Şimdi Ara

Punto mu Fiesta mi Corsa mi Yaris mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
9.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaris hariç hepsini kullanmış ve Fiesta sahibi biri olarak Fiesta, Punto ve Corsa'dan da iyidir. Titanium paketi ile gayet dolu oluyor araç eğer donanım istiyorsanız. Yalnız Fiesta'da iç mekan konusu biraz sıkıntı. Beni biraz daraltıyor içi ama kişiden kişiye değişir tabi. Gidip kullanmanız lazım.
    Onun dışında yol tutuşu, frenleri, malzeme kalitesi (B sınıfından ne beklenirse artık) iyidir. Dizeli gayet az yakıyor, benzinlisi de büyük ihtimal azdır. 2.eli çok iyidir, tipi güzeldir (göreceli tabi) vs vs.

Yaris hakkında herhangi bir fikrim yok ama işin içine 2.el gibi faktörleri devreye sokarsanız Fiesta'dan iyi olabileceğini düşünmüyorum.
  • Corsa'yı 1,2 alacaksanız easytronic geliyor araç. Yol bilgisayarı bile yok... Fiesta ise bildiğin kadarıyla tam otomatik kullanıyor onlarında yakıtlar malum şehir içi çok yakar. Önceki aracım 307 idi şu anda megane 2 var. İkisi de 1.6 tam otomatik idi. 13 litreye kadar çıktığını gördüm gerçi benim güzergahım çok kötü bir güzergah ama yine de çok yakar tam otomatikler.

Bende tam sizin dediğiniz rakamlara kadar otomatik bakıyordum bir tek corsa vardı. Daha sonra 1,25 manuel fiesta da karar kılmıştım ancak eşim illa otomatik diye tutturunca kendimi hiç zorlamadım ve 2006 model megane 2 aldım. (Benimde 5 yaşında bir oğlum var) Bence B sınıfı sıfır yerine düşük kilometreli 2. el c sınıfı araçlara da bakabilirsiniz...
  • cok. tesekkur ederim bilgiler icin.. jazz 42 degil 45 ben aveoyu 32900 a aldigimda yeni makyajli jazzi fun cvt 39500 e satiyorlardi ilk gelen partiydi, duzude 37500 idi galiba. fiestanin icini begendim( park etmis otolarin iclerine bakarak) ama darligini genisligini bilmiyorum oturmadigim icin. dis goruntusude guzel gibi ama on kismini okadar begenmiyorum bayan arabasi gibi geliyor hala bana birazda ufak geliyor onden ve arkadan bakinca, yandan ufak degil. yeni yarise bugun yine baktim baya heybetli duruyor fiesta ve corsaya gore, puntaya gorede ama punto corsa ve fiestadan az bisey daha buyuk gibi durdu gozume ozellikle fiestadan.
  • iyi pazarlikci degilimdir fiyat ne ise onun anca bir parca altina alabilirim. arabayi cok cok az kullanirim ama kullandigimda icine oturdugumda kalite gormek ve mutlu olmak isterim ve benzinciye az ugramak isterim. ilk kasa ve ikinci kasa yarislerim vardi benzin acisindan cok iyilerdi ikiside duz vitesdi ama. artik cok biktim duzden hem esimde kullanmak istiyor duzu kullanamiyor. bakalim arastiriyorum iste sizinde yazdiklarinizi okuyorum iyice. yalniz puntonun icini gercekten cok begendim B sinifina C sinifi ic yapmislar. kia rio da guzel ici ve disi ama benzini cok harciyormus ve fiyatlari biraz pahalli diye onu dusunmuyorum hic.
  • suzuki swift benim araştırdığım kadarıyla yakıtı az manuelinin . otomatiği ise ona göre biraz daha fazla ama bir çok sitede okuduğum kullanıcı yorumlarına göre istanbulda bile en fazla 7.5 8 i görmüşler kışın . lpg de düşünebilirsiniz . suzuki swiftide inclemenizi tavsiye ederim donanım ve güvenlik açısından +ları yeterli bence :)
  • lpg dusunmuyorum hele bebek varken. suzukiye baktim ama swift biraz kucuk geldi bana hem dis hem ic hem bagaj olarak. esime alicak olsaydim iyi bir secim olurdu kesin
  • Sizin aradığınız araç Opel Corsa Enjoy paket. A/T benzinli. Saygılar:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugun fiestaya baktim galeride disi hala kucuk geliyo ama icini cok begendim tam bana gore bagajida boyutuna gore buyuk taktir ettim. fakat benzin tuketimi neredeyse aveoyla ayni ben bunu nasi gozden kacirmisim. sehir ici 8.9lt. otomatik fiestasi olanlar yokmu aramizda benzin tuketiminden yakinmiyorlarmi nasil yakiyor? corsanin benzin tuketimi nasil?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechMuhendis

