Şimdi Ara

Q9400 ve EP45-DS3LR stok OC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
70
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar uzun süre sonra masaüstü bilgisayarımı yeniden kurdum. şuanda
    q9400 2,66mhz işlemci,
    EP45-DS3LR anakart,
    4 gb 800 mhz ram ve
    nvidia 9600gt ekran kartı var.

şuanda, CPU fsb yi 333mhz den 370 çektim ve 2966 mhz çıkardım. testleri yaptım ve cpu sıcaklığı 58 dereceyi geçmedi. yüzde 11 oc görünüyor. stok fan var.

ama 3000 mhz zorladığımda orthostan 1. dakikayı dolduramadan hata verdi. uzun bir aradan sonra oc yaptığım için biraz unutmuşum. sizce stok haliyle ramleri de ayarlayıp 3,2 mhz çıkabilir miyim ? yoksa nasıl bir f/p soğutucu önerirsiniz ?

birde benim gigabyte kasanın yan tarafında işlemci fanının tam üzerine gelecek şekilde huni biçimli bir hava giriş ızgarası var. acaba ızgaraya dıştan içeriye üfleyen bir fan taksam daha iyi değerlerde sonuç alabilir miyim ? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• TrakON kullanıcısına yanıt
    huniyi komple sökün. işlemci voltajını 1,35v a çekip öyle deneyin. fsb ile birlikte ram hızı da yükseliyor. ram hızını 800-900mhz arası tutmaya çalışın.
  • ben gigabyte 965p chipset ile o işlemciyi 3400 mhz de kullandım 1 sene boyunca işlemciye ekstra voltajda vermedim

deli gibi de oyun oynadım banamısın demedi...anakart ve güç kaynağı cortladı sonra...(tagan 700w)

şimdi gigabyte p35 es3g anakart aldım fsb 340 yaptığımda bile anakart kabul etmiyor sıfırlıyor oc ayalarını...ne iş çözemedim

bıktım lga 775 ten en kısa zamanda i5 e geçicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 3 Haziran 2016; 19:23:49 >
  • salagil kullanıcısına yanıt
    dediğiniz gibi yaptım. 3.4 mhz'a işlemciye voltaj vermeden yükselttim ama ramlar 820 mhz'a çıktığı için mavi ekran aldım. stok fan ile 3.4 mhz 66 dereceyi geçmiyor işlemci. sizce ramlere voltaj verip stok haliyle 3.6 mhz'lara zorlayabilir miyim ? yoksa bi bakır soğutma fan alıp 4.0 mhz seviyesine gelmeye çalışmak mı mantıklı ?
  • Ayni anakartta ayni islemciyi voltajsiz 3600 mhz de kullandim. Stabil sorunsuz sekilde. Ancak ramlarim hyperx 1066 mhz di.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.