Şimdi Ara

q9300 overclock performansı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: PeGaSuS@01

quote:

Orjinalden alıntı: emreonal69

Bence fazla zorlama stock fanla voltajlar autoda kalsın işlemciyi 3.0 ghz ye çıkar.Ama soğutucuyu değiştiririm diyorsan 3.8 i gördüren var.

yapma ya 3.8 de stabil çalıştıran varmı dünya üzerinde hatta sizin söylediğiniz değerin ne kadar saçma olduğunu kanıtlayayım 3800:7.5=506.6mhz hiç bi anakart 506 mhz de stabil tutamaz bu işlemciyi
    o işlemcinin çarpanı 7.5 o.c özürlü bi işlemci 3.5 ghz in üstüne çıkması imkansıza yakın bi şey stok fanla en falza 3.2 ghz diyorum ben

Ben kafadan mı salladım 3,8 i.Yabancı overclock forumlarında gördüm adamlar çıkartmış nasıl çıkarttıysa cpu-z görüntüsünü koymuş.
    http://valid.x86-secret.com/ccpuz.php?id=354138&nocache=1 al bak sallamışmıyım gerçekmiymiş
    buda 3.7 ghz:http://www.madshrimps.be/articles/Test-reportIntelC2QQ9300subzero%5BOCTB%5D-massman-22720.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreonal69 -- 13 Haziran 2008; 17:02:52 >

• Ben speedstep i kapatmadan Q6600 ü 3,51 ghz ve 1,512v ile aylarca kullandım. Sonuçta işlemci çarpanı düşürdüğünde fsb düşmüyorki. Sizin verdiğiniz fsb değerine göre düşüyor freakans

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ama=neden -- 13 Haziran 2008; 17:15:18 >
  • @emreonal69
    o değerler le stabilite testi yapılmamış yani günlük kullanılabilir değerler değil bende Q6600 ile hava soğutmayla 4.2ghz cpu-z görüntüsü koyarım ama o şekilde kullanmam imkansız
  • quote:

Orjinalden alıntı: PeGaSuS@01

@emreonal69
    o değerler le stabilite testi yapılmamış yani günlük kullanılabilir değerler değil bende Q6600 ile hava soğutmayla 4.2ghz cpu-z görüntüsü koyarım ama o şekilde kullanmam imkansız

Buraya bakarsanızhttp://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=2&artpage=3432&articID=824 anladığım kadarıyla bu işlemcinin max stabil değeri yaklaşık 500 fsb ymiş.(500*7,5=3750).
    BUDA TÜRKÇESİ:
    "İntel'in yeni Q serisi işlemcilerinden Q9300'ün piyasaya sırasıyla 3 değişik "rev" modeli sürüldü; C0, C1 ve son olarak M1. Yeni M1 revizyonların daha yüksek OC potansiyeli olsa da, her zaman iyi bir rev. C0 kadar OC seviyesi garantilemiyorlar. Testte kullanılan Q9300 bir C0 rev, anakart ise meraklılarının test'den daha çok ilgileneceği OC potansiyeli çok yüksek ve kaliteli DFI Lanparty UT P35-T2R. Anakart üzerinde 2 adet 512MB Transcand PC-6400 bellek var.İntelin gerek eski, gerekse yeni Quad işlemcilerinin düşük FSB'li oldukları bilinen bir gerçek. Bu işlemcilerin ulaşabilecekleri FSB sınırı 500 civarındadır. Bazı anakartlar Q işlemcilerle daha yüksek FSB'ye çıkabilseler de 500 FSB işlemcilerin genel olarak yüksek stabilite sınırına yakındır. Dfi P35'in verilen yüksek seviyede voltaj değerlerine rağmen Q9300 işlemci ile, stabil 500 FSB ve üstünde çok uygun olmadığı görülüyor. Q9300 işlemci soğutulabildiği oranda FSB duvarı geriliyor.

Testlerde 1,65V giriş voltajı iyi sonuç vermemiş. 1,5V seviyesine dönüldüğünde ki 4 GHz seviyesinde "45nm" C2Q'lar için tamamiyle yeterlidir, OC çok daha iyi ilerlemiş. Single Stage Phase Change Soğutucu ile ısı/voltaj balansı çok iyi yakalanmış.

2*512MB Transcand PC2-6400 ise overclock konusunda gerçekten iyi neticeler veren, f/p oranı yüksek bir bellek."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreonal69 -- 13 Haziran 2008; 18:24:02 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.