Şimdi Ara

Q9550 + GTX 750Ti OC 4G ??? 9 Yıllık Emektarı Şahlandırıyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CS LOL PES oynayacaksanız GT1030/RX460 tercih edilebilir. RX460 GTX950 ayarında sayılır (DX11 oyunlarda 950; DX12 oyunlarda 460 önde).

RX460'ta 4 GB'ın çok fark edeceğini düşünmüyorum. Zaten ultraya çektiğinde 30-40'lara iniyor fps. Yüksek ayar 4x MSAA'da 1500 MB VRAM kullanıyor. Bence 460 için 2 gb vram yeterli. 1050 460'tan 100 TL fazla böyle sistem için vermeye değmez. 100 TL başka şeyelere harcanabilir.

CS'de 200-250 fps takıntınız varsa bu işlemcinin vermesi zor.

Monitörde sadece VGA girişi mevcutsa RX veya 1000 serisi için hdmi to vga veya DP port to vga aktif dönüştürücü kullanmanız gerekecek.

Soğutucuyu 2. el bakabilirsiniz. 50-70 TL civarına 120 mm fanlı 3-4 ısı borulu soğutucular var. Xigmatek, Thermaltake, Sunbeam CCF. Ben Xigmatek Gaia II kullanıyorum. Bu arada 3.4'e 1.4v vcore ile çıktım. 3 Ghz'de voltajsız kullanıyorum.

Q9650'leri ucuza bulmak zor aynı kalibrede xeon E5450 var. Modlu bios gerekebiliyor. Set şeklinde satanlar var ama maliyeti düşürmek için G31/G41 anakart kullanıyorlar. Bunlar overclock için uygun değil.

Anakart için o fiyat fazla zaten sıfır bulmanız imkansız. 2. elde 100-150 TL civarına P45 (ddr3 uyumlu) bakabilirsiniz.

Rami 2. el bakabilirsiniz. 2*4 şeklinde kit satılıyordur. 100-120 TL civarına bulunur.

• SeagateWD S kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam RX 460
  • Q9650'ye 200 lira odemeyi dusunuyorsan buyuk bir hata yaparsin. Bunu tekrar gozden gecir.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Detaylı açıklama için teşekkür ederim. RX 460'da karar kıldım. Belki PSU+Ekran Kartınıda TR'den alabilirim. Benim yazdığım soğutmada 4 borulu güzel bir soğutma alanların yorumları beni memnun etti.

Cs'de o kadar FPS takıntım yok. Görüntü kalitesi güzel şekilde kasmayacak 60FPS versin yeter. Anakart için evet gerçekten fazla ama ram'i sıfır alacağım. Anakartı bilgisayarcılara soracağım elbet temiz vardır birilerinde DDR3 8GB destekli .

Konuyu editliyorum. Teşekkürler.
  • neutumn N kullanıcısına yanıt
    Maksatım eski kasamı aynı pinde son bir güncelleme ile sonuna kadar götürmek. Zaten çok sık oynanmayacak. Dizüstü kullanıyorum. Nostalji hesabı zevk için dizeceğim sadece ekranından rahatsız olduğum dizüstümdeki oyunları evde olduğumda rahatça oynayacağım bir sistem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Londias

Maksatım eski kasamı aynı pinde son bir güncelleme ile sonuna kadar götürmek. Zaten çok sık oynanmayacak. Dizüstü kullanıyorum. Nostalji hesabı zevk için dizeceğim sadece ekranından rahatsız olduğum dizüstümdeki oyunları evde olduğumda rahatça oynayacağım bir sistem.

Yarı fiyatına alternatiflerini düşün. O kadar ödenmez ne olursa olsun.

• musta35 kullanıcısına yanıt
    Yani 4GB 750Ti performansı RX460'a yakın, hatta benim gibi kullanıcılar için eşit denilebilinir(5-10FPS'nin lafı olmayanlar farkedemeyenler) fiyatı daha uygun.
  • neutumn N kullanıcısına yanıt
    Hocam 1000TL'ye geriledi. Bence 1000TL için anakart+işlemci+ram+ekran kartı+soğutucu+psu bence iyi benim istediğim gibi.

