Şimdi Ara

Q9400 Overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Q9400'ümü 3.2GHz'de oto voltajlarla sadece FSB'yi arttırarak stabil olarak uzun süredir kullanabiliyorum, ama ekran kartıma darboğaz yapmaması için 3.6GHz veya 3.8GHz'e yükseltmek istiyorum. 3.6GHz'e oto voltajlarla yükselttiğimde Windows açılıyor ama neredeyse bütün programlar hata veriyor, çöküyor. Sıcaklık konusunda sorunum yok rahatlıkla 3.8GHz'i görebilirim ama stabilite sağlayamıyorum. Ne yapmam gerek?

Sistemim imzamda.

İnternette biraz araştırdım vcore'u 1.31'de denemeyi önermişler ama ben 3.6GHz'e aldığımda zaten vcore otomatik olarak 1.36 civarına çıkıyor, dolayısıyla 1.31'e elle alınca Windows açılış ekranında mavi ekran alıyorum. Voltajlardan pek anlamıyorum ama sanırım vcore'u arttırmak yerine diğerleriyle oynamak gerek.

3.2GHz'deyken ise voltaj CPU-Z'de vcore 1.28 görünüyor.

Bu arada 3.2GHz'de RAM çarpanı 2.66D'de frekans 1066'ya denk geliyor. 3.6GHz'e alırken çarpanı 2.00B'ye alıp ram frekansı 900'e düşürdüm yine de işe yaramadı.

Q9400 Overclock  Q9400 Overclock  Q9400 Overclock  Q9400 Overclock

• Arkadaşım senin sorunun işlemci voltajı gibi görünüyor. 1.4 - 1.45 manuel olarak bir dene istersen.
  • @Prequel
    Ram timinglerini Auto ya getir
    CPU voltajı 1.387500 dene yada o kısmıda Auto brak anakart ayarlar.
  • voltajı 1.30 1.40 arası dene eğer ikisindede hata verirse, ram'e 0.10+ voltaj ver, pci express frequency ise 100 getiri öle bir dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud__Strife -- 19 Şubat 2012; 15:56:35 >
  • Bende takipçisiyim bu konunun. İnsanlar direk olarak 3.6 gibi değerlerde kullanabiliyorlar işlemciyi. Fakat benim Win bile açılmıyor :) 3.2 hiç bir sorun olmada aylarca çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wizi_emre

Bende takipçisiyim bu konunun. İnsanlar direk olarak 3.6 gibi değerlerde kullanabiliyorlar işlemciyi. Fakat benim Win bile açılmıyor :) 3.2 hiç bir sorun olmada aylarca çalışıyor.

Ben de konuyu açtım bıraktım gibi oldu ama fırsatım olmadı bir türlü denemeye. Siz denediniz mi buradakilerden herhangi bir ayarı? İşe yaramadı mı?
  • aynı işlemciyi p45-ud3lr anakartta default voltaj ile 3,6 da sorunsuz kullandım, daha yukarı çıkmıodu o anakartta onu da söyliyim gittim 1066mhz ram aldım işlemciye 1,6 volt bile verdim yemedi(anakarttan olma ihtimali yüksek)
    pci-e frekansını 100 e sabitlemen gerekiyor, deneyebilirsen ona göre başka ihtimalleri değerlendiririz.
  • Daha önceleri e5200 işlemcini @4.00 çıkarabiliyordum hiç sıkıntısız. Burda 3.4' te açılıyor ama anormallikler yapamaya başlanıyor. Bakalım müsaait olursam yarın tekrar denemeler yapacağım :)
  • voltaji otomatikten ziyade manuel yapsan daha iyi olur ve pci 100e sabitle
  • voltaji otomatikten ziyade manuel yapsan daha iyi olur ve pci 100e sabitle
  • arkadaşlar bende bu işlemciye oc yapmak istiyorum. ama fanım çok kötü stok fan yükte 70 derece. ucuz oc yapılabilecek fan önerirmisiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.