Şimdi Ara

PVC Pencereler [ANA KONU] (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.428
Cevap
48
Favori
613.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tabi ki. Öncelikle Winsa en iyisi demek bahsettiğiniz konular(işçilik ve yan malzemeler) da işiniçinde olunca çok doğru ve kesin bir tespit diyemeyiz. Egepen, Winsa, Pimapen ve Maesto markaları aynı şirketin yani Ege Profil AŞ'nin ürünleridir. Aynı titizlik ve hassasiyetle yapılmaktadır. Egepen ve Pimapen de Winsa kadar kalitelidir. Ancak insan hatasının gözardı edildiği durumlarda tabi, işçilik gibi. Makine parkuru, özellikle CNC köşe temizleme makinası son ürünün estetik olarak daha düzgün olmasına olanak sağamaktır. Günümüz rekabet koşulları göz önünde bulundurulduğunda malesef Winsa, Egepen ve Pimapen üreticileri de destek saclarını ince kullanabiliyorlar. Adopenlerin tamamında 0,7 sac vardır demek te bu yüzden doğru bir ifade değil. İşi vermek istediğiniz atölye veya fabrikanın imalatına girmek isteyin. Destek saclarına yerinde bakın ve kumpasla yanınızda ölçtürün. Sactan çalan esnaf sizi oraya sokmak istemeyecektir zaten. Akseuar olarak da aynı markanın aksesuarını talep edin.

• haslim H kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkürler. İmalatta orada bulunabilecek fırsatım olur mu bilmiyorum ama montaj öncesi birkaç doğramayı tartmayı düşünüyorum açıkçası. Bu şekilde de belli olacaktır sanırım kullandıkları destek sacının ne olduğu.
    Yani bayilerin böyle katakullilere cesaret edemiyor olması lazım diye düşünüyorum. 3-5 zaman sonra doğramada bir sorun çıkar ve malzemenin uygun olmadığı anlaşılırsa bir yaptırımı olmuyor mu bu işin?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tartmanız da faydalı olur tabi ama ne olması gerektiğini bilmeniz lazım tabi. montaja geldiklerinde rastgele bir ortakayıdı söktürüp sacına bakabilirsiniz. malesef hemen hemen bütün markalar pvc satmaya odaklı oldukları için montaj sonrası sorumluluğun büyük kısmını (tamamını demiyorum) üretici ve montajcı bayilerine yüklüyorlar. pvc satmaya odaklılar. bu işin yaptırımı ancak sözleşmeye bir cezai şart ekletirseniz mümkün. aksi takdirde çok mümkün değil.

Hocam tekrar selamlar. Adopen’in imalatçısı ile görüştüm burada. Sıcaklık nedeniyle eğilme sorunu yaşadıklarını bu yüzden de 2mm sac kullandıklarını söyledi. Hatta kullandıkları sacları gösterdi. Aksesuar olarak da Adopen’in kendi aksesuarını ya da Kale kullandıklarını söyledi. Fiyat olarak da ciddi avantajlı pimapen’e ve özellikle winsa’ya kıyasla. Üstelik renk tercihine göre fiyat da değişmiyor. Mantıklı geldi. Sizce uygun bir sözleşme ile Adopen iyi olur mu bu şartlarda?

• srvngrc S kullanıcısına yanıt

2mm destek sacını kullanacaksa iyi. accado ve kale markaları da fena sayılmaz. piyasa ortalaması markalar. ödeme şartı ve fiyat uyuyorsa yaptırın bence. montaj sırasında çıta birleşim yerlerinde ve kayıt bağlantı yerlerinde açıklık olmamasına dikkat edin. montajda muhakkak pencere ve duvar arasında 5mm 8mm gibi bir boşluk olmalı ve bu boşluk poliüretan köpük ile doldurulup üzerine silikonize mastik çekilmeli. mermerle birleşen alt tarafa silikon olmalı(silikonize mastik değil). hayırlı olsun

Yanıtınız için teşekkür ederim. Kasalarda 1,2mm, hareketli parçalarda ise 2mm sac kullanıyorlarmış. Uygulamada dediğiniz detaylara dikkat ederim. Bunun haricinde ray, tekerlekler ya da diğer bileşen ve aksesuarlar için dikkat etmem gereken bir şey var mı? Bunlarda orijinal Adopen ürünü dışında bir marka kullanmaları söz konusu olur mu acaba? Ya da nasıl anlarız? Sözleşmeye falan da yazalım maksat.

Rica ederim. Adopen'in aksesuar markası Accado. Metal aksamların üzerinde markalama yapılıyor. Yazıyor yani. Pencere kollarını akustik kol isteyin. Çıt çıt sesi gelir çevirirken. Hissiyatı güzeldir. Bunları sözleşmeye de yazdırabilirsiniz tabi.