bugun fiestaya baktim galeride disi hala kucuk geliyo ama icini cok begendim tam bana gore bagajida boyutuna gore buyuk taktir ettim. fakat benzin tuketimi neredeyse aveoyla ayni ben bunu nasi gozden kacirmisim. sehir ici 8.9lt. otomatik fiestasi olanlar yokmu aramizda benzin tuketiminden yakinmiyorlarmi nasil yakiyor? corsanin benzin tuketimi nasil?

arkadaşım
    öncelikle seçeceğiniz araba hayırlı olsun
    ben 1 yıl otomatik i20 kullandım, istanbul un yoğun trafiğinde sizin düşündüğünüz araçlar en az 10 litre yakar, kataloglarda yazan teknik verilere çok aldanmamak lazım. o yüzden corsa da olsa, fiesta da olsa, i20 de olsa yoğun trafik için 10 litre/100 km ,E5 in akıcı trafiğinde 7-8 litre , uzun yolda da 6-6,5 litreyi kabullenmek lazım. Belki punto biraz daha az yakabilir , yarı otomatik ve beygir gücü daha düşük olduğundan dolayı

• hmmm tesekkur ederim. dimi 8 in uzerine 2 koymak lazim 10 lt yakarlar genelde hepsi cok kotu ya sirf bu yuzden bir turlu otomatik araba alamadim. bu durumda az yakanlar bildigim kadariyla otomatik olarak. colt jazz yaris punto. dogrumudur ve baska varmidir? ayrica sunuda sorayim 1.6 olup C segmenti olup dizel olmayip az yakan ne var
  • Yaris, CVT şanzıman sunması ile tüketim bakımından avantaj sunuyor, tork konvertörlüler gibi tüketini arttırmıyor.

Punto da Dualogic robotize şanzıman var. Tüketimi arttırmaz ama vites geçişleri ve konforu beğenmeyebilirsiniz.

Fiesta çok güzel bir araç (içlerinde en güzeli) ama tork konvertörlü şanzımanla tüketimi fazla.

Jazz'ların ise bütçenize uygun ikinci elleri, CVT değil İ-Shift denen robotize şanzımanlı olacaktır.

