Şimdi Ara

r9 290 ve r9 390x crossfire . öneri ve yardım bekliyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Sistemimi gigabyte z97 g5 ve i7 4790k ile güçlendirdikden sonra gelelim sonuçlara.

öncesinde de düzgün çalışan bf 4 de muhteşem bir fps artışı var

(bütün denemeler ultra ayarda 1080 p de )

far cry 4 de stuttering ve zeminin monitörde siyah dalgalanma şeklinde çıkma sorunu var

witcher 3 'de tek kartla daha iyi performans alma gibi bir sorun var. r9 390x tek başına çalışırken 40 fps civarı olan oyun cfx ile 25 fps vermeye başlıyor. darboğaz ?

bu sorunlu olan oyunlar korsan ve updatelerini indirip tekrar konuyu güncelleyeceğim

Gta v i daha yüklemedim, belki daha iyi performans alırım diye ümit ediyorum , hem orjinal olması hem yeni amd beta driverının çıkmış olması beklentimi yükseltiyor.

ancak yine aynı değerleri alacak olursam r9 290 kartımı hiç düşünmeden satacağım.

Bu arada darboğaz olayı için kıstas olurmu bilmiyorum ancak 3dmark çalıştırdığımda r9 390x tek başına 5000 küsür puan alırken r9 290 ve r9 390x cfx olarak 9000 küsür puan alıyor. yani bazı uygulamalarda cfx kaymak

gibi çalışıyor.

artık tek düşündüğüm ya oyunlar adam gibi cfx için optimize edilmiyor yada 290 serisi ile 390x serisi cfx için seçilmemeli.

bakalım yarın gta 5 için tekrar deniyeceğim cfx i . oyunu kaymak gibi 390x cfx ile çalıştıranları görmesem ben de oyuna suç atardım , ancak gta 5 de herhangi bir performans artışı sağlayamazsam son 2 seçenek kalıyor

1- hala sistemim yetersiz
    2- r9 290 ile r9 390x cfx olmaz

sistem

gigabyte z97 g5
    i7 4790k
    8 gb ripkaws 1600 mhz ram
    sistem ssd kurulu
    7200 rpm 1 tb hdd
    trix r9 290
    radeon r9 390x
    işlemci soğutma 212 evo
    kasa haf evo xb

• Z97 + i7 4790k ikilisinin CF-SLI duzeneklerine yetmemesi icin bir sebep yok 120-144hz monitorde kullanmak isteseniz 2011 soket + i7 5820-5930 gibi cpu lar performans bakimindan fark ettirir ayrica x79-x99 duzeneklerinindeki pci hat sayisi daha iyi oldugu icin ordan da kazanirsiniz ama yinede arada ucurum derecede fark olmaz. i7 47xx leri kenara birakalim sandy bridge tabanli 4.5ghz o.c lu i7 2600k-2700k bile 290-390x ikilisini besleyecek potansiyeldedir dolayisiyla sorun bence darbogaz degil. Iki kartta GCN 1.1 tabanli fakat Vram degeri, gpu-bellek hizlari vs.. gibi bircok farkli teknik detaylar var bu yonde uyumsuzluk yapabilir ayni mimariden farkli farkli modellerle CF yapan kisiler az ya da Amd'nin driver larindanda olabilir benim size onerim: bence hic ugrasmayip 290'i satin suan tek 390x ile takilin yetmedigi takdirde 390x daha alip CF yaparsiniz ama onda da ayni durumla karsilasma ihtimaliniz var sizin 390 larla CF duzenegi kullanan biriyle gorusmeniz gerekli ben olsam 2 sinide satar tek 980 Ti alirdim yeni cikacak 16nm lik HBM2'li Pascal'larida hic dusunmezdim sonraki mimari Volta'ya kadar kullanirdim duruma gore ya satar ya da bir adet daha 980 Ti alip (ki o zaman bayaga degeri dusecek ucuzlayacaktir ikinci elden) SLI yapardim genel olarak SLI scaling performansi daha iyi fakat sunuda unutmamak gerekir oyunlar hala Nvidia-Amd farketmeksizin sorun cikartabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asisvénia -- 16 Ekim 2015; 23:13:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Asisvénia

Z97 + i7 4790k ikilisinin CF-SLI duzeneklerine yetmemesi icin bir sebep yok 120-144hz monitorde kullanmak isteseniz 2011 soket + i7 5820-5930 gibi cpu lar performans bakimindan fark ettirir ayrica x79-x99 duzeneklerinindeki pci hat sayisi daha iyi oldugu icin ordan da kazanirsiniz ama yinede arada ucurum derecede fark olmaz. i7 47xx leri kenara birakalim sandy bridge tabanli 4.5ghz o.c lu i7 2600k-2700k bile 290-390x ikilisini besleyecek potansiyeldedir dolayisiyla sorun bence darbogaz degil. Iki kartta GCN 1.1 tabanli fakat Vram degeri, gpu-bellek hizlari vs.. gibi bircok farkli teknik detaylar var bu yonde uyumsuzluk yapabilir ayni mimariden farkli farkli modellerle CF yapan kisiler az ya da Amd'nin driver larindanda olabilir benim size onerim: bence hic ugrasmayip 290'i satin suan tek 390x ile takilin yetmedigi takdirde 390x daha alip CF yaparsiniz ama onda da ayni durumla karsilasma ihtimaliniz var sizin 390 larla CF duzenegi kullanan biriyle gorusmeniz gerekli ben olsam 2 sinide satar tek 980 Ti alirdim yeni cikacak 16nm lik HBM2'li Pascal'larida hic dusunmezdim sonraki mimari Volta'ya kadar kullanirdim duruma gore ya satar ya da bir adet daha 980 Ti alip (ki o zaman bayaga degeri dusecek ucuzlayacaktir ikinci elden) SLI yapardim genel olarak SLI scaling performansi daha iyi fakat sunuda unutmamak gerekir oyunlar hala Nvidia-Amd farketmeksizin sorun cikartabiliyor.

Tamamen oyunun cfx desteklememesinden kaynaklı gözüküyor (tersi olsa hiçbir oyunda performans artışı sağlanamazdı diye düşünüyorum) ancak gta 5 testiyle nihai sonuca baracağım. Eğer yine aynı şekilde fps problemi yaşarsam 290 ı satarım 390 ıda ortalama bir fiyattan koyup satılmasını beklerim. Satılmazsada kendim kullanırım dert değil.Neden gta 5 dediğimi sorarsanız , dediğim gibi nette guvendiğim bir kanalın testinde 390x cfx ile kaymak gibi çalışıyor gta ,yani cfxe bağlı proflemler giderilmiş . Eğer yine aynı sonucu alırsam söylenebilecek tek birşey kalıyor,
    Amd nin aynı seri iki kartı cfx edilebilme olanağı kağıt üzerinde kalıyor, iyi bir performans alabilmek için aynı model gerekiyor.

Kısa ve öz olarak. Çok çok zengin ve her modelin en üst seviyesinden 2 tane alacak paranız yoksa cfx ve sli işlerşne girişmek pek akıl karı değil, yıllarca beklediğiniz ve sistemini topladığınız oyun , oynanmayacak kadar kötü duruma gelebilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.