Şimdi alternatif diyorsunuz G4560+1050 taksam bile fiyatı 1500'ü geçiyor. Ordan buradan alsam hadi en fazla taş çatlasın 200TL fark ya atar ya atmaz. 1400'e gelse bile böyle bir sistem olur. Ekran kartı 2gb lık birde. Benim 1000tl ye toplamak istediğim sistem cs:go da yüksek ayarda 60FPS alırken bu resimdeki iki katı FPS verir mi 1600'tl ye?

Q9550 + GTX 750Ti OC 4G ??? 9 Yıllık Emektarı Şahlandırıyorum.

• quote:

Hocam 1000TL'ye geriledi. Bence 1000TL için anakart+işlemci+ram+ekran kartı+soğutucu+psu bence iyi benim istediğim gibi.

Şimdi alternatif diyorsunuz G4560+1050 taksam bile fiyatı 1500'ü geçiyor. Ordan buradan alsam hadi en fazla taş çatlasın 200TL fark ya atar ya atmaz. 1400'e gelse bile böyle bir sistem olur. Ekran kartı 2gb lık birde. Benim 1000tl ye toplamak istediğim sistem cs:go da yüksek ayarda 60FPS alırken bu resimdeki iki katı FPS verir mi 1600'tl ye?

Q9550 + GTX 750Ti OC 4G ??? 9 Yıllık Emektarı Şahlandırıyorum.

Eski platforma yatırım yapma, uğraşmaya bile değmez. Sıradan kullanıcılar için eski platformlar uygun seçim olmaz. 400-500 lira eklemeye değer mi diye soruyorsun, değer çünkü bu 400-500 lira seni en az 5 yıl rahat götürür. Üstelik 5 yıl güncelden kopmayacak, oysa sen toprağa gömülmüş bir sistemi hareketlendirmeye çalışıyordun. Her şeyden önce 400-500 lira fark demek doğru seçimler yapılırsa performans farkına çok etki eder.

Bu bedel hem güncel hem çok daha performanslı hem de geleceği parlak bir sistem sunacak sana. CS:GO'da en az 250 FPS alacaksın, yetmedi tüm oyunları oynayacaksın. Öyle kuru kuru değil, ultrada 1080p'de. Q9650 ile G4560 arasında ciddi FPS farkları var, CS:GO'da G4560 en az 40-50 FPS fark atar. Bunları dikkate alarak kararını ver, kolay gelsin.

• Ben de @neutumn hocama katılıyorum. Eski platforma yatırım yapmak hiç mantıklı görünmüyor.
    Bende de x4 955 BE ve GTX 275 var 8 seneyi devirdi, @LEON-X hocam'ın yardımıyla toplamıştık sağolsun. Ufak tefek sorunlar dışında gayet canavar gibi çalışıyor. Bayadır düşünüyorum acaba bir iki parça alıp, OC yapıp güncellesem mi diye ancak ona yapılacak masrafın üzerine biraz daha koyunca güzel, yeni bir sistem ortaya çıkıyor ki performans olarak arada dağlar kadar fark var.
  • Hocam şaka mı yapıyorsunuz. İkinci el G4560+Anakart(400 TL sahibindende 2-3 ilan var)+ 8GB tek bir 2400 Mhz Corsair soğutuculu DDR4 RAM alın 260-270 TL civarına sıfırı mevcut. Ekran kartı olarak da RX 560 almanızı tavsiye ederim. 30-40 TL daha pahalı olur ancak en az %10 daha iyi.
  • Böyle RAM'ler almayı pek makul görmüyorum... Hem de ikinci el. Hiç gerek yok. İkinci el alınacaksa da 200 TL falan gibi bir paraya temiz-soğutuculu C14-2133 Mhz falan bir ram alınabilir.
  • Arkadaslarin dediklerine katiliyorum eski hemde cok eski nesil bir sisteme bu kadar para gommek mantikli degil.

Ayrica benim baktigim kadsr ile4gb 750ti 600 civarina satiliyor. Bugun alsan yarin satayim desen 400 tl ye zor satarsın. 4gb 1050 ti veya rx 460 rx 560 almaniz gerekir.

Sizde benim gibi baktiginuz için fps olayina sizi anlıyorum. 5 10 fps asala sorun olmaz. Ama ekonomik açıdan kesinlikle mantıksız bir seçim olur diye düşünüyorum.