Son olarak Seat İbiza 1.2TSI + DSG de performans + tüketim bakımından oldukça iyi bir araçtır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 7 Haziran 2012; 18:53:31 >
  • Bence en mantıklı tercih grande punto olacaktır
  • Yaris diyorum Toyota'yı severim sıkıntısız araçlar sonra Punto/Corsa en son Fiesta (ilk başlarda çok hoşuma gidiyordu ama gün geçtikçe soğuyorum bu fiestadan neden bilmiyorum.)
  • yarisede baktim dun. dis goruntusu ideal tam bana gore ama icinin icine etmisler cok kotu ya yakisiyomu toyotoya boyle bir ic kalitesi. toyotanin disi fiestanin ici olan bi araba olsaydi keske. birde sofor koltugu yeterince geriye gitmiyor dizim cok kirik kaldi uzatamadim bacagimi. ama ic ferahligi mukemmel bagajida cok iyi. dis goruntusude cok iyi toyota olmasi zaten iyi. ucuz bir ikinci eli bulunursa ic kalitesi gormezden gelinebilir diye dusunuyorum. onun disinda fiestayi tuketimi yuzunden dun itibariye elemis bulunuyorum. geriye en bana uygun gelen punto ve sonra corsa kaliyor gibi. ve ucuz yaris. pejolarinda icleri cok guzel oluyor. coltada baksammi acaba onunda ici yaristen beter.
  • Punto vs Corsa yaparsanız bennde aynı şeyi yaptığım için Punto seçin derim.
    Fakat Yaris bana da bir adım önde gibi geliyor.
  • dostum o araçalrın iç ve dış hacimleri hmen hemen aynı bir kaç cm yada litre ile ayrılıyorlar. söylediklerine uygun jazz var ancak düşünmüyorum demişsin. geriye cvt şanzuman yaris kalıyor. onu da beğenmeniz zor bence içi ve dışı bana çok garip geldi. ayrıca pahalı. geriye kalanların içinden benzin ve otomatik olup da az yakacak araç yok. ancak lpg uygulayacaksanız istediğinizi seçin. corsa tavsiye ederim. yol tutuşu falan iyi. o sınıfa göre nispeten geniş.

son olarak yakıt kriteriniz ise sakın ha tam otomatik ve benzin almayın. boyutlarına bakmadan öttürüyorlar. nerdeyse criuz gibi yakıyorlar. :)
  • 3 Araç ta ailemize var.Amca,hala,amca olmak üzere, Bence Toyota Yaris

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolga_Phlvn -- 8 Haziran 2012; 12:28:06 >
  • benimde siralamam aynen yaris punto corsa ve fiesta ama fiestanin yari otomatigi olmadigi ve kalibi kucuk geldigi icin onu eledim. cok cok uygun fiyatli bir yeni yaris bulursam alabilirim, onun disinda corsa ve punto arasinda hangisi bana daha uygun onu belirleyip birini eleyip geriye yarisle kalan arabayi kiyaslamam lazim.bu arada yeni, makyajlanmis corsa bence cok guzel olmus ama neden arkasi hala ayni biktim o arkayi yollarda gormekten biraz degistirselerdi keske. punto mu genis corsami bilen varmi?...
  • yarislerde iyi pazarlık yapın, güzel indirimler yapıyorlar. 3bin civarı indirim alabileceğinizi düşünüyorum. Yaris bu saydıklarınızın içinde en kalitelisi bence. Mekanik olarak çok sağlam. corsanın yenisi çıkacak. Fiesta da çok sıradan olmaya başladı hem de çok basık. yaris en mantıklısı bence. İkinci el olarak da iyidir.
  • tam kararimi vermistim corsayi seciyordum ki bisey ogrendim ve kimsede bunu bana soylemiyor. o kadar para veriyoruz yepyeni araba aliyoruz 2012 yilinda, ve en ust donanimda bile arka camlar manuel? bu nasi bi sacma sapanliktir ya ve boyle oldugunu bile bile yinede o arabayi o fiyata alanlar var, zaten klimasida manuel. corsayida eledim cok komik ya tamda begenmis karar kilmistim. geriye punto kaliyor buyuk ihtimal punto olacak. toyota, ben saglam araba yaparim ismimde var oyuzden musteriyi onemsemem ucuza getiririm ic dizayni ucuz plastik doserim heryere derse bende toyotaya yillarca seni aldim ama artik yemem derim. yarisin 2 kasasinida sifir olarak almistim zamaninda ama 2012 yilinda adamlarin su yaptiklarina bak resmen aylarca bekledim ben bu yarisi ve hayal kirikligi. insan azicik aurisin icinden bikac parca katar gostermelikde olsa iki sunger biraz bez cokmu zor kac para kaybeder koskoca sirket. neyse yeni bi sey cikmazsa punto.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.