Şimdi Ara

Quicknet 10/5 ler 10/1 mi oldu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tamam iyi güzel, heryerde tartışıyorum zaten, ben de isterim simetrik versinler, 100/5 parasına 20/20 versin...Ama Türkiye şartlarında şu an imkansız birşeyi hayal ediyoruz.

Ayrıca bu hızları sadece Superonline kendi başına belirlemiyor sanırım BTK denen kurum da bu işin içinde.

Datacenter'lar batmasın anlayışı var, bariz biçimde. Türkiye, internet konusunda gelişmekte olan bir ülke, Güney Kore ile, Japonya ile karşılaştırmak pek mantıklı değil.

Turk Telekom'un datacenterlara verdiği hat çok pahalı. 10Mbit hat için 500TL civarı rakamlar dönüyor. 5Mbit için de 300TL isterler en az.
    Arada uçurum var. Superonline 20/5 ile Turk Telekom 5/5 hattının kalite olarak pek bi farkı yok. Uptime farkı vardır o da bence rahatlıkla gözardı edilebilir.

Birisi 300TL diğeri 69TL. Birileri datacentera verilen metro internet ile superonline fttb'yi aynı kefeye koyduğum için bana kızacaklar-gülecekler ama gerçek bu.

• İyi de 128k up ile hosting kuran, veya diyelim superonline'ın 100mbit up verdiği zamanlarda hosting kuran vatandaştan kim hizmet alacak? Gidip ona güvenerek nasıl internet hostinge / v.b. online storage'a para verilir.

Eğer bunlara para veren firma varsa ya hosting firmalarının hizmeti o kadar kötü ki evden biri hosting yapsa aynı hızda, hizmet olarak fark etmeyecek demek, ya da ikinci bir olasılık hosting firmaları da güzel fahiş fiyatlar çekiyor demektir müşterilerine (ki doğrudur Türkiye'de). Ya da ikisi de var.

Sonuçta nereye geliyor sorun, internet hızına. Hosting firmalarına yüksek bant genişliği lazım. Bu da pahalıya geldiği için zincirdeki herkesi etkiliyor.

Hosting firmalarına adam gibi ucuza bant genişliği sağlanması için fiber internetin ev kullanıcılarına vereceği hız bence ön ayak olur, teşvik edici olur.

BTK da işin içinde ama BTK'nın müşteri için olumlu olacak bir tarifeyi onaylamaması mantıklı gelmiyor. Turk Telekom ile aradaki farkın açılması rekabet açısından olumlu sonuçta, BTK da onay vermeli.

Datacenterlara bu kadar önem veriliyorsa, BTK sözleşmelere (Telekom ve Superonline) evde datacenter hizmeti kurulamaz, internet başkalarına servis olarak kullandırtılamaz, parasal getiri sağlanamaz gibi bir madde koydurtur olur biter. Sonra da takipçisi olunur, IPden tespit edilir illegal hosting yapanlar. Bu hizmeti almak da illegal olursa sorun kalmaz. Hoşgeldin eve simetrik internet olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 20 Şubat 2010; 12:46:15 >

• Superonline'ın birşeyleri değiştireceği kesin. Turk Telekom'dan daha ucuza hat veriyor zaten datacenterlara mesela. Rekabet olması güzel, bizim lehimize sonuçta...

Türkiye'de hangi iş düzgün yürüyor ki, IPden takip yapsınlar kim ne yapıyo diye. İnternette aleni hosting vs işi yapıp ayda 10 milyar cebine koyup vergi levhası olmayan adamlar cirit atıyor.
  • 10/5 fazla bi miktar hakikaten fakat 10/1 de komik duruyor. Kimse tutup 100/5 ne o zaman demesin. 5 mbit upload'dan fazlası bana göre ticari amaçlarla kullanılabilecek bi seviyeye geliyor ve zaten ev kullanıcılarının buna ihtiyacı yok. İhtiyacı olan varsa eğer zaten torrent vs için ihtiyacı vardır. Bu da illegaliteye giriyor.

10/2
    20/5

idealdir bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLPaSLaN07

10/5 fazla bi miktar hakikaten fakat 10/1 de komik duruyor. Kimse tutup 100/5 ne o zaman demesin. 5 mbit upload'dan fazlası bana göre ticari amaçlarla kullanılabilecek bi seviyeye geliyor ve zaten ev kullanıcılarının buna ihtiyacı yok. İhtiyacı olan varsa eğer zaten torrent vs için ihtiyacı vardır. Bu da illegaliteye giriyor.

10/2
    20/5

idealdir bence..

100/5 ne o zaman diyorum ben, demeye de devam ediyorum. Sizin mantığı sürdürüp yüksek d/l oranlarının hep film indirmeye kullanıldığını ve illegal amaçlarla kullanıldığını da söyleyebiliriz.

Boşuna bariyerler kurmaya gerek yok kafamızda, 5mbit ufak ve yetersiz bir upload oranı fiber internet altyapısı için, ve maliyeti de 5mbit download vermekten çok farklı değil.

Bırakın da ihtiyacı ev kullanıcısı karar versin, paketlerde uploadda bir seçme şansı sunulmalı. 50/5 de olduğu gibi farklı paket seçenekleri kesinlikle olumlu olacaktır. Dediğiniz gibi 10/2 dışında, 10/5, 20/10, 20/20, 50/25, 50/50 gibi oranları da deneyebilir fiber, sonuçta parasıyla yani, öncü olmalı bu konuda.

Tekrarlıyorum, 100/5 (hatta 50/5 ve 10/1) gibi düşük upload oranında fiber ratioları dünyada benzersiz, rekor kitabına girilebilir kesinlikle, en düşük ratiolu fiber internet servisi olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 21 Şubat 2010; 12:21:19 >

• 10/1 banada yetersiz gelmeye başladi.... ***ent sitelerinde upload düşmeye başladı kovacaklar siteden...

Quicknet 10/5 ler 10/1 mi oldu?
  • Zamunda da sorun olmaz maranello...Benim PC 24 saat açıksa 2-3 saat download yapıyorum...Gerisi upload...Zaten izlemeye zaman bulamıyor insan...Bir de HD indiriyorum...Divx falan indirsek çoğu boşa gidecek...Ama 5 ken çok güzeldi...Paylaşımın tadına varıyorduk...Arkadaşım askerden gelse de 20 ye geçsek diye sabırsızlanıyorum...
  • upload oranları daha mantıklı seviyede olmalı. Sömürü mantığını körüklüyor....
  • Yeni haber ise superonline fiber internetde yurtdisi cikislarini internet kullanan kendi kullanicilari icin kullanmaya basladi.
    Yani turkiyedeki biryere ulasmak icin bile yurtdisi dolasiyorsunuz. Maksat hatlari verimli kullanmak ama 80 ms ile oyun moyun oynanmiyor. bakalim sonu ne olacak
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.