Şimdi Ara

660

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 12 Ağustos 2022; 3:23:44 >

• Stock fan ile overclock işine girmeni önermem
  • Stok fan ile 3 3.2 ye kadar çıkan var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o anakarta ekran kartı takarsanız rahatlıkla 400 fsb yapar. onboard ekran kartı bu işi biraz frenliyor. daha ilk denemenizde 3 ghz ı geçmelisiniz. o anakart ile 3,6 ghz görebilirsiniz ama işlemciniz ne kadar voltaj ister bu biraz işlemciye bağlıdır. az voltaj isteyen bir işlemci daha az ısınır burada stock ucu ucuna yetebilir yada yetmeyebilir.

• hergün farklı başlıkla konular açıcağına biraz daha araştırsan emin ol daha yararına olucak.
  • Hatta biosu biraz kurcalasa yapmisti simdiye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı anakarta sahibim işlemcim q8300 3 ghz yi gördüğüm olmuştu thermaltake marka soğutucu takılı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 570 vs GTX 970
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: feradini

seni ne ilgilendirir? yorum yapmazsın olur biter. öyle ayşegül hint şebeği suratlı babil kadavracısı gibi gelip tatava yapıyorsun.

yardımcı olmaya çalışıyorum,3-4 gündür tatava yapan sensin,biraz araştırsan daha fayda sağlayıcı bilgiler mevcut forumda,kolay gelsin.
  • hocam ram çarpanını daha düşürebilirseniz 1 kademe daha düşürün. bu arada ramlerin zamanlamaları çok düşük yada yüksek olarak otomatik olarak ayarlanabilir onları kendiniz değerleri girerek ayarlayın.

mesela ramlere 6-6-6-18 değerlerini atayın.

pcı express frekans ayarını sırayla 101, 102, 103, 104 şeklinde değiştirerek test edin eski çipsetlerin bu tip hileleri mevcut.

fsb overvoltage ayarını 1-2 kademe yavaş yavaş artırın ( bu sizin ramlerin hızını ve zamanlamalarını düzelttiğinizi varsayalım ) fsb anlamında bir miktar daha çıkarsınız.

aslında ben yerinizde olsam şu şekilde yaparım.

işlemci çarpanını en alt kademeye alırım, ramleri en alt çarpana ayarlar ve zamanlamalarını el ile 6-6-6-18 şeklinde girerim.

sonra sadece fsb artırarak ve gerektiği yerde fsb overvoltage ile az az voltaj vererek anakartın gidebileceği yüksek fsb değerlerini öğrenirim.diyelim anakartım 380 fsb yaptı bunun üzerine işlemci çarpanını voltaj vermeden yavaş adımlarla artırır sorunsuz oluşunu test ederim. overclock ezbere değil yavaş adımlarla ve her adımda sistem test edilerek yapılır. görüşmek üzere

• O işlemci çok rahat 3.2ye çıkıyor ve çokda kullanan var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: feradini

quote:

Orijinalden alıntı: hasenkal

hocam ram çarpanını daha düşürebilirseniz 1 kademe daha düşürün. bu arada ramlerin zamanlamaları çok düşük yada yüksek olarak otomatik olarak ayarlanabilir onları kendiniz değerleri girerek ayarlayın.

mesela ramlere 6-6-6-18 değerlerini atayın.

pcı express frekans ayarını sırayla 101, 102, 103, 104 şeklinde değiştirerek test edin eski çipsetlerin bu tip hileleri mevcut.

fsb overvoltage ayarını 1-2 kademe yavaş yavaş artırın ( bu sizin ramlerin hızını ve zamanlamalarını düzelttiğinizi varsayalım ) fsb anlamında bir miktar daha çıkarsınız.

aslında ben yerinizde olsam şu şekilde yaparım.

işlemci çarpanını en alt kademeye alırım, ramleri en alt çarpana ayarlar ve zamanlamalarını el ile 6-6-6-18 şeklinde girerim.

sonra sadece fsb artırarak ve gerektiği yerde fsb overvoltage ile az az voltaj vererek anakartın gidebileceği yüksek fsb değerlerini öğrenirim.diyelim anakartım 380 fsb yaptı bunun üzerine işlemci çarpanını voltaj vermeden yavaş adımlarla artırır sorunsuz oluşunu test ederim. overclock ezbere değil yavaş adımlarla ve her adımda sistem test edilerek yapılır. görüşmek üzere

hocam ramlere bahsettiğiniz değerleri nasıl atayabilirim ki? nereden açmam gerekiyor orayı?

Biosa gir power diye başlayan bir menü vardı şimdi tam hatırlayamıyorum oradan ayarla..

• anakartınızın adı ile youtube da arama yapın zaten meşhur bir anakart overclock yapan kimseleri görürsünüz. uzun zaman önce kullandım şuan hatırlayamadım.

• Ctrl+f1 yapin biosta gizli menuler acilir..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.