Şimdi Ara

Q6600 Aldım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: denizg
    bir de stok fan ise sıcaklıkların çok iyi

Evet stok kendi fanını kullanıyorum.

quote:

benim içim gene rahat etmedi,core temp tam hızı gösterir diye biliyorum,lütfen cpu-z den tam yükteyken bakarmısın hıza ?
    yeni bios yeni işlemciler tanıyormuş,orada kod adları yazıyor zaten

Evet denetim masasında bir sürü uygulamayı aynı anda açtım ayrıca medya player v.s 2.400 e çıktı sonra hepsi açılınca yine 1.600 mhz ye düştü.

quote:

Orjinalden alıntı: ekorender

Yok K.Kahraman doğru söylüyor. Program açılırken çarpan hangi konumda ise program onu kabul ediyor. Bende bir ikli defa 6 çarpanında gösterir bir şekilde açmıştım. Ayrıca en kötü vid değeri diye bir durum söz konusu değil. En kötüsü denilen değerle bile 3.6 ghz hıza çıkan yada stok fanla çok rahat 3.0-3.2 ghz kullanankişiler biliyorum. O yüzden endişeniz olmasın. Mesela ben stok fanla 3.0 ghz'de kullanıyorum (Nerdeyse 1 sene oldu. Benim vid=1.225) Bana yetmediği ve daha fazla arttırmama neden olacak bir durum olmadı. O yüzden güvenle kullanabilirsin. Kaldıki anakartında oc'de oldukça iyi bir anakart bence fazla zorlamaz seni oc işinde.

Sevgili arkadaşım zaten ben ne o/c den anlarım nede tasvip ederim (şahsi görüşüm) yani işim olmaz.Benim üzüntüm üstte arkadaşın dediği en yüksek vidli anladığım kadarı ile kötü işlemcinin bana denk gelmesi standart kullanıcıyım bu vid değerli işlemci sorun yaratmaz umarım bana.

• quote:

Orjinalden alıntı: selomcak

quote:

bir de stok fan ise sıcaklıkların çok iyi

Evet stok kendi fanını kullanıyorum.

quote:

benim içim gene rahat etmedi,core temp tam hızı gösterir diye biliyorum,lütfen cpu-z den tam yükteyken bakarmısın hıza ?
    yeni bios yeni işlemciler tanıyormuş,orada kod adları yazıyor zaten

Evet denetim masasında bir sürü uygulamayı aynı anda açtım ayrıca medya player v.s 2.400 e çıktı sonra hepsi açılınca yine 1.600 mhz ye düştü.

quote:

Orjinalden alıntı: ekorender

Yok K.Kahraman doğru söylüyor. Program açılırken çarpan hangi konumda ise program onu kabul ediyor. Bende bir ikli defa 6 çarpanında gösterir bir şekilde açmıştım. Ayrıca en kötü vid değeri diye bir durum söz konusu değil. En kötüsü denilen değerle bile 3.6 ghz hıza çıkan yada stok fanla çok rahat 3.0-3.2 ghz kullanankişiler biliyorum. O yüzden endişeniz olmasın. Mesela ben stok fanla 3.0 ghz'de kullanıyorum (Nerdeyse 1 sene oldu. Benim vid=1.225) Bana yetmediği ve daha fazla arttırmama neden olacak bir durum olmadı. O yüzden güvenle kullanabilirsin. Kaldıki anakartında oc'de oldukça iyi bir anakart bence fazla zorlamaz seni oc işinde.

Sevgili arkadaşım zaten ben ne o/c den anlarım nede tasvip ederim (şahsi görüşüm) yani işim olmaz.Benim üzüntüm üstte arkadaşın dediği en yüksek vidli anladığım kadarı ile kötü işlemcinin bana denk gelmesi standart kullanıcıyım bu vid değerli işlemci sorun yaratmaz umarım bana.

zaten bu vid olayı standart kullanımda etkili bir olay değil vid olayı 3.2-3.4-3.6 ghz hızlarına daha az voltaj ile çıkmaya yarıyor işlemci üzerinde başka bir artısı yok yani

• Yani işlemci kalitesi ile alakalı değil anlaşılan.
  • quote:

Yani işlemci kalitesi ile alakalı değil anlaşılan.

değil dostum q6600 lerin hepsi aynı kalitededir bazısı 1.2v vid değeriyle gelir bazısı 1.35v vid değeri ile zaten intel gibi bir firmanın kalitesi tartışılmaz sen rahat ol vid değeri overclock yapanlarda takıntıdır standart kullanımda etkisi yoktur
  • Teşekkür ederim @K.Kahriman içimi rahatlattın.
  • quote:

Teşekkür ederim @K.Kahriman içimi rahatlattın.

