Şimdi Ara

Q6600 3400 Mhz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sizlere bir sorum olacak.

Q6600 işleciyi 377 x 9 olarak ayarladım. Gerek CPU ya gerekse RAM lere voltaj vermedim. (Zaten nasıl veridiğinide bilmiyorum).
    RAM ler 800 Mhz de çalışıyor.
    Şimdi işlemci 3400 Mhz de sorunsuz 30 derecede çalışıyor. Yüklü işlemler yaptırdığım zaman 45 dereceye kadar çıktı.
    Hava soğutma kullanıyorum. İşlemcinin normal olarak 2400 Mhz de çalıştığını düşünürsek. Yukarıda belirttiğim değerler ve ısılar normalmi?
    Hava soğutma ile bu değerlere ulaşması sizce normalmi, arada sonuçta 1000 Mhz lik bir fark var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alobar60 -- 5 Şubat 2010; 10:24:50 >

• cok az ısınmıs dostum.oyunlarda falan pc kapanmıyorsa sıcaklıklar cok ıyı.ben aynı ıslemcıyı 3.2de kullanıyorum 70 dereceyı goruyo oyunlarda.ama ben voltaj verdım.
  • Q660 3.4GHZ'de voltaj vermeden stabil olması imkansız.

Eğer rem frekansını düşürmediysen remlerinde stabil değildir.

Prime95 + Orthos indir ikisinide başlat, 1 saat bekledikten sonra programlar hata verip durmuyorsa veya PC reset atmıyorsa PC stabildir.
  • 45 derece 3400 mhz

bende su sogutma var elde edemem bu degerleri

mutlaka stabilite programi dene dostum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 7 Şubat 2010; 3:11:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert AYAN

Q660 3.4GHZ'de voltaj vermeden stabil olması imkansız.

Eğer rem frekansını düşürmediysen remlerinde stabil değildir.

Prime95 + Orthos indir ikisinide başlat, 1 saat bekledikten sonra programlar hata verip durmuyorsa veya PC reset atmıyorsa PC stabildir.

Voltaj vermeden derken büyük ihtimalle Auto voltajı kastetmek istedi. Hiçbir ayar yapmadan sadece FSB ve Ram arttırarak 3400Mhze getirebilir rahatlıkla Auto Voltaj ile. Anakart bol keseden veriyor zaten.

Mert AYAN'ın dediği programlarla test edip sıcaklıklara bakarsan daha sağlıklı olur. Q6600'ü normal kullanımda kastırmak o kadar kolay değil.

• Prime 95 zaten 4 çekirdeğe yükleniyorken + orthosun da çalıştırılmasında ki mantığı merak ettim..
  • ben de aynı işlemciyi kullanıyorum. Q6600'ın G0 revizyonu böyle bi şey işte
    stok fan ile 3.00 günlük ve 3.40 performans kullanıyorum. ısı değerleri sağlam bi stok fanla bile normal, korkulacak bi durum yok
    zaten bu değerlerde auto voltaj olmasaydı bilgisayar açılmazdı, o yüzden bi sıkıntı olmaz
    ama yine de prime95'i bi dene "stress testing" ve "lots of ram tested" seçeneklerini seçerek bilgisayarı kastır. eğer yeşil icon'lar kırmızıya dönmüyosa ve ısı da 55 C'nin üzerine çıkmıyorsa sıkıntı yoktur

• e6600 e 1.50 volt verdim ki 3500mhz olsun ve stabil olsun ve tam yükte 70 derece falan corelar. arkadaşın işlemci sağlam çıkmış tebrik ettim eğer stabilse.
  • acaba vıd voltaj degerı ne
  • 3400 mhz de 30 derece olması imkansız sıcaklıkların yanlış ölçülüyor olabilir.orthos veyahut prime 95 ile 20-30 dk lık basit bir deneme yap ne kadar stabil bi görmek gerekir ayrıca.
  • Albora60 a yardımcı olabilecek bi deneme yaptım belki bi faydası olur:

Q6600 ve kendi stok fanı ile Prime95 kastım (3.00GHz'de 1.275 V ile)

ilk 3 dk'lık düzensizliklerin ardından 3-10dk arası işlemci 48 C sabit devam etti
    10-18dk arası 48-50 C arada gidip geldi
    18.dk'nın ardından 1024K testi bitip 8K testine geçtiğinde işlemci 58-60 C'yi buldu ve 20. dk'ya kadar 55-63 C arası gitti geldi
    (tabi bunda işlemci fanı dışında kasada başka hiç fan bulunmamasının da etkisi olmuştur gerçi kasanın yanları açıktı)

20.dk'da sıkılıp kapattım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.