• Merhabalar, evdeki pimapen pencerelerin dış bölümündeki fitiller parçalandı. Bir pimapenciye sorduğumda camın komple değişmesi gerektiğini söyledi. Sadece fitil değişikliği ile sorun çözülebilir mi? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• Merhaba. Değiştirilemeyen tek conta çıtalar üzerindekiler. Dolayısıyla contalarınızı değiştirtebilirsiniz. Ekte örnek bir conta resmi koyuyorum. Genelde metre hesabı yapılıyor.

PVC Pencereler [ANA KONU]

Teşekkür ederim. Aynen contaları değiştirdim.

• Pvc doğramalarda destek sacı çok önemli. Yalıtım ve ilerleyen zamanlarda doğramalarınızın yamulmaması için üzerinde durulması çok önemli bir konu bu. Pvc markası olarak da Rehau markasını sizlere önerebilirim. Alman markası ve Türkiye çapında üretici bayi sayısı 100 ü geçmiyor. Denetlenmeleri çok sık yapılıyor. Rehau üretici bayisi olarak da TT YAPI firmasını tavsiye ederim.

hocam süreci ne oldu? yaptırabildiniz mi?

maliyet ne tuttu ne marka yaptırdınız?

• Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt
    Adopen aldım. Ama henüz taktırmadık çünkü o aşamaya gelemedik inşaatta. Tüm doğramalarda 2mm destek sacı ve 4+16+4 konfor cam kullanılacak. 2 dairede 20 tane sürme var. Toplamda 58 adet. Ama 30 tanesi falan sabit açılmaz. Accado ya da Kale mekanizma kullanılacak. Ben Accado istedim. Montaj dahil 340bin lira tuttu.
    Pimapen’de 1,2mm destek sacı ile 100bin lira fazlaydı fiyat. Winsa 250bin lira daha fazlaydı o da nakit ödersem. Vadelide Adopen’in tam 2 katına geliyordu. Açıkçası değmeyeceğini düşündüm. Winsa çok övülüyor ancak 2x fiyat istemelerini gerektirecek bir fark olduğunu düşünmedim.
    Egepen’de de Pimapen’e yakın bir fiyat çıktı.

• Winsa dan 65k fiyat teklifi aldım.
    Haftasonu pimapen ve fıratpenden de teklif alacağım.
    Sürgülü sineklik
    Sinerji cam
    Çocuk kilidi
    Ölçüler;
    PVC Pencereler [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sar1Lac1 -- 1 Ağustos 2024; 10:56:32 >
  • Arkadaşlar pvc markalarını iyiden kötüye göre sıralayabilir misiniz ?

• Selamlar
    iki kanatlı sürgülü pencere ve bir sabit pencere olarak toplam 37 metretül kahverengi pvc pencere düşünüyorum balkonuma.
    Yakın zamanda fiyat alan var mı? Ayrıca @winsa panorama hs 76 yaptırmayı düşünüyorum kuzey cephe olduğu için rüzgar malum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobst02 -- 27 Eylül 2024; 20:2:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PVC Pencereler [ANA KONU]

Çift açılı pncee alt menteşesi kırıldı. Biaz eski bir pencere birebir aynısı bulunabilirmi? Bunlar standartmı? Yenisi uyumlu şekilde takılabilirmi?

• tsender T kullanıcısına yanıt

Sizin alt menteşenin markası aubi gibi duruyor ve yönlü değil. Farklı bir marka alırsanız muhtemelen delik yerleri uymaz. Yeni alacağınız alt menteşe bunun gibi boyalı olursa daha estetik olur(kapaklı olanlar da var). Piyasada bulabileceğiniz her marka(tırnaksız ve yönsüz olmak şartıyla) uyar. Sadece yeni delik yerlerini akıllı vida ile tekrar delmeniz gerekir. Eski delikleri beyaz mastik ile kapatabilirsiniz.

PVC Pencereler [ANA KONU]satis.bereketcam.com.tr
    Ürünlerimiz / Pvc pencere aksesuarları / Çift açılım alt menteşe takımı KALE PVC-130 / Çift açılım alt menteşe takımı KALE PVC-130 - Bereket Pimapen
    http://satis.bereketcam.com.tr/urundetay/1-bolum/8-kategori/188-cift-acilim-alt-mentese-takimi-kale-pvc-130.html

Hocam bunu alsam dediğiniz gibi monte edebilirmiym? Estik kaygımız çok yok. Beyazını bulamadım.

• tsender T kullanıcısına yanıt

Bu olur. Eliniz yatkınsa matkap vidalama kullanmaya kolaylıkla takabilirsiniz. Pimli çıkıntılar için 3mm delici uç ve yıldız uca ihtyacınız olacak. Dediğim gibi vida delikleri uymayacak. Çıkan akıllı vidalarla düz bir şekilde montaj yaparsanız kasıntı da olmaz. Beyaz kapak ta isteyin ama bu parça için.

• 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.