Şimdi Ara

QoS ayarını nasıl yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
3.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • QoS ayarları için yardımcı olabilir misiniz?

Birisi download veya upload yaparken oyunlarda lag giriyor. Biraz araştırdım QoS ayarı ile ayarlanabiliyormuş ama ben bir türlü yapamadım.

Modem: ZTE ZXHN H168A

• Modemde özellik yoksa yapamazsınız, modem değiştirmeniz lazım.

• Arayüzde QoS ayarı mevcut ama nasıl yapılandıracağımı bilmiyorum.

• qesrr Q kullanıcısına yanıt

Uygula dedin mi? Resimde kısıt yönetimi, trafik politikası ve gözükmeyen sağdakini tek tek tıklayıp resmini atar mısın? Zte kullanmadığım için tahmini yardımımız olur belki.

• evet uygula dedim resimler şu şekilde

• En son resimde ad girip hız kısmına hız ataması yapıyoruz. Yeni madde açık yap.

• https://www.youtube.com/watch?v=sEjfKe9pZgM&t=199s sanki senin modemle aynı. Qos ayarlarını anlatıyor. Çeviri çalışmıyor, pek anlamadım. Bir bak istersen. Asus da ayarlar bu kadar karışık değil

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Qos Ayarı Gözükmüyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arayüz böyle mi kalmalı yoksa değiştireyim mi bir de hıza ne kadar yazmalıyım

Sınıflandırma resimdeki ayarlarda

kaynak mac e modem mac

hedef mac cihazın mac yaz

çıkış a cihazı seç

giriş ssid seç

isim kısmına herhagi bir isim yaz

uygula de.

Arapça videoda aynı ayarları telefondan yapan video da bu şekilde gösteriyor.

• Trafik şekillendirmeye de yazdığımız ismi yazıp, oraya değer yazıp uygula de. Ayarladığımız cihazdan hız testi yapıp bir dene. Resimde kbps yazıyorsa mesela 8000, mbps yazıyorsa 8 mbps .

• Dediklerini yaptım sonuç bu

• Default ayarlarda ise sonuç bu şekilde

Tarifen kaçlık. Bu işlemi diğer cihazlar içinde yapacaksın. Onlara daha düşük oyun oynadığın cihaza en yüksek değeri vereceksin. Ne cihazmış, konuyla ilgili hiçbir destek yok. Technopatta da yazmışlar, sonuç göremedim. Deneme yanılma ile bulunacak herhalde. Bunu telekom verdiyse oradan sorsan belki yardımcı olurlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplıBilgi -- 2 Mart 2023; 20:35:15 >
  • Tarifeyi tam olarak bilmiyorum. 16 mbps download, 4 mbps upload var sanırım.

Yardımların için teşekkürler.

Hızı daha düşük değere ayarlayıp tekrar dene, 16 yapma. Kusura bakmayın, tam anlamıyla yardımcı olamadım. Modemi daha önce kullanmadığım için işlevleri hakkında tam bilgim yok. Bu modemden kullanan çok olmasına rağmen cevap veren de yok. Demek ki onlarda çözememiş. İmkanınız varsa bu tip ayarları daha rahat yapacağınız asus ac55u tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplıBilgi -- 3 Mart 2023; 8:36:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.