• CS GO ya da PES oynayacaksan q9xxx serisinin peşine düşemene de gerek yok.

Alırsın mis gibi 70-80 liraya q6600'ü, yanına da ikinci elde 150-200 liralık ekran kartlarından birisini...

Ram miktarı olarakta 8gb gereksiz 4gb yeterli zaten...Bu sisteme daha da masrafa gerek yok...

İlla masrafa gireceksen de işlemci anakart ekran kartı kombinasyonundan yukarda bahsetmiş arkadaşlar, onları dinle bence de...
  • Londias kullanıcısına yanıt
    z68/z77 anakart ve i5 2400 bulun hocam ucuza... işlemciyi 3.75/3.95 ghz de kullanırsınız... tahminim Gtx 1060 a kadar da darboğaz yapmaz...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Q9650 işlemci gerçekten eski ama çok iyi bir işlemci performansı süperdi ben kullanmışdım
  • musta35 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar hepinizin yorumları için teşekkür ediyorum hepiniz güncel sistem önerdiniz ama bunu zevk için yapıyorum biliyorum param boşa gitmiş olacak ama bu eski sistemi hep denemek istemişimdir Quad serisini kullanmak istemişimdir. Eğer dizüstüm olmasa idi kesinlikle böyle bir şeye girişmezdim.

Şimdi 100TL'ye Core 2 Quad Q9550 buldum.

50TL'ye bilgisayarcıdan temiz anakart alacağım.

8GB(2x4GB) 1333MHz DDR3 Ram yine bilgisayarcıdan 100TL'ye alacağım.

Venatüs ATX400R Pro 12cm 400W Fanlı Power Supply 80TL

Gigabyte Nvidia GeForce GTX 750 Ti Windforce OC 4GB 590TL

Cooler Master S200 Intel/Amd İşlemci(CPU) Fan 65TL

Toplam 985 TL yapıyor. Ben Ekran Kartını da ikinci el araştırmayı düşünüyorum. Ekran kartı hariç diğer bileşenler hazır sayılır. Ekran kartını da ikinci el 300 falan bulabilmeyi umut ediyorum. Ekran kartını bulduğum an sipariş geçeceğim.

Yaşadığım yer sebebiyle fazla imkanım yok. O yüzden 1 hafta kadar sürebilir. Aldığım ss eklerim yeni sistemde bakalım neler yapabileceğiz.

• quote:

Arkadaşlar hepinizin yorumları için teşekkür ediyorum hepiniz güncel sistem önerdiniz ama bunu zevk için yapıyorum biliyorum param boşa gitmiş olacak ama bu eski sistemi hep denemek istemişimdir Quad serisini kullanmak istemişimdir. Eğer dizüstüm olmasa idi kesinlikle böyle bir şeye girişmezdim.

Şimdi 100TL'ye Core 2 Quad Q9550 buldum.

50TL'ye bilgisayarcıdan temiz anakart alacağım.

8GB(2x4GB) 1333MHz DDR3 Ram yine bilgisayarcıdan 100TL'ye alacağım.

Venatüs ATX400R Pro 12cm 400W Fanlı Power Supply 80TL

Gigabyte Nvidia GeForce GTX 750 Ti Windforce OC 4GB 590TL

Cooler Master S200 Intel/Amd İşlemci(CPU) Fan 65TL

Toplam 985 TL yapıyor. Ben Ekran Kartını da ikinci el araştırmayı düşünüyorum. Ekran kartı hariç diğer bileşenler hazır sayılır. Ekran kartını da ikinci el 300 falan bulabilmeyi umut ediyorum. Ekran kartını bulduğum an sipariş geçeceğim.

Yaşadığım yer sebebiyle fazla imkanım yok. O yüzden 1 hafta kadar sürebilir. Aldığım ss eklerim yeni sistemde bakalım neler yapabileceğiz.

Ekran kartına ve PSU'ya o kadar ödeme sakın. Hele de 750 Ti'ye sakın o kadar para ödeme, ikinci el en fazla 250-300 olabilir. 400W PSU 50 liraya bulunuyor, iyi araştır, paran çöpe gitmesin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.