işlemcin yeterli darboğaz yapmaz. o ekran kartına PSU kaç watt ilk önce o önemli. Eğer işlemci ile sıkıntı yaşıyorsan. işlemcinin ghz yaz işlemcinin overclock guidelerini ara ghz çok düşük ise neden olabilir. Bilgisayarı yüksek performans özelliğinde çalıştır. ama herşeyin başı PSU 500 watt altındaysa yetersiz kalması muhtemel olabilir. GTA V e gelirsek zaten doğal olarak 8 gb ram ile çok da büyük bir performans beklememek gerek özellikle 1600 mhz DDR3 altı ise
işlemcin yeterli darboğaz yapmaz. o ekran kartına PSU kaç watt ilk önce o önemli. Eğer işlemci ile sıkıntı yaşıyorsan. işlemcinin ghz yaz işlemcinin overclock guidelerini ara ghz çok düşük ise neden olabilir. Bilgisayarı yüksek performans özelliğinde çalıştır. ama herşeyin başı PSU 500 watt altındaysa yetersiz kalması muhtemel olabilir. GTA V e gelirsek zaten doğal olarak 8 gb ram ile çok da büyük bir performans beklememek gerek özellikle 1600 mhz DDR3 altı ise
ATI Radeon Crimson GlobalWattman Ayarlarını Kullanmayı biliyorsan. Eğer GPU Clock Kullanımı kendin ayarlıya bilirsin. tabiki öncelikle kullanmayı bilmen lazım. bu işte profesyonel değilsen bilen birilerine başvurmalısın. GlobalWattman Ayarlarından ayar yapabiliyorsun internette mutlaka r9 290x ind Overclock guideleri vardır.
sanal ramde diski %100 yapar bence sorunu ram yetersizliğine bağlı diskin %100 kullanımı zaten diskten okuma yapınca işlemcide kullanılmakta bu yüzden ram ram ram diyorum eskiden tmm 16gb ram biraz abartıydı ama günümüzde yavaştan gerektiğini hissettirmeye başladı...
JuxsJ
kullanıcısına yanıt
Hocam merhabalar, PSU Cooler Master G650M 650w 80+ Bronze. İşlemcime yaklaşık 1 yıldır termal macun sürmediğim için Zalman ZM-STG2 Termal macun aldım (80 Derecenin üstüne çıktığı oluyor). Eğer macun da çözüm olmazsa bi soğutucu alıcam. Ayrıca işlemcim 3.20 ghz 3.60 a kadar boostlanabiliyor. Ramlerin modelini bilmediğim için direk fotoğraf atıyorum. Kaç mhz olduğunu siz bana söyleyin :D Bu arada ATI Radeon Crimson GlobalWattman ayarlarını bilmiyorum :(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frezpack976 -- 24 Temmuz 2017; 1:14:0 >
OverclockmanyagıO
kullanıcısına yanıt
Bence de sorun bundan kaynaklanıyor. Çözüm olmasa da sistem belleğini temizleyecek ASC tarzı programlar ile olabildiğince boş bellek sağlamak ve Sanal ram miktarının boyutunu düşürmek bir nebze çare olabilir.
Beyler ayrıca şuanda kullandığım ram 1330 Mhz'ymiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frezpack976 -- 24 Temmuz 2017; 4:35:25 >
Sorun RAM ile mi alakalı sizce de?
frezpack976F
kullanıcısına yanıt
Ramlerin Doğru çalışıyor 665.1 Mhz doğru rakamdır. Ramın yarısını göstermesi normal bir durum. işlemcinın derecesi termal macundan dolayıda olabilir ama Overclocklu yacak isen mutlaka sıvı soğutma sistemine geçmen lazım çünkü Air Soğutma pek işe yaramayacaktır. Arkadaşlarında dediği gibi Disk i boşaltmaya bak oda yardımcı olabilir. olmadı Diskte "Badsector" arat diskte de sorun olabilir psu yeterli gibi gözüküyor. sıvı soğutma aldığında CPU manuel oalrak overclok yapabilirsin internette bir sürü Guide ler var Kaç ghz kaç verilmesi gerektiği yazılar var. Grafik kartının Overclock Guide sine bakarsan internetten yardımcı olacağını düşünüyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme