Merhabalar; Qashqai aracıma 215/60/17 ölçülerinde yaz lastiği alacağım. Goodyear Efficientgrip Performance 100H xl ile Continental Eco Contact 6 96H iki alternatif arasında kaldım. Tavsiyeniz veya birisinde tecrübeniz var mı? Goodyear 850 lira continental 950 lira. (Hız yapmam, aile arabası, eşim de kullanıyor) |
### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ### (775. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: bk09Merhabalar;
Qashqai aracıma 215/60/17 ölçülerinde yaz lastiği alacağım. Goodyear Efficientgrip Performance 100H xl ile Continental Eco Contact 6 96H iki alternatif arasında kaldım. Tavsiyeniz veya birisinde tecrübeniz var mı? Goodyear 850 lira continental 950 lira. (Hız yapmam, aile arabası, eşim de kullanıyor)
Goodyear Efficientgrip Performance modeli normal otomobiller için diye biliyorum. Goodyear ın bizim araçlar gibi SUV araçlara özel lastiği var. Goodyear Efficientgrip SUV.
Ben bu lastiği 70-75.000 km kadar kullandım. Çok memnun kaldığım bir lastik idi. Bugün tekrar lastik alacak olsam ilk bakacağım lastiktir.
-
Arkadaşlar merhaba,
Bir şey öğrenmek istiyorum.Kolçak içindeki USb girişine Hub takıp aynı ayna takılan bütün cihazları aktif olarak kullanabilir miyiz?
Mesela bir slota İphone cihazı takıp car playi kullanmak istiyorum.
diğer slota flashdiski takıp video vs izlemek istiyorum.
Fikri olan var mı bu konuda...
Şimdiden teşekkür ederim.
-
Merhaba, arabada çeyrek depo antifiriz kalmış , su ve antifiriz eklemek istiyorum 1 lt antifiriz ekleyip üzerine saf su eklesem yeterli olur mu sizce ? Ayrıca daha önce kullanmadım ama 2 usta PO mavi antifiriz önerdi sizce nasıl ya da tavsiye edeceğiniz antifiriz var mı ?
-
Ponun antifrizleri çok kaliteli. Kırmızı doğal antifriz öneriliyor ama neden mavi demişler anlamadım.
1.3 Qashqai aldım visia sıfır şuan 500 km'de ilginc bı durumu var. Dikkatli kullanımda ecoda şehir içi yol bilgisayarı 7.5 gösterdi. 125 e 40 TL puan için uğraşıyorum bide ne kadar yakicagina bakicam diye gittim istasyona. Tahminim en az yarım litre fazla yakmıştır yol bilgisayarindan 140-150 ye çıkarım istasyondan. Depo 105 e doldu zorla dedim pompaciya 115 oldu en fazla kaldı. Araba yol bilgisayarında gösterdiğinden daha az yakıyor sevinsem mi kampanya zora girdi uzulsem mi bilemedim.
Eco açık diyemi deniyor dedim. Rakamlara daha dikkatli bakıp denedim Eco kapali dikkatli kullanim şehir içi. 70 TL ye 20 TL kampanyam vardı. 145 km gittim 7.7 lt yol bilgisayarı gösteriyordu depo 65 e doldu. 10 TL da zorladi pompacı yoksa yine kampanya yalan olucakti.
Benim araba yol bilgisayarindan yarım litre daha az yakıyor (7.10 TL litre fiyatı)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba, 2016 Qashqai 1.5 Skypack Sahibiyim.
Normalde aracımın tüm bakımlarını yetkili serviste yaptırdım.
Fakat triger değişim zamanı geldi ve maliyetler çok yüksek geliyor.
Servis parça fiyatlarına akıl almaz kar koyuyor.
Orjinal parçalarla kurumsal özel servis arayışım var.
İstanbul Avrupa yakası tercihimdir ama anadolu yakasına da geçerim.
Daha önce özel serviste işlem yaptırıp memnun kalan ya da sorun çıktığında arkasında durabilecek bir firma ile çalışan olduysa tavsiyelerine ihtiyacım var.
Ucuz olsun peşinde koşan biri değilim ama ülkenin ve bizim ekonomik durumumuz ortada.
Kaliteli işinin arkadasında duracak firmalar da malesef çok az.
-
Bostancı da Yüzbaşıoğlu otomotiv vardı eski jukem la oraya giderdim güzel bı yer
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba.
Qashqai 2011 1.5 dci dizel aracım var, pandemide çok sık kullanmadım ama bu birkaç hafta direksiyon çok sert gelmeye başladı. Önce nasıldı inanın hatırlamıyorum ama bu kadar sert miydi sanmıyorum. Lastiklere hava bastım yine sertlik düzelmedi. Direksiyon yağıda seviyesi iyi. Direksiyon sertliğiniz nasıl, bu durumla karşılaşan oldu mu?
Teşekkürler.
-
Hocam 2 senedir kumho 225 45 19 kullanıyorum. Eski lastikler balon yaptığı için değiştirmek zorunda kaldım. Şimdilik memnunum. Çok zor olmamak şartıyla sorunuz olursa cevaplayabilirim :)
2017 Model makyajlı kasa var. 2018 Mayıs trafiğe çıkışlı. 30.000 km oldu araç.
30 bin bakımda ön balatalar bitti demişler serviste, 2000tl fiyat çıkarmışlar. Ellerinde de yokmuş aracı orada bırakıp dönmüş bizimkiler.
30.000 de balata bitebilir birşey diyemem ki en son taş gibiydi frenler.
sadece ön balata 2000 tl nedir. Diskleride değişme olasıkları var mı? Arayip soramıyorum büyüklerim sonuçta ayip olacak, bizim yaptığımız işe güvenmiyormusun dercesine. Tecrübeli arkadaşlar aydınlatırsa.
-
Aracım 35 binde iki ay önce serviste baktılar önler 100 de 60 dendi ha benim manuel otomatikte bitebilir manuelin gözünü seveyim 2000 çok dışarda 300_500 a olur .diskleri cizmisse onlar da değişmeli.
frenlerden gram ses gelmiyordu. çizecek kadar indiğini düşünmüyorum. Bakımla beraber sağlam bir fiyat çıkıyor ortaya.
-
Servisler balataları erken değiştiriyor. Benim aracında 40 bin bakımında değiştirmişlerdi ön balataları. 4 mm nin altına düşmüş değiştirmemiz gerekiyor dediler ve değiştirdiler.
Kışa giriyorduk riske girmedim. fakat çıkanları ölçtüğümde 6-7 mm geliyordu.
Servis söyledikten en az 1-2 bakım sonra değiştirmek gerekiyor.
Aynı Servis 80 bin bakımda diskleri değiştirmek gerekiyor dedi. Bosch Car Servise götürdüm değiştirin diye. Adamlar değiştirmedi. en az 30 bin km daha yapar bunlar diye.
-
İzmir'den İstanbul'a yeni otobandan geldim.
140-150 giderken ayağımı gazdan çekince 120 km hıza düşene kadar arabada çok hafif bir titreme oluyor.
Diğer hızlarda sorun yok.
Gaza basarken sorun yok.
Cruze control ile giderken de araba hızı sabitleyebilmek için sürekli gazı sürekli çek bırak yaptı. Bu arada hız değişmiyor. araba hafif silkeliyormuş hissi veriyor ve bunu her hızda yapmıyor. özellikle 129 sabitleyince yaptı.
Özellikle gazdan ayağımı çekince hafifte olsa silkelemesi hoşuma gitmedi. daha önce bu tarz bir sorunla karşılaşan oldu mu?
Araç 2016 1.5 dci Skypack
-
sorunuzu aşağıdaki facebook grubuna yazarsanız orada bir uzman var cevaplayacaktır.
-
Şu video tam da sizin dediklerinize referans olmuş
-
2013 1.5 dcı dizel qasqai aracımın kırmızı arıza lambası yandı. Servise gidiyorum. Dpf tıkanmış diyorlar. Motoru yüksek sevirde çalıştırıyorlar . Lambayı söndürüyorlar. Şimdi yine yandı arıza lambası. Ama dpf lambası yanmıyor. Sorum şu: DPF arıza lambası (turuncu) yanmadan direk kırmızı arıza yanarsa bu dpf arızası olur mu? Madem dpf tıkalı neden önce dpf uyarı lambası yanmıyor? Bu araçlarda dpf uyarı lambası olmadığını söylüyor. Yoksa servis mi yanılıyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti1538 -- 23 Haziran 2021; 21:10:8 >
İnternette bu konuda bu videodan daha iyi bir bilgi kaynağı bulamazsınız.
seyretmenizi şiddetle tavsiye ederim.
-
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X