Şimdi Ara

R5 5600 işlemciden R7 5700x3D upgrade etmek yada AM5 geçmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Cevap için teşekkürler, peki bu tray işlemciler güvenlimidir ? kutusuz fansız olması dışında bir eksisi varmı? elimde bir kule tipi soğutucu var zaten soğutucu ihtiyacım yok.

• feriox kullanıcısına yanıt

Hocam garantisi 2 yıl ve aldığınız yer düzgün bir yer olmalı. Bildiğim kadarıyla arıza durumunda amd direkt ürüne sahip çıkmıyor, satıcı firmaya yönlendiriyor. Onun dışında bir sıkıntı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • feriox kullanıcısına yanıt

5600 belki de piyasadaki fiyat performans en iyi işlemcidir. O fiyata o işlemciye kesinlikle geçilir.

Her Amd kullanıcısı x3d işlemciyi kullanmak ister. Bu işlemcileri alamadığı sürece yine de birazcık fiyat düşüşü görse hemen bir karıncalanma hisseder kendinde. O nedenle bütçe yetiyor ise bir delilik yapıp bu işlemcilerde alınabilir. 5800x3d fiyat olarak saçma bir sınıra çıktı ama 5700x3d fiyatı bence güzel. Bende 2 hafta önce 5600 den 5700 x3d ye geçtim. 3070 Tİ ile 2k monitörde oyun oynuyorum. Benim için en önemli fark oyun içinde anlık takılmalar ve FPS düşmeleri gitti. O kadar güzel şekilde oyuna dalıp gidiyorum ki bütçesi yeten herkese bu işlemciyi öneririm. Şu an piyasadaki oyunlar için AM4 sistem yeterli. AM5 için ihtiyaç olan hiç bir şey yok. O nedenle AM4 sistemleri geliştirmek bence daha mantıklı.

Bu arada 5600 işlemci isteyen olursa 2.250 tl den satacağım arkadaşlar. İşlemci için ilan açmadım, ilk kez buraya yazıyorum.

• TimFoster T kullanıcısına yanıt
    5800x3d rtx 3080 ile 1080pde ayarlar sondayken hafif bottleneck yapıyor cpu biraz güçsüz kalıyor çok enteresan.

%30 cpu kullanımını optimum varsayarsak 1080pde 5800x3d %40-45 bandına çıkıyor ara sıra

3060 ti varken böyle bi sorun yoktu.

4070 ti, 5070 gibi kartları beslemek için minimum 7800x3d şart oldu. 2k da ise sorun olmayacak zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

Öncelikle 1080p için rtx 3080 modeli fazla😀 işlemci, o ekran kartını karşılamak için daha çok yükleniyor. Sanal çözünürlükte yuklensen ekran kartına sorunun kalmaz.

Oyun grafikleri en yüksekte değilde en düşükteyken işlemciye daha çok yük biner. Grafikler yüksekteyken sorun çıkarmasında başka bir sorun olmalı.

Belki düşük hızlı ram ya da yüksek gecikmeli ram yüzünden stutter denilen anlık yüksek gecikme oluşuyor olabilir. Malum AMD işlemciler için ram gecikmesi etkili oluyor. Belki oyunun optimizasyonunda sorun vardır.

Şöyle bir bilgi ekleyeyim 4 çekirdekli xeon x3440 gibi 2009 yılında çıkmış bir işlemci ile rtx 2080, 4k çözünürlükte %40-50 işlemci kullanımı oluyor ekran kartı %99-100. Anlık olarak yükselse de sorun çıkmıyor. Tabii online fps oyunu açınca ara ara işlemci %100 çıkıyor, ekran kartı %95 filan düşüyor. Stutter durumu yaşanıyor.

• TimFoster T kullanıcısına yanıt
    Oyundan oyuna değişir hocam

Pubgde fps limiti koymasam %90 üstüne çok rahat çıkıyor yani kare çizmek için uğraşıyor. Ben fps limiti koyduğum için %75-80 lerde takılıyor bu normal. Çözünürlüğe göre fazla gelip gelmemesi oyuna bağlı

R6 da T-AA-4x yapıp geri kalan detayları sona çekersem oyun 3080 in üstüne çullanıyor resmen 150-160 fps alıyor

2x e aldım geri kalan detayları fulledim %70-80 arası takılıyor. Fps limitini kaldırsam %90 üstü kullanım olacak

Bf2042 de mesela %90 kullanımdan aşağı inmiyor 😄

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 25 Kasım 2024; 21:44:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

https://www.youtube.com/watch?v=BOdolaIDADk&feature=youtu.be

Video açıklayıcı. uv, negative co ayarları filan yapılı mı? Stock kullanınca stabilite sorunları oluyor. İlla ince ayar istiyor  

• Master_Sergeant kullanıcısına yanıt

5500x3D bile satılsa geçerdim ama 5600den de memnunum. Gerçekten halen yüksek satışlarının olması bu durumu kanıtlıyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.