önemli değil bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışıyorum
  • Arkadaşlar Elimde Vİd değeri 1.26 Olan Q6600 Var , Sizce ne kadar çıkabilirim .

hafta sonu denemeri yapıcamda , yinede fikirlerinizi alıyım
  • quote:

Orjinalden alıntı: BlackCalamity

Arkadaşlar Elimde Vİd değeri 1.26 Olan Q6600 Var , Sizce ne kadar çıkabilirim .

hafta sonu denemeri yapıcamda , yinede fikirlerinizi alıyım

1.25 vid 1.36 voltaj ile 3.6 yapıyor benimki.tahmini olarak 1.4 e varmadan 3.6 olur ama deneyip görmek gerek

http://forum.donanimhaber.com/m_23159605/mpage_1/key_q6600%2Cvid%2Cdatabase/tm.htm

şu konu yardımcı olabilir vid konusunda.

• Hayırlı olsun. Vid konusu overclock yapmıyorsan çok önemli değil. Hoş ya 1.325 vid ile 3.6ghz rahat kullananlar var..
  • Arkadaşlar bişey dikkatimi çekti bu işlemciyi taktıktan sonra pc açılırken kasadan bir kaç kez tık tık sesler geliyor ama normal açılıyor neden olabilir çok canım sıkıldı.
  • hayırlı olsun ne diyelim
  • Arkadaşlar sanırım işlemci fanından geliyor bu ses soğukken durup durup çalışıyor ilk açılışta bir kaç kez neden acaba?
  • quote:

Arkadaşlar sanırım işlemci fanından geliyor bu ses soğukken durup durup çalışıyor ilk açılışta bir kaç kez neden acaba?

sıcaklıklar çok düşük olduğundan herhalde çalıştırmaya ihtiyaç duymadı açılışta ?
  • hayırlı olsun güle güle kullan
  • quote:

quote:

Arkadaşlar sanırım işlemci fanından geliyor bu ses soğukken durup durup çalışıyor ilk açılışta bir kaç kez neden acaba?

sıcaklıklar çok düşük olduğundan herhalde çalıştırmaya ihtiyaç duymadı açılışta ?

Durum bence de bu..

Aynı durum bende de söz konusu. İlk başta fan dönmüyor belli bi süreden sonra sıcaklık durumuna göre dönüyor (bios dan ayarlı)
    canı sıkacak bi durum değil

• öncelikle kardeşim hayırlı olsun q6600 kullananlar arasına hoşgeldin :)

işlemcinin vid değeri yüksek olabilir ama bu oc yapamayacağın anlamına gelmez. güzel bi soğutma ile 3.6 günlük full stabil kullanırsın

geçen sene nisanda aldım işlemciyi taktım 3.6 ya sabitledim o gün bügündür 3.6 da. arada bench için artırıyorum ama 3.6 zaten çok tatmin edici bir değer

bak bu da benim q6600 üm
     Q6600 Aldım.

• sağol soner kardeşim sende şanslıymışsın senin değerden benimkinden düşük sanırım sonra yapılan q6600 ler hep yükselmiş sona doğru intel kaliteyi düşürmüş anlaşılan.
  • quote:

sağol soner kardeşim sende şanslıymışsın senin değerden benimkinden düşük sanırım sonra yapılan q6600 ler hep yükselmiş sona doğru intel kaliteyi düşürmüş anlaşılan.

bence bunun nedeni q6600 azıcık overclock ile intel in en yeni işlemcilerine kafa tutabilmesi idi.bu olay intel in işine geldi bir süre,ama ondan sonra dur deme ihtiyacı duydu bence
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.