bu kadar gıcık olması ayrı bir konu )
Türkiye pazarını ikinci üçüncü sınıf pazar olarak gören ve Türk tüketicisini de dünyadan habersiz cahil insan yerine koyan Opel'i protesto edip Fiat Punto Evo almanı öneririm.
Bende epeyce araştırdım kararımı evo punto 1.3 95hp dualogic den yana verdim:) sınıfında benzersiz ve rakipsiz özelliklere sahipççççç
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme