360mm adam akilli bir sogutucu bakmistim lakin fiyatlar 160€ civarinda. Su an icin fiyat performans olarak en iyisi Corsair h100x 87€
lakin 16 cekirdek 36 thread bir islemciyi sogutmaya yeter mi emin degilim. internetten birkac arkadasin dedigine gore orta segment bir sivi sogutmadan ise ust segment bir hava sogutucu almanin daha mantikli olacagini soylediler
Mesela
www.amazon.de
Noctua NH-D15 chromax.Black, Dual-Tower CPU Kühler: Amazon.de: Computer & Zubehör
Not: Almanyada yasiyorum turkiye fiyatlarini bilmiyorum. Gerekirse birisi araciligi ile getirtebilirim.
Hocam Noctua H100x'den daha iyi soğutur aralarında bazı testlerde 3-4 derece bazı testlerde de 1-2 derece fark var incelemelerden gördüğüm kadarıyla.Fakat kasada aşırı kaba durur,ram slotlarını kapatır ayrıyetten 2.22 kg bir ağırlığı var bu yükü anakarta yüklemek ister misiniz bilmem.Bu arada ben olsaydım eğer böyle bir işlemci alabiliyorsam özel sıvı soğutma yapardım.
quote:
Orijinalden alıntı: lBaBaCaNl
Hocam Noctua H100x'den daha iyi soğutur aralarında bazı testlerde 3-4 derece bazı testlerde de 1-2 derece fark var incelemelerden gördüğüm kadarıyla.Fakat kasada aşırı kaba durur,ram slotlarını kapatır ayrıyetten 2.22 kg bir ağırlığı var bu yükü anakarta yüklemek ister misiniz bilmem.Bu arada ben olsaydım eğer böyle bir işlemci alabiliyorsam özel sıvı soğutma yapardım.
custom loop icin diger konuya da yazdim cevap bekliyorum hocam eger olumlu donus alirsam custom loop kurarim lakin butcemin zaten biraz uzerindeyim o yuzden 100€ dan fazla da sogutma icin vermek istemiyorum. h100x simdilik gozuken
Grand Macho Rt Dark Rock Pro4 Noctua D15
loses
kullanıcısına yanıt
imzanızda h100 sıvı soğutma gördüm eğer özel sıvı soğutma yapmayacaksanız onu kullanın ilerde bütçe oluşunca özel sıvı soğutmaya geçersiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: lBaBaCaNl
imzanızda h100 sıvı soğutma gördüm eğer özel sıvı soğutma yapmayacaksanız onu kullanın ilerde bütçe oluşunca özel sıvı soğutmaya geçersiniz.
hocam o eski bilgisayarim :) Ofise aldik onu orada kullaniliyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme