Şimdi Ara

Q8400 yada Phenom ii x4 940 b.e. Sizce???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu iki işlemciden birini alacağım hangisini alacağıma karar vermedim. Sistemi yeni toparlıyorum. Alacağım işlemciye göre anakart ve ekran kart alacağım. Oyunlara yönelik bir sistem olacak. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

• tabiki phenom II x4 940 940 a rakip olarak intel de q9550 gösteriliyor
  • 940 be

anakart olarak uygun fiyatlı birşey arıyorsan kesinlikle tavsiye ederim;
    http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ga-m720-us3-m720-us3-nforce-720d-am2+-1066mhz-fw1394-anakart/productdetails.aspx?I_ID=36559
    hatta x3 720 de alabilirsin bu anakart ile 4. çekirdek açma özelliği var, açamasanda 720 kesinlikle üzmicektir seni

sistemi oyun için istiyorsan öncelikle güzel bi ekran kartı ve kaliteli bir power düşün en az 550w, en son işlemci ve anakartı kalan parana göre alırsın, x3 720 ile 4890 ekran kartlı sistem, x4 940 be ile 4870 li bir sistemden daha performanslı olacaktır birçok oyunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mBenJi -- 26 Eylül 2009; 20:58:31 >

• gerçekten çok mantıklı. Sonuçta işin büyük bir kısımını Ekran kartı yüklenicek. Zaten iyi bir psu şart. Çünkü şu anda alacak olacağım ekran kartını, ucuzlancaya bir tane dafa alıp Crossfire yapmayı düşünüyorum
  • Yardımcı olmak amacıyla fiyat linki koyuyorum...Ekran kartını da bütçene göre seçersin;
    http://www.deveyuku.com/prodView.asp?idCategory=27371&idproduct=127872
    http://www.deveyuku.com/prodView.asp?idCategory=27371&idproduct=136673

• Biraz genelleme olacak ama işlemci ekran kartının gösterebileceği en yüksek fps oranını belirler, ekran kartı ise en düşük fps oranını arttırır diyebilirim. Oyunlarda da çoğu zaman en düşük fps anları kendini farkettireceği için ekran kartı daha önemlidir denir. x3 alacaksan sistemin daha sağlam olur kanımca, ddr3 destekli oluşturursan.
  • O zman Kararımı amd den yana veriyorum.

Hem am2+ hemde am3 için iyi bir performans yakalayabileceğim bir anakart tavsiyesi alayım.

AMD PHENOM II X3 720 TRIPLE-CORE, BOX, AM3 İşlemci ile
    AMD PHENOM II 940 QUAD CORE, BOX, AM2+İşlemci arasında seçimimi yapmış olurum. Aralarında 100tl lik bir fiyat farkı bulunuyor. Bunu ekran kartına yatırsam daha mantıklı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence 136$a 790x gigabyte alınır ud4p dolby surround'lu Niyetim amdnin am3 e çıkaracağı gelecek işlemcilerden almak benimki eskiyince.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Celduin

O zman Kararımı amd den yana veriyorum.

Hem am2+ hemde am3 için iyi bir performans yakalayabileceğim bir anakart tavsiyesi alayım.

AMD PHENOM II X3 720 TRIPLE-CORE, BOX, AM3 İşlemci ile
    AMD PHENOM II 940 QUAD CORE, BOX, AM2+İşlemci arasında seçimimi yapmış olurum. Aralarında 100tl lik bir fiyat farkı bulunuyor. Bunu ekran kartına yatırsam daha mantıklı

Ben hemen hemen tüm phenom II leri kullandım,hepsi tek işlemcinin kırpılmış hali,x4 810 da alsanız x4 955 te alsanız 3.5 GHz civarına overclocklanınca iyi işler yapıyor ancak şu varki iyi bir anakart şart,bilmiyorum galiba size önermiştim yine Foxconn A79A-S ddr2 söz konusu oldugunda benim favori anakartım,x4 810 gibi 13 çarpanlı ve çarpanı kilitli bir işlemci bile 3.6 Ghz de stabil çalıştırılabiliyor bu anakart üzerinde ki her anakart yapamaz bu işi,gerçi phenom II nin kırılma noktası 3.2 GHz bu frekanstan sonra işlemciler birbirlerine çok yakın performans veriyor,ancak benim işlemci tavsiyem tüm bunların dışında,çok büyük umutlarla L3 e kaymasını beklediğim yazılım şirketlerinin 64 bite kaymaları bile mümkün gözükmezken varolan Direct x9 kütüphanesinin bile dışına çıkılmazken L3 uzunca bir süre daha pek bir işe yarayacak gibi durmuyor,işte bu yüzden x4 620 alın geçin hem fiyatı x3 720den ucuz ı hemde L3 açma ihtimaliniz var ha L3 açılmazsa performans olarak 940tan aşağı kalır bir yanıda yok,X3 720 den de 1 çekirdek fazlası var neyseki yazılım firmaları çekirdeği kullanmayı yavaş yavaş akıl ediyorlar,çekirdekleri zaten aynı hepsi Deneb kullanıyor..

• @Cose Turche

Athlon II X4 620 nin zar yapısında L3 birimi hiç yok.Yani açılma ihtimali de yok.Phenom II kırpması X4 620 lerden bahsediyorlar ama benim kanaatim aldatmaca.Geçenlerde Asus un 785 çipsetli anakartı ile X4 620 aldım ACC ye makina hiç bir türlü tepki vermedi.X4 620 alıp L3 birimini açarım diyenere duyrulur.
  • dediğim gibi çokta önemli değil L3 ün açılıp açılmaması yazılım firmaları L2 kullanıyor zaten Phenom II X4 ile Athlon X4 arasında L3 farkı olması ragmen sentetik puanlamalarda dudak uçuklatıcak değerler söz konusu olmayacaktır yada oyunlarda belki Phenom II oyun başına 2 ila 8 fps arasında daha iyidir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.