Şimdi Ara

Puzzle (Yap Boz)'lar Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
2
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumda puzzle, veya diğer adıyla yapboz hakkında bir konu göremediğim için bu konuyu açmak istedim.

Benim de konu hakkında çok derin bilgim yok. D&R'dan aldığım 2.000 parçalı yapbozumuzu, yaklaşık 2 ay gibi bir süre içinde bitirdik. Tabi bu 2 ayın bazı günlerinde hiç uğraşmadık bile, bazı günler sadece üç-beş parça taktık. Bugün itibarıyla bitti, ve üzerine satın aldığım özel puzzle yapıştırıcısından sürdük. Umarım bir sorun olmadan götürüp çerçeveletebilirim.

Burada resmini de paylaşayım sizlerle. Ebatları 90x100 yaklaşık olarak:

Puzzle (Yap Boz)'lar Hakkında

Bu yapbozların fiyatları, eğer güzel bir indirim yakalamadıysanız yurtiçinde ;

1.000 parçalı - 40 ile 50 TL civarı
    2.000 parçalı - 60 ile 80 TL civarı
    3.000 parçalı - 100 TL ve yukarısı şeklinde gidiyor. Amazon veya eBay gibi sitelerde indirim yakalayıp, daha ucuza da alabilirsiniz belki.

Çok daha fazla parçalı olanlar da var tabi. Bugün D&R'da 6.000 - 8.000 parçalı olanlardan gördüm. Ama fiyatları bayağı uçuk. Ve onları yapmak da çok uzun bir uğraş ister, bıktırabilir insanı.

Puzzle'ın haricinde, masraf yapmanız gereken diğer şeyleri söyleyeyim:

* Birincisi nerede yapacağınız konusu. Genellikle puzzle halısı denen, ve sözüm ona rulo haline getirdiğinizde bile, üzerinde yapmış olduğunuz puzzle'ın bozulmayacağını iddia eden ürünler var. ancak ben puzzle yapmaya başlamadan önce derin araştırmalar yaptım. ve bu tip ürünleri kullanan insanların çok pişman olduklarını okudum. Çerçeveciye gittiklerinde karşılaştıkları acı tabloyu düşünün, onca emek heba olmuş gitmiş. O yüzden en garanti yol, bildiğimiz karton üzerine yapma yoludur. Bu kartonlar da gayet ucuzlar, cam çerçeve yapanlarda da bulabilirsiniz. İstediğiniz ebatlarda elinizdeki yapbıza göre kestire de bilirsiniz.

* İkincisi, yapıştırıcı. Bu da çerçeveciye götürürken ve daha sonrasında duvarınızda asılıyken dökülmemesi için gerekli. Benim bugün aldığım 2x1000 parçalık için olan bir üründü. Ve fiyatı 9,5 TL idi. Fazlasıyla yettiğini söyleyebilirim. Bir kaç kat sürdüm hatta. Yoğun bir sıvı şekilde. Biten puzzle'ın üzerine döküp, içinden çıkan spatulayla her yerine güzelce yayıyorsunuz.

Bu hobi benim çok hoşuma gitti. Hatta bitince boşluğa düştük. Annemin de hoşuna gitti baya, zaten o yapsın diye almıştım. İmkan oldukça ve gözüme hoş görünen özellikle manzara resimleri buldukça alıp yapmayı düşünüyorum.

• öncelikle elinize sağlık çok güzel olmuş, sürekli puzzle yapacaksan fiyat anlamında DR dan daha uygun internet siteleri var ben puzzledepo dan alıyorum sürekli, çok da güzel ürünler oluyor.
  • klotz K kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Bahsettiğiniz siteye göz attım, fiyatlar makul. Yeni üyelere de 10 TL hediye çeki veriyorlarmış sanırım.

Bu arada 33.600 parçalı bir puzzle satıyorlar, ömürlük valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

Teşekkürler Bahsettiğiniz siteye göz attım, fiyatlar makul. Yeni üyelere de 10 TL hediye çeki veriyorlarmış sanırım.

Bu arada 33.600 parçalı bir puzzle satıyorlar, ömürlük valla

aynen öyle ömürlük mü ömür törpüsü mü belli değil :) bu arada her pazartesi çok uygun fiyatla 10-11 adet puzzle koyuyorlar onlara da bakabilirsini :)
  • konunun üzerinden biraz zaman geçmiş ama yazayım dedim belki faydam olur bende bi siteden okumuştum :)

bir hafta önce bende 1000 parçalık puzzle aldım ilk defa yapacaktım. biraz araştırdım puzzle zemini için. 2 tane 50 70 boyutunda mukavva karton aldım bu 2 mukavva kartonu bir kenarından bantladım. defter gibi açılıp kapatabilirsiniz bu şekilde. istediğim zaman kapatıp kaldırıyordum.
  • Yapıştırıcıyı sürmemekte fayda vardır. Yapıştırıcılar su bazlı oldukları için puzzle zamanla (yapıştırıcı puzzle ın içine işledikçe) dalgalanma yapabilir. Kesin yapacaktır demiyorum. Bir şekilde puzzle ın tersini çevirip koli bandı ile puzzle ı yapıştırmak en doğrusu olacaktır. Çerçeve ve çerçevecilerin seçimi içinwww.sanatsalcerceve.com web sitesini tavsiye ederim. Sitenin tanıtım yazısı aşağıdadır (not: sitenin tanıtım yazısı siteden alınmıştır)

Yüzlerce Çerçeve Arasından Resminize En Uygun Olanı Bulmanın En Kolay Yolu. Üye Online Çerçeve Atölyesi.
    www.sanatsalcerceve.com
    Sanatsal Çerçeve - Çerçeveci - Çerçeve Modelleri - Resim Çerçevesi
    https://www.sanatsalcerceve.com

Site üzerinden konumuna en yakın çerçevecilere de ulaşabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çerçevelet - Sanatsal Çerçeve - Kanvas Tablo - Puzzle Çerçevesi
    Çerçevelet - Sanatsal Çerçeve - Kanvas Tablo - Puzzle Çerçevesi
    https://www.cercevelet.com

Çerçeveletmek istediğin ürünÜN kapından alınsın, çerçeveli olarak kapına teslim edilsin.
    Site üzerinde bulunan çerçeve tasarla modülü ile ürünü çerçeveli olarak görebilirsin, fiyatını öğrenebilirsin.

https://www.cercevelet.com/kendin_tasarla

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.