Şimdi Ara

Q6600 2.4 Ghz @ 3.8 Ghz'e hız aşırtma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
2.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ya değişik bi durum ama senin işlemci zaten defaultta 1.325v çektiği için sorun olmamış olabilir. 1.325v ile q6600lerde 3.4Ghz normal bir değer şanslısın. İstersen voltajı azaltarak 2.4Ghzde açmayı dene. Belki senin stabil değerinin üstü bir Vid de gelmiştir işlemci... Potansiyeli var. Değerlendirmek lazım
    Bakayım ben paslanmışmıyım
  • İyi pek paslanmamışım ama macun kötü durumda kasayı yan yatırsam belki Amandanın ağırlığı ile daha düşük sıcaklıklar görülebilir
     Q6600 2.4 Ghz @ 3.8 Ghz'e hız aşırtma

• Burda voltajı farklı göstermiş ama ikisi içinde biosdan 1.6v verdim

İşlemci macun yüzünden epey ısınıyor. Yük altında 75Clerde...
    Haydi hayırlı forumlar, iyi bayramlar...

Edit: Yanlış SS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 29 Eylül 2008; 22:57:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: adilazimdegilx

Ya değişik bi durum ama senin işlemci zaten defaultta 1.325v çektiği için sorun olmamış olabilir. 1.325v ile q6600lerde 3.4Ghz normal bir değer şanslısın. İstersen voltajı azaltarak 2.4Ghzde açmayı dene. Belki senin stabil değerinin üstü bir Vid de gelmiştir işlemci... Potansiyeli var. Değerlendirmek lazım
    Bakayım ben paslanmışmıyım

Hmm ilginç bir fikir uygun bir zamanda deneyim dediğinizi, yani 2.4 ghz de ama voltajı 1.2 v ile denemek gerek. Peki 1.2 v'da da çalışırsa gerçek vid değeri bu mu demek oluyor, yani daha önce 2.4 ghz'de vid ölçmedim ben, biostan voltaj ayarını auto bıraktığımdan kendi artırmış da olabilir.

• Biostan cpu ayarları varsayılan değerlere getirip 2.4 ghz'de 1.250 v ile çalışacak şekilde ayarladım.
    Windows sorunsuz çalışıyor everest testlerini yaptım sorun çıkmadı, ancak everest vid değerini 1.625 v
    gösterirken aynı anda çalıştırdığım Coretemp hala 1.3250 v gösteriyor, resim ekte.

• Tahmin ettiğim gibiymiş. Senin işlemcinin resmi Vid değeri 1.325v bu değiştirilemez. Ancak Intel öyle dedi diye öyle olmaz zorunda değil. Rahatça o/c yapmandan anlaşılabileceği gibi işlemcinin 2.4Ghzdeki gerçek Vid değeri çok daha düşük. Ama bunu yanlış anlama. Birden aklıma geldi böyle birey olabileceği. Intel sorun çıkmaması için işlemcileri sorunsuz olcakları daha üst bir Vid değeri ile satıyor olabilir (en azından seninki böyle olabilir). Emin olmak için Prime95 testini yarım saat kadar yaparsan sevinirim. Eğer sorun çıkmazsa işlemci konusunda o kadar da sanşsız değilsin demeksin. İçime bir kurt düştü ben de daha düşük voltaj ile 2.4Ghzde kullanmayı denicem

Bu arada bu vid değeri işinin sana pek bir getirisi olmayacak. Zaten default kullanmıyorsun işlemciyi

Son olarak everestteki vid değerini salla. İyi bir program olmasına rağmen saçmaladığı zamanlar da oluyor

• quote:

Orjinalden alıntı: chatixx

Arkadasım cok onyargı'lısın. Sen ilk once stock fandan daha iyi ve kaliteli bir cpu sogutucusuna geçsen hiç sorun olmaz tahminimce. Çunku dh forumdaki herkes oc yapıyolar ve hepside 3ghz ustunde....Ve hepside ayrıyetten bir sogutmaları var
    quote:

Orjinalden alıntı: mez

bu işlemci ile oc filan olmaz
    bende su an 2.7 ghz de cekirdek sıcaklıkları 46 45 43 44
    daha 3 ghz bile değil
    odayı az ısıttık petekleri actık
    sıcaklıklar tavan yaptı
    demekki yazın pc yi 2.4 de bile zor calısıtırcaz...
    oc yapacaklar q6600 den uzak durmalı
    bu arada benim q6600 G0 .

Arkadaş önyargılı olabilir ama iyi bir sogutucu alsada degerler fazla degişmeyecektir.
    q6600 go 2.4 şuan gerçek degerlerinde kullanıyorum sogutucu olarak CoolerMaster Eclipse CPU Fan

core 0 47C
    core 1 48C
    core 2 48C
    core 3 44C

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayırsız -- 4 Ekim 2008; 19:52:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hayırsız

quote:

Arkadasım cok onyargı'lısın. Sen ilk once stock fandan daha iyi ve kaliteli bir cpu sogutucusuna geçsen hiç sorun olmaz tahminimce. Çunku dh forumdaki herkes oc yapıyolar ve hepside 3ghz ustunde....Ve hepside ayrıyetten bir sogutmaları var
    quote:

daha 3 ghz bile değil
    sıcaklıklar tavan yaptı

Arkadaş önyargılı olabilir ama iyi bir sogutucu alsada degerler fazla degişmeyecektir.
    q6600 go 2.4 şuan gerçek degerlerinde kullanıyorum sogutucu olarak CoolerMaster Eclipse CPU Fan

core 0 47C
    core 1 48C
    core 2 48C
    core 3 44C

Hocam neden değişmesin? Kaliteli bir soğutma alırsa, çekirdekler daha az ısınacağından, biraz voltajla gayet iyi sonuçlar yakalanabilir

• quote:

Orjinalden alıntı: hayırsız

quote:

quote:

daha 3 ghz bile değil
    sıcaklıklar tavan yaptı

core 0 47C
    core 1 48C
    core 2 48C
    core 3 44C

Niye değişmesin ki seninkinden 15-16C daha düşük sonuçlar olabilir... Hatta olabilir bile değil. Al koyuyorum...

(Termal macun biraz sorunlu. Daha da düşük olabilirdi. İyi bir soğutucu almak işe yaramıyacak olsaydı 100$lık soğutucular seri üretime geçmezdi.)

• Bende Nirvana var voltaj sız 3.2 kullanıyorum sıcaklık boşta 32derece yük altında 45 oluyor kasanın soğutmasıda önemli benim kasanın yanında 25cmlik fan var o çok etki yapyo içeri doğru üfletiyorum hava sirkülasyonunu iyi ayarlarsanız sıcaklıklarla ilgili hiçbir sorununuz kalmaz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.