Şimdi Ara

Qualcomm, Quick Charge 2.0'ın hızını gösteren yeni bir video yayınladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ONE M8,GALAXY S5,Z2,Z3,Z3 com bunlar hemen hemen aynı işlemcileri kullanıdığı halde niye bazılarında var bazılarında yok ? yazılımsal olduğuna göre yazılımı yüklenebilir değil mi ? donanım destekliyorsa yazılımı da olmalı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: wolf silver

ONE M8,GALAXY S5,Z2,Z3,Z3 com bunlar hemen hemen aynı işlemcileri kullanıdığı halde niye bazılarında var bazılarında yok ? yazılımsal olduğuna göre yazılımı yüklenebilir değil mi ? donanım destekliyorsa yazılımı da olmalı ?

G3te de yok mesela

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılımsal değil donanımsal destek lazım LG ye teşekkür ediyorum işlemci desteklediği halde donanım olarak kullanıma sunmadığı için.

Bu arada lityum pillerin yavaş şarj olması hızlı şarj olması hiçbirşeyi değiştirmiyor. Eski bataryalar gibi yüksek amperde eskiyip yıpranmıyorlar. Lityumlarda olan şey şarj döngüsüdür belli ömrü vardır ve ondan sonra hızla bozulmaya başlar. Ama ni-mh tarzı pillerin ömrü ise kullanıma bağlı olarak biter.

Lityum pilleri çok yüksek amperlerde hızlı şekilde şarj edebiliriz. Ve hatta çalışmalar var 2 dakika içinde %100 dolduruyorlardı samsung bataryasını bir arge çalışmasında.

Litumun çalışma prensibi pilin bütününe enerji sağlamıyor. El ele tutuşmuş elektronlar gibi düşünün yemeği önce 1. sıradaki yiyior o doyunca ikinciye geçiyor. İlk adam ne kadar hızlı yerse ikincisine sıra o kadar çabuk geliyor. Bu yüzden hızlı şarj etme şansımız var.

• li. bataryalar şarj sırasındaki mah değerinden tutup deşarj sırasındaki ısıya kadar herşeyden etkileniyorlar. Bu kısa vadede kendisini göstermez ancak uzun vadede performansı ve ömrü etkiler. Durduğu yerde hücresi tükenen de oldu 5 yıl kullandığım li-po bataryalarım da oldu. Binlerce lira harcadım bu illet bataryalara. Maalesef ki çok hassaslar. Ne kadar temiz ve iyi bakarsan o kadar verim alıyorsun.
  • z3 compacta da var ama sadece telefon kapalıyken çalışıyor.
  • Arkadaslar karar verin, bu olay pile zararli mi degil mi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: celaldk

iphone 6 ve 6 plus'ta da var bu teknoloji güç yönetim yongasını qualcomm'dan almıştı apple . Eğer ipad şarjınız varsa deneyebilirsiniz herhangi bir zararı olmadan çok daha hızlı şarj ediyor 5s ve altı modeli olanlar denemesin ama uzun kullanımda pile zarar verebilir

Nasıl olmayan birşeyi var edebiliyorsunuz anlamadım (: Kocaman adaptörde var o nimet 2a e kadar verdiği için hızlı şarj gibi gözüküyor. Gerçi bizimkilerin ki küçücük olduğu halde ondan daha hızlı şarj ediyor orası da ayrı. Yoksa 6 plus daki rezil 3 saatte dolum süresini biliyorum yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Yazılımsal değil donanımsal destek lazım LG ye teşekkür ediyorum işlemci desteklediği halde donanım olarak kullanıma sunmadığı için.

Bu arada lityum pillerin yavaş şarj olması hızlı şarj olması hiçbirşeyi değiştirmiyor. Eski bataryalar gibi yüksek amperde eskiyip yıpranmıyorlar. Lityumlarda olan şey şarj döngüsüdür belli ömrü vardır ve ondan sonra hızla bozulmaya başlar. Ama ni-mh tarzı pillerin ömrü ise kullanıma bağlı olarak biter.

Lityum pilleri çok yüksek amperlerde hızlı şekilde şarj edebiliriz. Ve hatta çalışmalar var 2 dakika içinde %100 dolduruyorlardı samsung bataryasını bir arge çalışmasında.

Litumun çalışma prensibi pilin bütününe enerji sağlamıyor. El ele tutuşmuş elektronlar gibi düşünün yemeği önce 1. sıradaki yiyior o doyunca ikinciye geçiyor. İlk adam ne kadar hızlı yerse ikincisine sıra o kadar çabuk geliyor. Bu yüzden hızlı şarj etme şansımız var.

lg g3 modeli zaten 3000 mah bataryayı 100 dakika civarında %100 doluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marine-gear -- 27 Mart 2015; 16:29:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: weneorn

Arkadaslar karar verin, bu olay pile zararli mi degil mi...

Teoride zararı yok ama kullanıma bağlı olarak durumlar değişebilir. Yeni bir teknoloji sayılır gerbildirimlere göre şekillenecek. :) Şimdi kablosuz şarj teknolojisinde hızlar arttırılıyor. Yakında indüksiyon da biter tamamen uzaktan şarj ederiz herhalde. Ölüp gidecez kablosuz teknolojiler yüzünden
  • Bence 1c ye kadar sorun yok. Yani 3000 Mah a 3A. E o da yeter de artar bile. Ayrıca hızlı şarjdan ziyade uzun süre şarjda bırakmak daha zararlı hele gece bırakıp 7-8 saat şarj ile 2 sene zor yasar o pil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okisht kullanıcısına yanıt
    Hocam alternatif olarak oppo find 7 var 30 dakika da 3000 bataryalık cihazı %75 dolduruyor asıl haber budur.
  • pil 1 sene sonra zaten cortluyor. Gidip 20 liraya çakma pil alıyorsunuz.

Hah işte o pili bu şekilde doldurmak asıl tehlike..
  • İsterse 10 dk da şarj etsin kolaylık sağlasın yine de kullanmam. Kapalı kutu cihazımız var bataryanın ömrüyle oynamaya gerek yok.
  • Şu makinayi turkiyeye getirip satan yok anladigim kadariyla.baya bi bakindim en sonunda aukey diye bi marka yurtdisindan siparis gectim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben aldım amazondan. 56 TL'ye geldi 10 günde

Ara kablosu çok uzun. M8 kullanıyorum ölçtüm 1800Mah veriyor ama quick charge filan olmadı.

Neyse, ilerde alacağım tellerde kullanırım artık.
  • 120 dk % 100, 5v 1.8 amper, orjinal lg g3 adaptörü

• Z2 de var mı bu özellik?
  • Bu arada işlemcinin degil anakartin ozelligi bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ısınan batarya kesinlikle ömründen yer hücreler yavaş yavaş ölmeye başlıyor sonrasında şişmeler devam ediyor
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.