Hocam zaten Türkiye ' deki üniversitelerin çoğu dünyada tanınmıyor (genel sıralamada 500. olan bir üniversite ile 800. olan arasında bir prestij farkı yok ikisi de dünyada tanınmıyor) . Yorumlarda tartışılan şey şu. Atıyorum Ankara üniversitesi tıp, hukuk gibi fakülteleri sayesinde genel sıralamada ilk 500 ' e girmiş olsun ama mühendislik sıralamasında sıralamaya bile girememiş. İtü de genel sıralamada 800. olsun ama mühendislik sıralamasında 200. olmuş olsun. Mühendislik okuyacak birinin sırf Ankara üniversitesi genel sıralamada daha yüksek diye İtü yerine Ankara ' yı seçmesi saçma olur. Sizin bahsettiğiniz üniversitenin bilgisayar mühendisliği sıralaması da muhtemelen çok iyidir o yüzden o örnek bazında kıyaslanabilecek bir durum yok. |
QS P. Mühendislik Dünya Sıralamaları ( ODTÜ 11. Sırada ) (2. sayfa)
-
-
Bende onu anlatıyorum zaten. Direk sıralamaya bakarak burası en iyi bölüm denilmez. Bir sene akdeniz tıp hacettepe'yi geride bıraktı diye hacettepe'den daha iyi olmaz. Bu yüzden bölüm bazlı sıralamalar yanıltıcı olabilir diyorum. Çünkü bazen bir hocanın yaptığı çalışma bile tek başına sıralamayı uçurabiliyor. Öbür sene bakıyorsun yerinde yeller esiyor.quote:
Orijinalden alıntı: Lapsekili_Big_Smokeşöyle düşünebilirsin: hacettepe ülkenin en iyi okulu mudur? kesinlikle değildir. fakat tıpta en iyi okul mudur? muhtemelen öyledir. aynı bu mantık. kısacası önemli olan senin bölümünün iyi olup olmaması.
-
hocam ben bunu yazarken aklımın ucundan bile geçmedin sen, yanlış anlaşılma oldu bence Bence zaten dünya sıralamalarının aşırı önemi yok fakat ben sadece bölüm sıralaması genel sıralamaya göre daha önemli olduğunu söylemek istedim.
@Elektrikliarabasever ben türkiyedeki üniversiteleri düşündüm hocam o yüzden "genel sıralama üniversitelerin genel durumu, ülkelerin üniversite seviyeleri gibi vs seylee hakkında bilgi veriyor orası ayrı. " yazdım. konu itü odtü petrol sıralaması olduğu için YURTDIŞINDA çalışma imkanı, akademik kariyeri düşünmedim. yoksa dediğin gibi ben de genel sıralamanın(prestijin) önemli olduğunu düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithrandir. -- 7 Mart 2021; 21:35:28 >
-
@Kalimantero ve @Mithrandir. hocam kusura bakmayın yanlış anladık olayı :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 8 Mart 2021; 0:11:4 > -
Tabiki ilk 50 ' ye girebilecek ve tanınacak bir üniversitemiz olsa çok iyi olurdu ama şu genel sıralamalarla dünya çapında tanınacak bir üniversitemiz yok. Dediklerinizde haklılık payı var
-
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok iyi yorum 😂😂😂
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X