Şimdi Ara

q6600 ile q8300 arasında kaldım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

arkadaş bilende konuşuyor bilmeyende

neymiş efendim yeni teknolojiymişte falanda filanda.

geçiniz kardeşim,q6600 gibi efsane gelmez birdaha.

q8300 ü 3,6 ya oc edebilmen için iyi bi anakartın olması lazım düşük çarpanlı olduğu için,

ama q6600 ü g31 gigabyte anakartta bile bizzat kendim 3,5ghz de kullandım.

x48 veya p45 bi anakartta çok rahat günlük 3,8 3,9 hatta düşük vidli olursa 4,0 da bile kullanabilirsin sunbeam ccf gibi bi soğutucuyla tabiki.

şahsen ben q6600 den q9550 ye geçtiğimde aynı saat hızlarında sıcaklıklar haricinde hiçbir fark göremedim vede pişman oldum verdiğim fazladan bi dünya paraya

bu işlemciyi kullanan veya kullanacak arkadaşlar en az 3-4 sene daha oc ile de olsa götürür bu işlemci merak etmeyin

Q6600'lerin bir serisi yüzünde işlemci efsane oldu. Sanırım ilk revizyonuydu. Ayrıca işlemcilerin bütün revizyonları hatta aynı revizyon içerisindeki farklı işlemciler bile birbirlerinden farklı performanslar verebilir.

Size denk gelen kaliteli bir işlemci çekirdeği olabilir. Normal koşullarda, q6600 ile q8300-8400 arasında ciddi bir performans ve O.C. farkı yoktur.

q6600 çıktığı zaman göre çok iyi bir işlemciydi (2007 yılının ilk çeyreği olması lazım), q8300 ise çıktığında F/P tipi, serinin en ucuz işlemcilerinden biriydi(2008 yılın son çeyrek). Ama iki işlemcinin çıkış tarihleri arasında neredeyse 2 yıl var. Sonuçta günümüzde ikisi arasında belirgin bir fark yok. q8300'ü mesela 150 TL'ye, q6600'ü 200 TL'ye görürseniz tabiki Q8300 alın. vice versa..

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet__01

quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

arkadaş bilende konuşuyor bilmeyende

neymiş efendim yeni teknolojiymişte falanda filanda.

geçiniz kardeşim,q6600 gibi efsane gelmez birdaha.

q8300 ü 3,6 ya oc edebilmen için iyi bi anakartın olması lazım düşük çarpanlı olduğu için,

ama q6600 ü g31 gigabyte anakartta bile bizzat kendim 3,5ghz de kullandım.

x48 veya p45 bi anakartta çok rahat günlük 3,8 3,9 hatta düşük vidli olursa 4,0 da bile kullanabilirsin sunbeam ccf gibi bi soğutucuyla tabiki.

şahsen ben q6600 den q9550 ye geçtiğimde aynı saat hızlarında sıcaklıklar haricinde hiçbir fark göremedim vede pişman oldum verdiğim fazladan bi dünya paraya

bu işlemciyi kullanan veya kullanacak arkadaşlar en az 3-4 sene daha oc ile de olsa götürür bu işlemci merak etmeyin

önceden q6600 G0 kullanıyordum herkezin dediği gibi al 3.5-3.6ghz kullanırdın falan yok öyle birşey cpu bariz ısınıyor 3.5ghzde thermalltake contac29 70derecenin altında tutmaya yetmedi(adanada yaşıyorum) 180tlye almıştım sonra laptopa geçince sattım üniversite bitince tekrar masaüstüne geçtim formdan 150TL'ye Q8300 aldım gayet memnunum aynı fiyata Q6600 varda bizmi almadık malum şuan formda pek yok olanda 190-200tl'den aşağı değil bu bakımdan hangisi ucuzsa onu almak daha mantıklı olacaktır.
    bu arada ben Q8300'ü p31 anakartla 3.4ghz'de kullanıyorum.

söylemlerimi yeniliyorum hangisi daha ucuzsa onun alınması daha iyi olacaktır arada öyle abartılı performans farkı yok burada en önemli etmen fiyat unsurudur aynı fiyata bulursanız Q6600 daha mantıklıdır.

Evet hocam, bende Q6600'ü halen kullanan biri olarak, Alphacool Cool Answer ile, Q6600'ü 3.6 ghz'de kullanabilmek için 1.65v voltaj vermem gerekiyordu, bu o voltajda da Q6600'ü yükte 80 derecenin altında zor tutuyordum. Ki bendeki Q6600, vid'i orta değerlerde olan bir işlemciydi, fakat 3.4 ghz'den sonra fazla voltaj istiyordu.

Yani dediğiniz gibi hocam, Q8300'ü daha az voltajla aynı hızda kullanabilirsiniz, fakat seçilerek(böyle bir şans varsa) alınan Q6600 ve anakart mantıklı olabilir. Fakat Q6600'ü seçme şansınız yoksa, anakartta kaliteli olacaksa Q8300 tavsiye edilir!!! Q6600'ü hala kullanmakta olan biri olarak söylüyorum

• Bu arada biz burda tartışıyoruz ama konu sahibi ortalarda yok? Sayın konu sahibi kararınızı verip işlemcinizi aldınız mı acaba?
  • Konu sahibi nerede yahu
    Konuyu hortlatmak amacım değildi ama konuyu konusunda sorayım dedim araştırma yapmadan kirlilik yapıyorsun demesinler sonra. Bendeki e6750 işlemci dede oldu malum. Bir süre daha p35c-ds3r rev.2.0 anakart ile yola devam etmek zorundayım. Bu süre içinde yapacağım işlemci revizyonuda beni idare etsin istiyorum. Quad core q8300 ya da q6600 gibi ikinci el bir işlemci edinmek akıllıca olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugsymaloone

Konu sahibi nerede yahu
    Konuyu hortlatmak amacım değildi ama konuyu konusunda sorayım dedim araştırma yapmadan kirlilik yapıyorsun demesinler sonra. Bendeki e6750 işlemci dede oldu malum. Bir süre daha p35c-ds3r rev.2.0 anakart ile yola devam etmek zorundayım. Bu süre içinde yapacağım işlemci revizyonuda beni idare etsin istiyorum. Quad core q8300 ya da q6600 gibi ikinci el bir işlemci edinmek akıllıca olur mu?

Q6600 efsanedir

şimdiki efsane 2500k gibiydi zamanında

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.