Şimdi Ara

R9 280X SORUNU YARIDM LÜTFEN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
3.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CorvetteZR1

quote:

Orijinalden alıntı: ULTRASLAN_06

quote:

Orijinalden alıntı: CorvetteZR1

Bu Sapphire in kartlarında baya sorunlar çıkmaya başladı. Yeni ekran kartı alacaklar bence çekirdek hızı yerine kaliteyi seçin yani Asus R9 280x DirectCu II top modelini alın .

İlk çıkan seriler genelde hep sorunlu çıkıyor niyeyse

Aslında kaliteli ürünler yapar. Daha önce kullandım. Hatta kardesime pc topladım ekran kartını HD7850 aldım Sapphire nin hiç bir sorun çikarmadi.

7850 den bahsetmiyorum r9 serilerinden bahsediyorum.7850 sapphire bende de vardı sorunsuz kullanıyordum.

• Humboldt H kullanıcısına yanıt
    Bios güncellemeyi nasıl yaptığını anlata bilirmisin.
  • bios güncellemek kartı garanti dışı yapmıyormu arkadaşlar? riskli iş değil mi yani. sapphire.com dan üye olup destek bileti gönderirseniz 1-2 gün içinde yolluyolar bios ama kartın bütün bilgilerini vermen lazım. seri numarası falanı filanı
  • ekran kartının bios güncellemesimi ?
  • Humboldt H kullanıcısına yanıt
    Bende Sapphire R9 280x Toxic vardı, ekranda tireme sorunu çözmek için bilgisayarı formatlayıp güncel sürücüleri yükleyip denedim (Sapphire önerisi buydu) değişen birşey olmadı. Humboldt arkadşın yazısını okudan sonra bios güncelleme yapmaya kara verdim. Humboldt 'un yardımıyla güncellemeyi yaptım titreme sorunu gitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorpion1982

Bende Sapphire R9 280x Toxic vardı, ekranda tireme sorunu çözmek için bilgisayarı formatlayıp güncel sürücüleri yükleyip denedim (Sapphire önerisi buydu) değişen birşey olmadı. Humboldt arkadşın yazısını okudan sonra bios güncelleme yapmaya kara verdim. Humboldt 'un yardımıyla güncellemeyi yaptım titreme sorunu gitti.

nasıl kolaymı anlatında bizde yapalm dostum ya. internetten bakyrm , disketle falan yapma cıkıyo saçma sapan, zordu bulamadım
  • Bende yeni aldığım asus 280x top modelinde sorun yaşıyorum. Ekren göz kırpar gibi gidip geliyor, tarayıcılarda kesik kesik görüntüler oluyor.
    Dün aldım bugün vatan 'a gittim bunu değiştirmek istiyorum dedim. Adam garantiye göndericez diyor. Bu ne saçma iştir. Ürünü 1 hafta olmadan değiştirmeye hakkım yokmu zaten.
  • 280x 290 290x anlasilan sapphire in bu modellerinden uzak durmak lazim herkeste aynı sorunlar yaşanır mı ya :/
  • bendeki asus hocam. Bios update ile ilgili bir link varmı? yapan arkadaşlar nasıl yaptığını anlatabilirmi. Teşekküler.
  • Değişim için gittim kontrol etmeden alamıyoruz diyorlar bunun içinde 1 gün bekletiyorlar. Arkadaş 1.000TL veriyorsun bir karta sonra sürünüyorsun. 2 dir kart alıyorum bostancı vatan şubesinden bozuk çıkıyor. R9 serisinden bir kartlada değiştirmicem 770 düşünüyorum inş bunda da sorun yaşamam.
  • Merhaba

R9 serisi ekran kartları kullanmış olduğunuz anakartlar üzerinde 3-4. nesil PCI desteği yok ise (PCI 3.0) uyumsuzluk oluşturacaktır. kısacası sorun psu yada ram kaynaklı değil direk anakartın üzerindeki PCI dan kaynaklanır.
  • Anakartta pci 3.0 desteği mevcut
  • Anakartınızın marka modelini yazabilirmisiniz
  • Ona modlanmış bios lazım. birazdan araştırır bulurum toxic modeli için modlanmış bios. Bazı R9 serilerinde bios problemi oluyor ve 2 dakikalık bi işlemle canavara dönüşüyo kart . daha az ısılar ve daha performanslı oluyor modlanmış bioslar ile. bunu oku ben sorunuma böyle net çözüm buldum ve çok memnunum:

biosu bulduktan sonra yapman gereken:

Önce winflash programını indiriyosun . burdan bi server serverdan.:

http://www.techpowerup....-winflash-2-6-7/mirrors

sonra indirdiğin biosu bu winflash klasörünün içine atıyosun.

sonra winflash klasörüne gidip "WİNFLASH PROGRAMINI (winflash.exe olması lazım yanlış hatırlamıyosam dosya) YÖNETİCİ OLARAK ÇALIŞTIRALIM" KARŞIMIZA BU EKRAN ÇIKIYOR...

R9 280X SORUNU YARIDM LÜTFEN

LOAD İMAGE KUTUCUОžUNA TIKLIYORUZ VE indirdiğimiz romu BURADAN SEÇİYORUZ VE SON OLARAK PROGRAM KUTUCUОžUNA TIKLIYORUZ. YÜKLENİYOR... VE HEPSİ BU KADAR.

ama öncelikle bana ekran kartının raminin hangi firma tarafından üretildiğini ve şu anki ekran kartı bios numaranı söylemen gerek.

ekran kartı raminin modelini öğrenmek için:

http://s3.dosya.tc/server18/ZxxnFC/MemoryInfo1005.zip.html

bunu indiriyosun programı çalıştırınca MEMORY VENDOR kısmında "Elpdia" yada "Hynix" hangisi yazıyo onu bana söylemen lazım.

sonra da bios nonu öğrenmek için GPU-Z programını indirmen gerek ve de çalıştırıp SS ile bana atman gerek program görüntüsünü.

sonra sana biosunu verecem ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEKNIGHT -- 8 Şubat 2014; 18:51:30 >

• THEKNIGHT kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim bios u update ettim ama olmadı. Gittim kartı değiştirdim sonunda.

Herkezin yardımları için teşekkürler.
    tamam usta , bilgisayar arkadaşın, ramleri corsairin şu mavi sogutmalı ramlerden bakarım net şekilde. bana sapphire bios yolladı ama o olurmu ? yapanlar olmuş
  • Bios güncellemeden 1 kaç gün sonra titreme gene başladı. Ama eskisi gibi değil. Şu an sadece pencere kenarlarında titreme var. Eskiden komple titriyordu.
    Oyunlarda sorın çıkarmadı ama.
    Sanırım bi bios daha çıkartacaklar, Sapphire r9 280x toxic için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion1982 -- 10 Şubat 2014; 12:48:20 >
    usta bios buldum yükledi düzeldi sağolasın valla. sana bi sorum var, 7970 stock ekran kartına 7970 matrix biosu atsam, saat hızı yükselirmi ?
  • TayfunGuN kullanıcısına yanıt
    Youtube sitesinde bir video izledim. 7970 karta R9 280x biosu attı. Saat çarpanları yükseldi, oyun falan oynayarak test etti ama ne kadar sağlıklı olur bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: THEKNIGHT

Ona modlanmış bios lazım. birazdan araştırır bulurum toxic modeli için modlanmış bios. Bazı R9 serilerinde bios problemi oluyor ve 2 dakikalık bi işlemle canavara dönüşüyo kart . daha az ısılar ve daha performanslı oluyor modlanmış bioslar ile. bunu oku ben sorunuma böyle net çözüm buldum ve çok memnunum:

biosu bulduktan sonra yapman gereken:

Önce winflash programını indiriyosun . burdan bi server serverdan.:

http://www.techpowerup....-winflash-2-6-7/mirrors

sonra indirdiğin biosu bu winflash klasörünün içine atıyosun.

sonra winflash klasörüne gidip "WİNFLASH PROGRAMINI (winflash.exe olması lazım yanlış hatırlamıyosam dosya) YÖNETİCİ OLARAK ÇALIŞTIRALIM" KARŞIMIZA BU EKRAN ÇIKIYOR...

R9 280X SORUNU YARIDM LÜTFEN

LOAD İMAGE KUTUCUОžUNA TIKLIYORUZ VE indirdiğimiz romu BURADAN SEÇİYORUZ VE SON OLARAK PROGRAM KUTUCUОžUNA TIKLIYORUZ. YÜKLENİYOR... VE HEPSİ BU KADAR.

ama öncelikle bana ekran kartının raminin hangi firma tarafından üretildiğini ve şu anki ekran kartı bios numaranı söylemen gerek.

ekran kartı raminin modelini öğrenmek için:

http://s3.dosya.tc/server18/ZxxnFC/MemoryInfo1005.zip.html

bunu indiriyosun programı çalıştırınca MEMORY VENDOR kısmında "Elpdia" yada "Hynix" hangisi yazıyo onu bana söylemen lazım.

sonra da bios nonu öğrenmek için GPU-Z programını indirmen gerek ve de çalıştırıp SS ile bana atman gerek program görüntüsünü.

sonra sana biosunu verecem ;)

ustaa R9 280X KART aldm ama airfact sorunu var bunu nasıl çözerim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.