Arkadaşlar imzada bulunan sistemimde ufak bir değişiklik yaparak 9800gt aldım.Aklıma takılan soru? Tagan 430 bu sisteme yeterli gelirmi sorma sebebim sürekli bir reset sorunum var standart Anakart: Abit Ad9w-Max İşlemci: Q6600 GO Ekran: Palit 9800gt Ram: Crucial Ballistix Tracer DDR2 2*1Gb Harddisk: Seagate ST3250410AS DVD-RW: Samsung Sh-S223f 2 Normal 1 Ledli 12 cm fan +1 adet 8cm fan bulunmaktadır Kasa: Cooler Master CM Stacker 810 Power Supply: Tagan Easycon 430W??? CPU Soğutma: Scythe Ninja
Mantık olarak aşırı bi oc yapmadıın sürece fazlasıyla yeterli 430w. İcin rahat etmiosa bi 500w al Highpower ın en azından
Overclokda Yaparsa 5 dk bir resetleniyor pc o yüzden aklıma ilk power supply geliyor
imzamdaki sisteme cm 460w kullanıyorum herhangi bir sorun yok.tagan 430w sana alasiyla yetmesi lazim.
Ramda sıkıntı yok ekran kartı değişti harddisk test edildi bir power supply kaldı onda bi dengesizlik vargibime geliyo.
quote:
Orjinalden alıntı: Kadir59
imzamdaki sisteme cm 460w kullanıyorum herhangi bir sorun yok.tagan 430w sana alasiyla yetmesi lazim.
dedigim gibi yetmesine yeter ama madem test yaptin ariza olma ihtimali yuksek.
quote:
Orjinalden alıntı: Umit__Sen
Ramda sıkıntı yok ekran kartı değişti harddisk test edildi bir power supply kaldı onda bi dengesizlik vargibime geliyo.
quote:
Orjinalden alıntı: Kadir59
yarın bakıp görüp anlıcaz yaklaşık 3 saattir oyun oynuyorum resetlemiyor şimdide
Normalde yeterlidir. Ben benzer sistemle (480W psu) 8800 GTX çalıştırmıştım ki son derece fazla güç çekiyor. Bence senin sorunun mavi ekran da olabilir. Bilgisayarın mavi ekranda reset atmak üzere ayarlı ise (ki default olarak bu şekilde kuruluyor) sürekli reset atar ve sen mavi ekrana düştüğünü bile göremezsin.
Hocam bunu hiç duymadım ama dediğiniz doğru hiç mavi ekran görmüyorum bu neden kaynaklanıyor olabiliyor. Vista 64 bit yüklüyken mavi ekran çıkıyodu onuda sordum forumda bir sonuca ulaşamadım. Vista 32 bit yüklü şu anda mavi ekran ve benzeri birşey yok kapanıyor açılıyorSadece açılırken normal olarak tehlikeli kapandı diye uyarı veriyor.
quote:
Orjinalden alıntı: grafiqer
Normalde yeterlidir. Ben benzer sistemle (480W psu) 8800 GTX çalıştırmıştım ki son derece fazla güç çekiyor. Bence senin sorunun mavi ekran da olabilir. Bilgisayarın mavi ekranda reset atmak üzere ayarlı ise (ki default olarak bu şekilde kuruluyor) sürekli reset atar ve sen mavi ekrana düştüğünü bile göremezsin.
Bigisayar özelliklerini aç. Gelişmiş Sistem ayarları/Gelişmiş/Başlangıç ve kurtarma bölümünde Ayarlar/
Ayarlarda "otomatik yeniden başlat"ın işaretini kaldır. Böylece mavi ekranda bilgisayarın otomatik reset atmaz. Mavi ekranı tam okuyabilir, hata kodunu not alabilir ve google da arayarak hangi donanımdan kaynaklandığını bulabilirsin.
Hocam çok saol uyguladım bakalım ne çıkacak
quote:
Orjinalden alıntı: grafiqer
Bigisayar özelliklerini aç. Gelişmiş Sistem ayarları/Gelişmiş/Başlangıç ve kurtarma bölümünde Ayarlar/
Ayarlarda "otomatik yeniden başlat"ın işaretini kaldır. Böylece mavi ekranda bilgisayarın otomatik reset atmaz. Mavi ekranı tam okuyabilir, hata kodunu not alabilir ve google da arayarak hangi donanımdan kaynaklandığını bulabilirsin.
Hocam buda işe yaramadı mavi krana gene ulaşamadık
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme